Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na začátku byly tři kuličky. Ne zase až tak obyčejné kuličky. Dvě bílé a jedna černá...Ve škole bojových umění Jiu-Jitsu, kterou vede podle čistých nezkažených morálních zásad Mike Terry (výtečný Chiwetel Ejiofor) znamenají mnoho. Bílé jsou v nastávajícím zápase jakousi propustkou, černá ale znamená handycap. A o tom to celé je. Dnešním hnusným a zkaženým světem neposkrvněný Mike dostává souhrou (ne)šťastných náhod životní lekci z níž může a nemusí vyjít čistý a nezkažený. Pokud ale přijme pravidla okolního světa představovaná promotéry, kteří jsou za vidinou tučného zisku schopni udělat cokoliv, může být bohatý ale.. A počátkem všeho byly tři nevinné kuličky...a zásady jednoho muže, který měl jen svůj sen! ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou už nékolikátý film, který mě celou dobu neskutečně bavil a já hltal každou scénu, jenže přišlo poslední desech minut a já opět seděl v pozici WTF a nestačil se divit. Možná nějak degeneruju či co, ale co to jako mělo znamenat? Takhle dobře vystavěný příběh, aby zakončila taková neskutečná blbost. Nevím nevím. Každopádně Chiwetel Ejiofor tady sedí skvěle a jeho mistr jiu-jitsu Mike Terry je parádní charakter. Dnes aby člověk tak čistou a zásadovou postavu v hollywoodské prudukci pohledal... Takže tři hvězdy a děsná škoda. There's always an escape. ()

Reklama

Matros 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně akce, ale dostal jsem silný příběh se spoustou morálního ponaučení. Příběh se pomaličku nenápadně rozjíždí a nakonec dojde k pravému sportovnímu vyvrcholení. Bojového umění není tolik, kolik byste čekali, ale na konci se akce dostaví. Zaujal mě nápad se třemi kuličkami a následném handicapu. Chiwetel Ejiofor předvádí skvělý herecký výkon, ale nechápu co tu dělal zrovna Tim Allen, i když nemohu říct že by hrál špatně. Prostě se mi tam jen nehodil. Pokud jste fanoušci bojového umění (já jsem), tak rozhodně doporučuji ke shlédnutí. A pokud nejste, tak vás možná zaujme zajímavý příběh. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem chtěl dát čtyři, den poté ve mně ale zůstal jen opar toho včerejšího, takže za tři. Byl to film o dobrém člověku, který chtěl být dobrým za všech okolností. Cením si toho a vůbec si nemyslím, že je to, třebaže vzhledem k dnešní době, hloupost. Film byl také o tom, jak jsou jiní lidé schopni této dobroty využít ke svým účelům. Je to hnus, ale bohužel je to tak. Ze svých dosavadních životních zkušeností vím, že čím je člověk hodnější, tím více s ním lidé mávají a dokonce i ti, kteří špatní nejsou. Prostě dobro přitahuje zlo jako magnet a navíc probouzí v protějšku to zlé, možno říci to agresivnější. Nakonec jsme ale mohli vidět, že každý pohár přeteče. Spíše to ale bylo zapřičiněno okolnostmi a faktem, že hlavní hrdina neměl už skutečně co ztratit. Po celou dobu si ale zachoval svou tvář, což je velmi důležité. Mohli jsme si také všimnout jedné nezanedbatelné věci a to, že ikdyž jste jakýkoli světec, právníci z vás mohou udělat křiváka mávnutím jediného papíru. Jinak zápasnické scény až tak nic moc. Film ale nebyl zrovna o akci, třebaže se tak celou dobu tvářil. Hodnocení tedy tři a půl a to je myslím si bolest csfd, že není škála desetihvězdičková. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem z "Červeného pásu" byla poněkud rozpačitá, ale po pár scénách se děj velmi nadupaně rozjel a skončil naprostým filosofickým orgasmem :-) Čekala jsem povrchní "sportovní" drama a namísto toho se mi dostalo hluboké pojednání o cti, přesvědčení a zradě.. Závěr poněkud "pohádkový", ale to se dá vzhledem k předchozímu ději přežít jako spravedlivé zadostiučení.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Červený pás (Red Belt) je nejvyšším pásem, který je možné v Brazilian Jiu-Jitsu získat. Zaslouží si jej pouze někdo, jehož sláva a vliv ho vynesla na vrchol tohoto bojového umění a podle všeobecných pravidel je možné ho získat až ve vysokém věku. (JardaBauer)
  • Moderátora Dylana Flynna hraje Randy Couture, jeden z nejpopulárnějších bývalých amerických MMA zápasníků. Sám příležitostně spolukomentuje některé zápasy a show před a po turnajích UFC. (JardaBauer)
  • Mamet študoval Ju-Jitsu 6 rokov predtým, ako začal pracovať na filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama