Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôjdem proti prúdu a pravdupovediac zaokrúhľujem hore kvôli veľmi nízkemu tunajšiemu hodnoteniu. Môže zato pre seriál nevšedné exotické prostredie niekde v Mexiku, verné a vtipné zobrazenie tamojšej mentality a hlavný záporák. Tá akože slabšia pointa práve poukazuje na tieto národnostné rozdiely a mentalitu a tým je pre mňa tak silná. Usvedčenie akousi "live" rekonštrukciou je veľmi originálne. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé exotické prostředí, Columbo vs anachronicky uvažující Mexikáni, v roli vraha výborný Ricardo Montalban (se skvělým dabingem Jiřího Klema) ze kterého charisma přímo sálá. A závěr, kdy don Montoya rezignovaně předává poručíkovi kord a muletu, je silný jak silnice. Nevím, co se většině na tomto díle nelíbí. 75%: ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento muž není v mém domě vítán! Columbo je tentokrát v Mexiku v toreadorské aréně. Místo, aby si užíval dovolenou, vyřeší tady případ brutální vraždy, kdy je jako smrtící zbraň použit obrovský agresivní býk. V roli vraha se Falkovi pokouší uniknout ze spárů skvělý Ricardo Montalban a režie se ujal Ted Post (např. Magnum Force, Do nitra Planety opic). P.S. V závěrečné konfrontaci v aréně, kdy vypustí zuřivé zvíře na šokovaného bývalého toreadora, zní skvělá hudba, která se dost nápadně podobá klasickému Williamsovu motivu z Čelistí. Můj oblíbený díl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Ted Post je podpísaný až pod dvoma epizódami detektívneho seriálu "Columbo". "Prípad diplomatickej imunity" z roku 1975 sa mu celkom podaril. "Smrť v aréne", ktorú natočil o rok neskôr, je trocha slabšia, ale stále si drží svoj štandart, hlavne vďaka charizme predstaviteľa titulnej úlohy Petera Falka. Komisár Columbo na výlete v Mexiku. Korida, horúce slnko, rozúrení býci, odvážni toreádori a zločin, ktorý nesmie zostať nepotrestaný. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neřekl bych, že by byl tento Columbo slabší... sice se odehrává v netradičním prostředí, ale to vůbec nevadí, naopak nahrává na zdařilé scény a dialogy. Snad jen rozuzlení, resp. závěrečné usvědčení je takové mírně podprůměrné, což ovšem kompenzuje jinak poměrně zajímavý děj, přátelství a spolupráce mexického policisty s poručíkem, charismatický záporák a atmosféra ciziny. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí netrpím syndromem zajetých kolejí, který by mi bránil užít si Smrt v aréně jen proto, že se odehrává v Mexiku a ne v LA. Naopak - nezvyklost a originalita dělá z tohoto dílu totéž, co nová poloha z partnerského sexu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo slabších dielov série, ktorých spoločnou črtou je, že profesionálne deformovaný Columbo sa zapája do vyšetrovania počas pobytu v Anglicku, dovolenky na lodi i v Mexiku. Je asi zložité nakoncipovať tieto Columbovské bokovky, aby boli uveriteľné, faktom však ostáva, že bez nich by Columbovská séria mala o čosi vyššiu úroveň. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé prostředí ale zoufale pitomý motiv. Navíc malá otázka do pranice: Ve městě při úvodní autonehodě nikdo neumí anglicky, na farmě najednou všichni, anglicky mluví Sanchez s Montoyou, i když Columba to údajně vůbec nezajímá. Čím to? Já vím, jsem šťoura, ale zkrátka spousta věcí je tu zase jen na efekt, což mi u detektivky vážně nesedí. Uznávám, ten efekt je mnohokrát filmařsky vděčný a zajímavý. Kromě toho tu opět najdeme velmi slušné herecké výkony, což je samo o osobě dobrý důvod ke sledování... Celkový dojem: 70% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani na dovolené v Mexiku nenajde poručík odpočinku a pomáhá (ne)dobrovolně místní policii s vyšetřováním případu "smrti v býčí aréně". Slušná zápletka, tempo, záporák (Ricardo Montalban), příjemná stopáž a nečekaná pointa. Pohodová záležitost. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku překvapivě promarněný potenciál. Skvělý herec zločince nebyl úplně využit, spolu s vynikajícím prostředím pro dobrou zápletku. Snad Columbovi nedochází dech.....6/10 ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

keď sa Columbo a vrah-torreador na seba v závere pozreli, a mal to byť akože pohľad víťaza (Columba) nad porazeným, tak som vôbec nechápal. Samozrejme, scenáristi asi tušili, že takých prekvapených divákov bude viac, a tak samozrejme musí Columbo ešte v závere podať vysvetlenie jeho hlavného "dôkazu", a to ma teda rozhodne nepresvedčilo. Ani to šaškovanie s rozlišovaním medzi dvoma druhmi nejakých torreádorských palíc ma nebavilo. Jediným plusom tohto filmu je snáď iba herec Montalban, ktorý pomerne slušne do seba vstrebal mužskú ješitnosť spojenú s koridou. ()

lekr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch horších dílů Columba..námět není tak špatný ale od té doby co Columbo začne vyšetřovat je děj hodně monotní a skoro půl hodiny hodně nudný..vylepšil to až závěr... ()

pufina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl. Columbo není ve svém živlu. Španělsko a téma kolem býků mě dost nudilo. Postavy (a hlavně vrah) nebyly ničím zajímavé, atmosféra byla nezvykle nudná.. ()

Reklama

Reklama