Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No Batman po japonsku je tedy slušná jízda a psychárna :) Ale odsejpá to slušně. Animace je alfou a omegou Gothamského rytíře a nutno podotknout, že tady soudruzi z Honšů, Hokkaidó ad. chybu rozhodně neudělali. Samozřejmě se nabízí srovnání s typově podobným Animatrixem a tady dává Neo Bruceovi slušně do těla. Ale pokud asijskému Netopejrovi přijdete na chuť, mohlo by vás to zaujmout, tak jako mě, především poslední povídka Headshot, kde Bruce Wayne konečně vypadal jako dospělý Amík a ne jako adolescentní manga Japonec :) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ze začátku jsem byl dost znechucen. Když jsem viděl animaci toho prvního příběhu (všechny ty krátké nožičky a hubené ručičky), chtěl jsem to vypnout. Netušil jsem, že se film odehrává v šesti příbězích, přičemž v tom prvním je krásně vykreslené, jak rozdílně Batmana lidé vnímají. Co se týče dalších příběhů, nemám námitek. Atmosféra je krásně temná, příběhy nejsou ohrané, ale přináší i něco nového. Jedině snad animace v některých kapitolách mi přišla, že mohla být lepší. Takže navzdory začátku a pár nedokonalostem, dávám pět. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nápad je to zajímavý (i když ne originální, viz třeba Animatrix), do doby mezi snímky Batman začíná a Temný rytíř vsunout šest mírně souvisejících krátkých povídek od různých japonských tvůrců. Zpracování jednotlivých segmentů je perfektní, každý má svébytný vizuální styl, tempo i atmosféru. Zásadní problém je ovšem ten, že samotné příběhy nejsou moc zajímavé, nemají čas se jakkoliv rozvinout a pokusy o psychologii vyznívají až směšně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz to najslabšie, čo som o Temnom rytierovi videl a to v akejkoľvek forme. Animácia zrejme nebude ten najhlavnejší problém ( aj keď si predstavujem pri prevedení Batmana do filmového života v celkom inej kreslenej podobe ). Samotné epizódky sú nudné ( dá sa vôbec niečo komiksové zdať nudné ? ) a postrádajú razanciu a spád. Takto nie. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama