Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá sexuoložka dr. Joan Allenbyová jednoho dne přistihne svého kolegu a milence Davida Kanea v posteli se sekretářkou. Davidova nevěra ji zraní, avšak nejvíc dosud sebevědomou ženou otřese, že David o ní mluví pohrdavě. Joan proto vykoná nesmírně rafinovanou pomstu: na dobročinném večírku se tajně přestrojí za sexuálně vyzývavou luxusní prostitutku, sejde se s Davidem a zastřelí jej přímo v terapeutické místnosti. Zatímco několik svědků vidělo Davida před jeho smrtí ve společnosti tajemné svůdné dámy jménem Lisa, Joan má velmi dobré alibi. Avšak ne tak dobré, aby oklamala policejního detektiva Columba… (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Já jsem ženatej mužskej, madam.“ Téma sexu mi vůbec nejde dohromady s usměvavým a stydlivým poručíkem Columbem. A skutečně mi přišlo, že byl v tomto díle trochu nesvůj a stejně tak i já. Vražda i vyšetřování probíhají tak, jak jsem zvyklý, závěrečné odhalení je ale trochu krkolomné. Režie se pokoušela o nějaké novinky, hlavně při pasáži, kdy Columbo hraje na tubu, a to bylo opravdu mimo mísu. Největší problém mám s osmdesátkami. Ty prostě Columbovi nesluší, je už trochu starší, už nemá takovou jiskru jako v sedmdesátkách. Také pěkná auta, hezké ženy a krásnou módu nahradily nevzhledné kraksny, ženské s šílenými účesy a rameny jak skříň. Tento díl mi prostě nesedl, i když italsko ruská hádka o smetí měla něco do sebe! ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jeden z nejlepších dílů, který navíc přináší jednu z nesympatičtějších vražedkyň. Ať už doktorka Allenbyová provedla cokoli (a provedla to stylově!), člověk jí až do konce drží palce. A myslím, že i Columbo cítil upřímnou lítost, že ji musel dostat. Jednak kvůli sympatiím a jednak díky tomu, že se u tohoto případu hodně naučil, zvlášť co se týče sexu („Jsem ženatý muž... já už budu muset jít...“). Scéna, kdy s ním náhle potřebují mluvit ti, kteří rady obvykle sami rozdávají, a Columbo jim velice fundovaně poradí, prostě nemá chybu. Skvělá muzika, která dokonale podtrhuje atmosféru, skvělý děj i obsazení - prostě radost se dívat. 5 hvězdiček - 100%. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel ma velmi bavil. Ci uz to bolo humornymi scenami, v ktorych porucik hral na Tubu, vyhybal sa otazkam o sexe, resp. odolaval sarmu hlasitej upratovacky, alebo aj vdaka atmosfere, ktoru sa podarilo navodit vdaka obstojne obsadenej zaporacke. Ta zena si sla svoje, vrazdu mala poriadne vymyslenu, no chyby sa vzdy najdu. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že Columbo neměl nikdy krásnější protihráčku, než doktorku Allenbyovou. Je natolik šarmantní a přitažlivá, že i když se dopustí zločinu a udělá spoustu chyb, diváka musí zaujmout. V tomto díle je hodně humorných momentů: Columbova konfrontace se sexuology, Columbo si zahraje na tubu a střetne se s rozkřičenou Ruskou uklizečkou. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát byl podle mě vrah docela slabý. Nemám schopnost geniální dedukce, ale obávám se, že tohle bych vyřešil i já sám (zavražděný u sebe neměl klíče od bytu, ve kterém byl nalezen - kdo jiný mohl vraždit, než žena, které onen byt patří?). Inu, když ženy jednají v afektu, moc slavně to nedopadá... Příběh ale zachraňuje prostředí toho filmu, jakási nepopsatelná noirová atmosféra - hudba (ten saxofon!), stíny, bouřka a jedna žena, co se tak ráda prezentuje jako někdo jiný, že se na tom nakonec stane závislou... Protože by Columbo mohl odhalit vražedkyni už v prvních dvaceti minutách, je příběh naplněn vtipnými (ale opravdu vtipnými) vycpávkami - Columbo hraje na tubu, baví se s ruskou uklizečkou, (ne)konverzuje o sexu, radí sexuologům, jak si mají zařídit svůj život... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama