Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYSI JSEM MILOVAL JEDNU ŽENU. A ONA MĚ“..... /// Prolínání minulosti (mír) se současností (válka).... Stephen, dneska poručík, není špatnej chlap (tož vím...). Když tenkrát na zahradě, poprvé ji uviděl.......ano, přestože 1.světová válka poskytuje lekce o lidský anatomii, všichni jsou většinou srdcem i duchem někde jinde. Jako Stephen, kterej myslí na Isabelle a romantiku, kterou provozoval doma. V zákopech to totiž už taková romantika není, (aspoň máš na co vzpomínat), protože osud chtěl, aby tunelářem se stal. Historický drama o lásce, válce, zlomeným srdci, touze milovat a bejt milovanej - i za světový války. Hezky udělanej film, spoléhající na příběh a E.Redmayna (to mi kurva vysvětli, kam zrovna ty, na ty ženský chodíš???)víc než na efekty. A nikdo mě ničím nevydírá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku od Sebastiana Faulkse číst nebudu. 2.) Zjistím, že život není jen píchání, ale taky válka. 3.) Mám prázdnou ,,červenou knihovnu“. 4.) Thx za titule ,,Sarinka & Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První část za tři slunce, druhá celek zvyšuje na čtyři. Ptačí zpěv je dražší televizní produkcí, která se nebojí větších válečných výjevů i naturalističtějších scén. Jeho středobod se nicméně drží na komornější rovině mezilidských vztahů. Ty jsou na sebe našroubovány a vzájemně se prolínají. Největším negativem tak je občasná přílišná natahovanost, která jde až na hranu snesitelnosti. Dále pak patos, kterému se prostě asi i kvůli předloze nedá vyhnout. Příběh na tom prostě stojí. Naopak největší pozitivum tu je herectví Eddieho Redmayna, který nepotřebuje repliky, aby na něm bylo vidět co chce říci a jaké emoce prožívá. Též Clémence Poésy, která mu skvěle sekundovala a samozřejmě režie, jenž přes onu zdlouhavost moc dobře věděla, jaké úseky z nastalého stereotypu vyzdvihnout a kde je potřeba přidat napětí. Takže palec nahoru a jeden z těch lepších filmů z tématiky Velké války. 75% ()

Reklama

Lottr 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že takhle povedený film nešel do kin a dostal se pouze na televizní obrazovky. Filmů z první světové války je poměrně málo a tak jsem rád, za každý podobný kousek, který najdu. V prvním díle se spíše seznamujeme s jednotlivými charaktery postav a zápletka je z větší části romantická, prolínaná s životem v zákopech. Druhá část se už více soustředí na válečnou stránku filmu a nabídne i povedenou bitvu a spoustu napínavých chvil. Snímek plný emocí, velkých přátelství a lásek, bitevních scén i krásné hudby by si zasloužil něco víc, než jen televizní vysílání. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mě to tedy sedlo tenhle film. Možná jsem na něj jen měla tu správnou náladu, prostě jsem spokojená. Je to drsné, ale svým vlastním způsobem hřejivé. Nějak jsem byla donucená se zamyslet nad věcmi, nad kterými normálně nepřemýšlím a které mě děsí. Když ten film "necháte" tak vás možná dovede k tomu abyste se zamysleli nad tím, co je vlastně vážně důležité, na čem záleží a to nemyslím jen obecně, ale i individuálně....Místy by snímek možná snesl lehčí prostříhání, ale nevím jestli právě ta délka není jednou ze složek, které vytváří celkovou atmosféru, což je něco, co se podle mě vážně povedlo. Stejně tak i hudba a dle mého názoru i herecké obsazení (i když tu má spousta lidí jiný názor). Redmayne nikdy nebyl mým oblíbencem, ale právě tady si u mě poměrně šplhl. Goode naopak byl mým oblíbencem i předtím a také jím zůstává a Poésy, k té nevím moc co bych řekla a můj názor na ní je celkem rozpačitý. Není špatná, má rozhodně svoje kouzlo/charisma nebo jak to nazvat a to (sice vždy ve stejné podobě, ale přece...) dává do všech filmů kde se objeví. Pět slabších hvězdiček, ale pořád pět. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O čem film vlastně je? 1) Podivně pospojované dvě základní spolu vlastně nesouvisející dějové linky považuji za hlavní slabinu díla. Záběry z Velké války jsou působivé, přesto se však nemohu zbavit dojmu, že jsou zde jenom proto, aby vytvořily patřičný background k Isabellinu doznání. 2) Neobyčejně mě iritovala pomalost filmu, záběrů i děje. Ten však samotný přes určité křečovité prvky není špatný. 3) Ale okouzlující 30letý Eddie Redmayne (Stephen) mi náladu zase zlepšil. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama