Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Předchozí film Davida Mameta Spartan mě svého času donutil zírat na obrazovku s otevřenou pusou. Úsečnost, uměřenost, strohost, sofistikovanost - tyhle čtyři charakteristiky jsou pro Mametovy filmy typické. Redbelt není výjimkou, ale přestože ostatní filmové kolegy z žánru bojových umění převyšuje rafinovaností a filmařským umem stejně, jako Spartan převyšoval své kolegy z žánru vojensko-špionážních akcí, tentokrát mě na konci sanice nebolela. Možná je to tím, že nejsem zarytý fanda bojových umění, možná zkrátka Redbelt nenabízí tolik co Spartan. Napínavý i zajímavý ale rozhodně je, wtz, a navíc i o něco přístupnější širšímu diváctvu. 70%. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně akce, ale dostal jsem silný příběh se spoustou morálního ponaučení. Příběh se pomaličku nenápadně rozjíždí a nakonec dojde k pravému sportovnímu vyvrcholení. Bojového umění není tolik, kolik byste čekali, ale na konci se akce dostaví. Zaujal mě nápad se třemi kuličkami a následném handicapu. Chiwetel Ejiofor předvádí skvělý herecký výkon, ale nechápu co tu dělal zrovna Tim Allen, i když nemohu říct že by hrál špatně. Prostě se mi tam jen nehodil. Pokud jste fanoušci bojového umění (já jsem), tak rozhodně doporučuji ke shlédnutí. A pokud nejste, tak vás možná zaujme zajímavý příběh. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Daleko víc drama než akční snímek, ale tady, ač je film o mistru Jiu-jitsu, to neni rozhodně na škodu, jelikož Chiwetel Ejiofor moc bojových schopností nepobral a celkově souboje v tomhle filmu jsou možná realističtější, ale za to velice málo efektní a nudný a tak nezbývá než se zaměřit hlavně na tu příběhovou část, která je ale velmi dobrá, propracovaná, zajímavá a v některých momentech docela silná, nicméně konec, v podstatě vrchol filmu, se povedl tak z poloviny. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s komentářem uživatele Lichty. V první půlce skvěle rozjeté drama ústí ve zmatený guláš místy zbytečných postav a mravních ponaučení... a to ani nemluvím o tom, že Redbelt zdaleka nevyužívá svůj potenciál, který leží úplně jinde než výsledný snímek. Na povrch se dostávají jisté klady (Chiwetel Ejiofor, prostředí, příjemná muzika), ale těch záporných kopanců je zde o poznání víc (nesympatická Emily Mortimer, nulová závěrečná pointa nebo celková nepospolitost). Bezprostředně po skončení jsem měl dobrý pocit, který ale postupem času přerostl v pachuť a já tu jednu hvězdu prostě sundat musím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zbraní je baterka. Aby bylo soupeři vidět do očí. A pásek je jen symbol. Jen aby nepadaly kalhoty…. Film plný zásad Jiu-Jitsu. Zásad, které se proplétají s normálním životem. Obyčejní lidé to nevědí, těm druhým to mění život. Nechci spojlerovat, proto jen napíši, že jsem se celkem v pohodě vyrovnal s tím, že jde o ,,jemné umění“ a taktéž s tím, že nejde ani tak o to jej předvádět. Takže by to měl táhnout příběh. Jenže na konci jen čumím, a ptám se PROČ? PROČ se tak stalo? PROČ dostala jeho žena špatný telefonní číslo? KAM zmizel T.Allen? Prostě to skončí a já nevím nic!! Takže jestli se chcete dozvědět něco o tomto bojovém umění a nebude vás trápit zápletka ,,všichni mi lhali, ale neřeknu vám proč“ – ring volný! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? To je jedno! Já doufám, že mi někdo z vás napíše odpovědi na mé otázky. Nechci umřít úplně blbej! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Kalifornii. (reich)
  • Mamet študoval Ju-Jitsu 6 rokov predtým, ako začal pracovať na filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama