Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (711)

claudel 

všechny recenze uživatele

Michal Viewegh by si měl scénaře k filmovým adaptacím svých knih psát sám, Nestyda to jen potvrzuje. Kdo jiný by uměl z několika povídek vytvořit jeden příběh tak zdařilým způsobem, než jejich samotný autor. Měl jsem trochu pochybnosti, jestli zvládne Jiří Macháček Oskara, postavu, která musí oplývat nesmírným kouzlem a silným charisma. Myslím si, že se Macháček nemá za co stydět. Ostatní herci také předvedli slušný výkon a malinká role Romana Luknára mě nadmíru pobavila. Vynikajícího Medvídka Nestyda nepředčil, přesto jsem rád, že jsem jej viděl. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naprostou debilnost, a po Medvídkovi a Krásce v nesnázích se mi určitě nikdo nediví, a ejhle! Ono se na to dalo dívat. A když odmyslím typické hřebejkoviny a macháčkoviny, šlo i o celkem vtipný kousek. Žádná velká sláva, ale odpolední zábava lepší, než čumět do zdi, to byla určitě:-)) Milka to vytáhla ještě o kus výše, i když HH z ní dělat nemuseli. Ale zase o to víc pobavila sama HH v mini střihu:-)))) A na tu otázku bych odpověděl: Áno, áno:-)))) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

S Hrebejkom to po PELÍŠKACH išlo ozaj z kopca... Film o ničom (bez zápletky, bez dejových zvratov), kde sa premávajú sympatickí herci, no pri vštekých (!) máte pocit, že hrajú vedľajšie úlohy. ROMÁN PRE ŽENY (tiež podľa Viewegha) bol aspoň vtipný, PRÍBEH NEVERNEJ KLÁRY (aj keď je to neuveriteľné) súdržnejší... Stále viac som presvedčený, že FRANTIŠEK JE DEVKAR je nadpriemerný český film... ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Medvídek byl opravdu hrozný, ale Nestyda je totální odpad. Janu Hřebejkovi se začínám divit proč se pouští do podobných filmů, které nejsou ani zábavné ani duchaplné. Teď se koukám že Nestyda je zaškatulkován do komedií :) Jiří Macháček jak už jsem si zvykl za poslední dobu opět tragický. Pane Hřebejku proberte se! PS: Kdo za tohle si dovolí vyhodit peníze v kině musí být naprostý blázen. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nestoudnost? Ale kdeže... Vše zůstává při starém. Honza Hřebejků stále umí točit jako málokdo jiný v této republice. Stále má i čich na herce (bohužel ne vždy i na neherce). Poněkud rozpačitý úvod je bohatě vykoupen následnou linií Babčákové s Liškou. A nakonec i ty Oskarovy osudy začnou získávat na zajímavosti, což jde ruku v ruce s kvalitou. Prostě klasická (od Horem pádem snad i nejlepší) hřebejkovina posledních let se všemi klady i zápory co k tomuto "subžánru" patří. Pouze absence Jarchovského (konečně!) se na soudržnosti scénáře nijak výrazněji neprojevila. Stále je to slet perfektních scén, které dohromady moc neštymují. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Jedna z dívek (ta uprostřed), kterých se Oskar (Jiří Macháček) ptá, zda je neučil, je česká Playmate Veronika Fasterová. (pavelvojta)
  • Ve filmu se v epizodních roličkách objeví řada známých a populárních tváří. Pro zvýšení autenticity se Oskar v televizní redakci potkával jak se skutečnými rosničkami (Petra Voláková, Karla Mráčková), tak na chodbách potkával lidi, kteří v televizi skutečně pracují (Ester Janečková, Přemek Podlaha, Halin Pawlowská). Ve snímku hraje sám sebe i Karel Gott a Hana Hegerová. (hippyman)
  • Eva Kerekéšová přijela z Maďarska mezi lidi, které neznala, a jejím prvním úkolem byla rovnou erotická scéna. (hippyman)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama