Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You 2/5 tak hned na začátek pořádný zklamání a to hlavně z animace. Anime moc nemusím, ale většinou se na to dá dívat, to ale nebyl tento případ, fakt spíš směšná animace. Příběh o tom, jak kdo vidí Batmana a jak o něm vznikají pověry. Podaný bohužel z dětského pohledu, takže mi to přišlo hodně zbaytečný, stejné rozdíly může mít pro dětskou mysl i banálnější věc. Crossfire 4/5 Druhá povídka už je o něčem uplně jiném, mnohem stylovější a hlavně batmanovštější. Field Test 4/5 Oproti prvním dvěma je třetí povídka méně akčnější, ale jde o celkem rozumnou příhodu a vykreslení charakterového rysu Batmana. Když nakonec dojde na akci, víme, že sledujeme slušně odvedené anime. In Darkness Dwells 3/5 Lehce přeplácaná epizodka, která potřebovala více času. Sice její kvality sráží dost otřesná animace, ale jinak jde o povedenou akci s typickými komiksovými rysy. Working Through Pain 2/5 Deadshot 3/5. Jako reklama na nový film serie dobrý, jinak ale ve srovnání třeba se starým animovaným seriálem, dost podrpůměrné. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Soubor krátkých povídek ze života jednoho nejmenovaného netopýra příjemně zaplácne čas, který zbývá do premiéry Temného Rytíře. Na netopýřího muže se zde nahlíží z úhlů, na které ve filmu nezbývá čas. Každá povídka je jiná, kvalitativně, příběhově (ačkoli na sebe mírně navazují) i animačně. Moji favorité: Working through the Pain, In Darkness Dwells a Field Test. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Rozdělení do kapitol není úplně šťastná volba, navíc každá část je výtvarně odlišná (jiné studio) a to taky moc neprospívá. Mě osobně některé stylizace moc neseděly, obzvlášť "temnosvitová" přestínovaná pasáž ve stokách se Scarecrowem a krokodýlem, která se až moc nápadně místy podobala kresbě Mika Mignoly, autora Hellboye. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo Animatrix viac menej úspešne dopĺňa a obohacuje svet Matrixu, Batman: Gotham Knight pôsobí len dojmom parazitovania na úspešnej značke a jeho vznik podnietilo len ťažko niečo viac, ako vidina rýchleho zisku. Netvrdím, že pri Animatrixe tento faktor nezapôsobil, ale aspoň to nepôsobilo až tak násilne. Je samozrejme pochopiteľné, že aj v tejto kvalitívne veľmi nevyrovnanej zmäske minipríbehov sa dajú nájsť pozitíva, ako celok však poviedky postrádajú hlbší zmysel a nevedia, čo chcú divákovi povedať. A keby aj vedeli, dva kvalitnejšie príbehy zo šiestich je proste málo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve stylu Animatrixu, neboli v několika krátkých animovaných filmech, se rozhodli v DC Comics prozkoumat rozličné stránky Batmanovy narušené osobnosti a natočili epizodický film přetékající akcí, superzáporáky, akcí, technickými udělátky, akcí, netopýry, a.... ne zas až tak moc akční to není. Na kvalitu většiny dílů Animatrixu animovaný Batman ani v těch nejlepších částech zdaleka nemá, ani animační techniky na tom nejsou tak dobře (a hlavně je animace ve všech částek víceméně tradiční, žádné experimentování se nekoná), ale jinak se jedná o velmi jednoduchou a příjemnou oddechovku, která zažrané fanoušky nadchne a zbytek neurazí. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama