Reklama

Reklama

Street Fighter: Legenda z Hong Kongu

  • Česko Street Fighter: Legenda o Chun-Li (více)
Trailer 2

Chun‐Li ( Kristin Kreuk – Eurotrip) je ještě malé děvčátko, když obávaný místní gangster Bison (Neal McDonough – Minority Report) unese jejího otce. Když zemře i její matka, rozhodne se, že je čas pro pomstu. Mistr bojových umění ji zasvětí do tajů svého oboru a Chun‐Li se pokusí zachránit otce ze spárů místní mafie. Klasický snímek tohoto žánru sleduje tradiční linii příběhu, doplňuje ji o skvělé akční scény a efektní souboje. Film je adaptací proslávené videohry Street Fighter. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (119)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Číňanku Chun-li hraje Kanaďanka, Španěla Vegu nějaký Eskymák či co a diktátora Bisona bělovlasý Američan. Může to být horší? Může. Robin Shou s příšernou parukou, hodně špatné souboje a televizní vizuál. Bere se to až nechutně vážně a se SF to nemá nic společného. Tohle bych pouštěl ve stylu Mechanického pomeranče všem odpůrcům Van Dammovy verze, aby alespoň trochu ocenili její okatou nadsázku. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Lana po ožiarení známym kryptonitom začne opäť skákať, lámať kosti, lietať a hľadať samu seba... veď o čom bol celý Smallville však? Ale tam sa to bralo, alebo aspoň ja som to bral trochu s patričným nadhľadom, proste mladý superman - "bullshit". Exit Wounds je 8 rokov starý film, avšak v porovnaní s týmto prelomový. Podobná katastrofa ako Dragonball. No a popravde? ani "ksichtik" Lany ma nedostal... v Smallville to fungovalo, tuna nie. 2/10 Bol som prekvapený, aké to bolo nepozerateľné, gyčové, dosť trápne... ()

Reklama

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Bartkowiak klesol až na úplné dno, odkiaľ na nás vypľul túto rádoby akčnú sračku. Kristin Kreuk je ( aspoň tu ) dosť hnusná a v scéne na diskotéke mi nebezpečne pripomínala Fantozziho Mariangelu. Zo šialeného generála Bisona tu urobili len nejakého zlého podnikateľa a údajný superzabiják Vega sa tu mihne v jednej scénke kde ho Chun Li skope do kocky tak rýchlo, že si ten chudák ani neprdne. Vrcholom jej eskapád je potom kolotoč na hlave pomocou ktorého vyrazí súperom okolo nej z rúk zbrane, to som sa smial až som sa za brucho chytal. Okolo toho všetkého sa motkajú aj dvaja primrdnutý agenti čo trúsia debilné hlášky a inak sú tu úplne na chuja. Ono je všetko v tomto filme úplne na chuja! So scenárom si niekto vytrel riť, takže sa nedal poriadne prečítať a celé sa to muselo narýchlo zimprovizovať, inak sa tá znôška hovadín nedá vysvetliť. A že vraj Street Fighter s Van Dammom bol zlý... CHÁ-CHÁ, tak čo je potom toto? ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Ale viděl jsem i horší filmy. Člověk si nevybere, kdekdo si stěžuje, že v akčních filmech chybí emoce, a když je tam náhodou někdo prskne, tak si zase jiní stěžují, že je to naprosto nevhodné. Street Fighter: The Legend of Chun-Li je příběh o dívce, které se změní únosem jejího otce život a ona se s tím snaží vypořádat. Není to žádné akční drama, je to akce s poměrně lidskou hrdinkou. Bojové scény nejsou špatné, sestříhané nejsou zase tak strašně, jak tu mnozí hlásají (to Soudný den byl na tom mnohem hůře) a choreografie obvykle také není nepovedená. Ovšem jednotlivé střety jsou kratké a někteří herci jsou trestuhodně nevyužiti. Ale v podstatě jde o vcelku snesitelnou záležitost, kterou si asi podruhé nepustím, ale poprvé mi na zdraví nějak neubrala. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ak mám pravdu povedať, som veľmi prekvapený. Prekvapený z toho, že ma film vôbec nenudil a tiež preto, že som si po dopozeraní nechcel vyškriabať oči. Odôvodnenie je veľmi jednoduché. Film je primitívny - je plný ľudí, ktorý sa skromne nazývajú hercami a pritom vôbec hrať nevedia a k tomu všetkému je tu režisér, ktorý krásne rutinne natáča od prvej do poslednej scény bez nejakej odmeny, alebo experimentovania. ALE aj napriek tomuto všetkému, to vyzerá veľmi dobre. Je veľmi zvláštne, že pri filme, kde nefunguje skoro nič je tu atmosféra, ktorá je jednoducho úchvatná. Či už ulice Bangkoku alebo interiéry domov - všetko je perfektne naaranžované a z prostredia cítiť, či už chudobu, eleganciu, smrť, harmóniu. Neviem ako je to možné, ale práve toto ma za následok, že film sa dal dopozerať. Ostatné prvky sú na zaplakanie. Tam kde tvárička Kristen Kreuk zaberala - eurotrip, smallvile - tu sa jej snaha vyľúdiť nejakú emóciu - stretne z neúspechom, ale stále má tu svoju tváričku. V prípade Chrisa Kleina je to horšie. ten chlapec prehrával kde sa dalo - a štval ma viacej ako hlavný záporák, ktorý bol len taký čajíčkový. Duncan bol skôr smiešny a Boodgoodová iracionálna. Pre fanúšikov série určite sklamanie. Väčšina súbojov nie je nápaditá a z každého jedného súboja vidieť, že herci sú na lanách. Záleží na vás a na tom aký ste náročný. Bez tohoto filmu za v živote určite zaobídete. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Kristin Kreuk se kvůli roli ve filmu vzdala svého působení v seriálu Smallville (od r. 2001). (Conspi)
  • Během scény, kdy Chun-Li (Kristin Kreuk) hraje na klavír, si můžete povšimnout kladívek, která se nepohybují, díky čemuž by také neměla vydávat žádný zvuk. (Conspi)
  • V úvodní scéně lze vidět letadlo přistávající na letišti Kai Tak a poté i výškovou budovu IFC Two tower. Ta byla však dokončena až v roce 2006 a letiště bylo uzavřeno ještě o 8 let dříve. (Conspi)

Související novinky

Povolání – drtič videoher

Povolání – drtič videoher

29.12.2007

Producent Jerry Bruckheimer tvrdí, že zná recept na úspěšný film podle počítačové hry. Žádná videoherní adaptace se nestala opravdovým trhákem, protože ani jediná z nich neměla opravdu prvotřídního… (více)

Reklama

Reklama