Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne sa zas ukázal ako vták, čo číhne na príležitosť zas komusi rýchlo strčiť ten svoj jazyk do telných dutín..na začiatku druhého dielu, ked sa stretne s Isabelu mi bolo jasné, aké prekvapko chystá záver..teda skoro.Tento film je jeden z tých, kde sa umiera, a žiadnej postave som smrť neprial.Herecké výkony boli slušné, občas solídne podmanivá melodia vkusne podaná v správnej chvíli.Včera v noci po filme som rozmýšľal nad vetou: ,,..nič viac tu nie je.Milovať a byť milovaný...´´ dojímavé, len dnes som rozmýšľal, aké by to bolo pekné, keby všetci ľudia na Zemi zmizli na 1 rok, a bol by som tu sám..spal by som do 12tej, išiel by som bezplatne do obchodu, nemusel by som neustále vypisovať frajerke SMSky, nepočul by som ,,Staníčko, prosím ťa...´´Ale áno, rozhodne stojí za to pozrieť. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První část za tři slunce, druhá celek zvyšuje na čtyři. Ptačí zpěv je dražší televizní produkcí, která se nebojí větších válečných výjevů i naturalističtějších scén. Jeho středobod se nicméně drží na komornější rovině mezilidských vztahů. Ty jsou na sebe našroubovány a vzájemně se prolínají. Největším negativem tak je občasná přílišná natahovanost, která jde až na hranu snesitelnosti. Dále pak patos, kterému se prostě asi i kvůli předloze nedá vyhnout. Příběh na tom prostě stojí. Naopak největší pozitivum tu je herectví Eddieho Redmayna, který nepotřebuje repliky, aby na něm bylo vidět co chce říci a jaké emoce prožívá. Též Clémence Poésy, která mu skvěle sekundovala a samozřejmě režie, jenž přes onu zdlouhavost moc dobře věděla, jaké úseky z nastalého stereotypu vyzdvihnout a kde je potřeba přidat napětí. Takže palec nahoru a jeden z těch lepších filmů z tématiky Velké války. 75% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozporuplně bizarní. Něco jako sledovat Džejn Óstenovou kouřit Remarka. Dílem sugestivně a skvěle natočená První světová, dílem viktoriánské pičičandy, u kterých má jeden chuť vyšívat chrty a sledovat, jak mu chladne odpolední čaj. Prostě takový "Na Západní frontě Rozum a cit". Jen opravdu nechápu, proč narvali do role romantického milovníka někoho, komu opařili držku vařící vodou. Ten slizák mě irituje a kazí mi estetické zážitky, kdekoliv ho obsadí, a doteď nemůžu zapomenout, jak svým xichtem ruinoval Pilíře země! Našli k němu sice stejně strašlivou Angličanku, ale to není nic těžkého, jiné tam totiž nebydlí. Takže půlka filmu výborná, půlka připomínající zpocené podpaždí otylé, padesátileté panny, to máme dohromady za tři. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

V každém směru dokonalost. Nesmírně dojemný a silný příběh, skvělé válečné scény, výborné erotické scény, brilantní herectví a to vše bez přehaného patosu.. Nejsem schopná použít nic ze svého obvyklého cynismu a kajícně přiznávám, že byť jsem už dlouho netahala při nějakém filmu z šuplíku kapesníky, tak tohle drama byla výjimka. Roztrhalo mě na kousky. Občas mi problesklo hlavou, jestli to přeci jen není příliš zdlouhavé..Ale ne, není, protože každá válka je dlouhá a každá bolest se zdá nekonečná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYSI JSEM MILOVAL JEDNU ŽENU. A ONA MĚ“..... /// Prolínání minulosti (mír) se současností (válka).... Stephen, dneska poručík, není špatnej chlap (tož vím...). Když tenkrát na zahradě, poprvé ji uviděl.......ano, přestože 1.světová válka poskytuje lekce o lidský anatomii, všichni jsou většinou srdcem i duchem někde jinde. Jako Stephen, kterej myslí na Isabelle a romantiku, kterou provozoval doma. V zákopech to totiž už taková romantika není, (aspoň máš na co vzpomínat), protože osud chtěl, aby tunelářem se stal. Historický drama o lásce, válce, zlomeným srdci, touze milovat a bejt milovanej - i za světový války. Hezky udělanej film, spoléhající na příběh a E.Redmayna (to mi kurva vysvětli, kam zrovna ty, na ty ženský chodíš???)víc než na efekty. A nikdo mě ničím nevydírá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku od Sebastiana Faulkse číst nebudu. 2.) Zjistím, že život není jen píchání, ale taky válka. 3.) Mám prázdnou ,,červenou knihovnu“. 4.) Thx za titule ,,Sarinka & Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)
  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama