Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoký policejní důstojník Mark Halperin pomůže svému sousedovi a příteli Hughu Caldwellovi, který během hádky v afektu zabil svou ženu. Halperin vše nastrojí jako zabití při nepovedeném vloupání. Za svou pomoc však žádá velkou protislužbu – sám zavraždí svou ženu kvůli penězům z dědictví a donutí Caldwella, aby falešně svědčil v jeho prospěch. Poručík Columbo má od začátku o případu pochybnosti. Tentokrát však podezírá člověka, který je jeho nadřízeným... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je perfektní, jak umí tvůrci s předepsanou šablonou pracovat. tentokrát dva vrahové, dva zločiny a ústřední postavou je komisař oddělení. Columbo se musí pokusit dostat za katr svého nadřízeného, který je lstivý a během případu obratně pracuje s alibi pro sebe a kamaráda. Dopadení klasickou Columbovskou fintou, geniální......8/10 ()

Hammond 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, v níž Columbo jde po stopě pachatele z vlastních řad - tedy z řad policie. Zajímavý díl, který je jistě netradiční - dávám 4 hvězdičky, ale jsou to trochu slabší 4 hvězdičky... je to dobrý příběh, jen mám pocit, že jsou epizody, které si plné 4 hvězdičky zaslouží trochu více, ale hodnotit 3 hvězdičkami by bylo zase málo... ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda. Policejní šéf je dobrý poručíkův protivník (mnohem lepší než ten jeho přítel a spolupachatel), škoda jen, že to mezi ním a Columbem tak nejiskří, jako s jinými vrahy. Humorná byla vsuvka v podobě Columbova (ne)pojízdného auta. Závěrečné odhalení se záměnou bytů (jehož princip byl v sérii použit ještě několikrát, akorát třeba s auty - Columbo na univerzitě) je naprosto brilantní. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nastal ten správný čas, abych si tady i já zahrál na fundovaného filmového odborníka a napsal toto: Závěrečná epizoda třetí série populárního detektivního seriálu o poručíku Columbovi je velice dynamická a progresivní, pohrává si se zaběhnutými postupy a inovativním přístupem k mnohým tradičním modelům obvyklé dějové linky vytváří její výjimečnou hodnotu, pro níž je zcela logické použití páté hvězdy jakožto nositelky informace o výše uvedeném. To čučíte, co? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najlepších častí seriálu, ktorú si pozriem vždy, keď na ňu narazím v tv. Príbeh je omnoho dynamickejší, ako obvykle a neviete, kam sa vydá o päť minút a koľko vrážd pribudne. Poručík má obzvlášť ťažkého súpera, takmer až kolegu, ktorý navyše nie je sám. Je to ale trochu príliš očividný podrazák, takže Columbo nemá s identifikáciou vraha žiadny problém. Scenár si zaslúži aj na takto kvalitný seriál absolutórium, záver patrí medzi najsilnejšie spomedzi tých, kde musí poručík použiť chyták. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pohřební dům, který se nachází ve skladu, není v Kalifornii. Je to luxusní vila se zahradou Ephrussi de Rothschild v Saint-Jean-Cap-Ferrat na francouzské riviéře. Toto místo se objevuje ve filmu Jamese Bonda Nikdy neříkej nikdy (1983). (Epistemolog)

Reklama

Reklama