Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný dirigent Alex Benedict má poměr s talentovanou klavíristkou Jenifer Wellesovou. Ta má však už dost skrývání a dá Alexovi ultimátum: musí se rozvést, jinak Jenifer jejich vztah veřejně odhalí. Jenže Alex si rozvod nemůže dovolit, neboť jeho kariéra závisí na štědrých sponzorských darech bohaté tchyně. Proto se muž rozhodne milenku navždy umlčet. Zavraždí ji a vše nastrojí jako sebevraždu plynem. Poručík Columbo však verzi o sebevraždě neuvěří a začne na Alexe dotírat se spoustou zdánlivě nevinných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako pisu viaceri, bolo to trochu priehladne, ale ked ho milujes, nie je co riesit. Je to jedna z tych casti, ktoru som si skoro celu pamatal z detskych cias. Tym je pre mna specificka. Cassavetes bol celkom fajn, ale citil som, ze to mohlo byt aj lepsie. Falk bol, mam pocit, o cosi otravnejsi ako inokedy, takze som velmi spokojny so zazitkom. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,A ja zase musim nahoru. To je schodů. To je teda mnoho moc schodů!“ V tomto díle jsem byl nepříjemně zaražen, kolika chyb se padouch hned na začátku dopustil. A ač se vyšetřování trochu vleklo, už dopředu jsem věděl, na čem bude založen závěrečný důkaz. Zpracování je v tomto díle zcela rutinní, ale tím nemyslím, že by bylo špatné. Jen není nijak novátorské, což u Columba není na škodu. Samotný poručík mi přišel snad ještě otravnější, než bývá obvyklé, ale o to bylo více vtipných momentů. A perfektně nadabovaný zmatený asijský sluha u mě způsobil pořádný záchvat smíchu. Jednoznačně nadprůměrný díl! ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná časť. Milenka začne skákať, tak ju treba odstrániť. Pekná ukážka toho, ako padne kosa na kameň. Vadili mi tu ťažké feministické kecy, hlavne z úst tej malej mrňavej baletky zneli fakt strašne. Ale inak? "Vy ste si tiež nevypila počas prohibície?" "Vtipy na môj vek necháme stranou." To týchto dvoch vetách som sa fakt smial. A hneď na to. "Dáte si pohárik, poručík?" "Ak sa preukáže, že niekto podrážal nohy orchestru, vyhodíte kohoľvek?" "Áno, kohokoľvek, aj maestra!" "Tak to si dám." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky výborný Columbo, aj keď táto časť v konečnom zúčtovaní nepatrí medzi najväčšie klasiky. Ja som ju videl až potom, čo som podobné odhalenie vraha v tomto seriáli videl už aspoň raz, takže nebol som z pointy až tak nadšený. No a v tom druhom prípade je premyslenejšia a prekvapivejšia. Kto videl všetky diely, určite si spomenie a dá mi za pravdu. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zbytečně až o 20 minut časově natáhla epizoda oproti zažitého standartu. Případ je navíc průhledný jak mokré tričko Dády Patrasové, takže ani závěrečná pointa v žádném případě nikoho nepřekvapí. Jediné co mě překvapilo je skutečnost, že mi nepraskly ušní bubínky z té strašně přeboostované klasické hudby, která se line celou epizodou. Rozhodně jeden z nejslabších doposud natočených dílů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • V tomto díle se poprvé objeví nový poručíkův (Peter Falk) pes. (Pepinec)
  • Dům maestra byl také uveden v epizodě The Adventure of Mad Tea Party seriálu Ellery Queen (od r. 1975). (Epistemolog)

Reklama

Reklama