Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Inu, po pilotním díle, Respektive po půlce toho dílu, jsem seriál vypnul a nemohl sem se k němu znovu dokopat. Bože MTV natočilo Stmívání na pokračování. Dost mi vadilo, jak jsou elfíci heboučtí a k zulíbání a celé to má celý takový ten grafický nazlátlý opar. Na druhou stranu co mě zaujalo, tak byl onen postapokaliptický vzhled kulis a prostředí. Několik tisíc let co lidstvo zničilo samo sebe a vy vydíte jak po třech tisících letech je to všude zelené a z paraboly teče studánka s pitnou vodou. O pár scén dál vidíte trosky budou velkoměsta zarostlé vřesem...no působivé. Tak jsem se k tomu přesvědčil po čase, a pustil jsem si zbytek pilotu. Následně pak druhý díl. Od něj to začíná mít vzestupnou tendenci, okořeněnou vážně skvělým démonem co se mění na co chce. Druid aka Crixus mě taky dost baví a celkově už je to i podstatně zajímavější a kulisy už jsou mnohem zajímavější. Třeba zarostlé olympíjské kruhy TOP. Bohužel seriál je fakt hrozně sladkej, až se mi kazí zuby...Kdyby nebyl, možná bych mu dal za čzyři hvězdy...ale MTV... ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po prvních zhruba třech dílech jsem byl docela mile překvapen. Jasný byli tam trochu gay elfové, low budget, kostýmy a herci vypadlý jak z mola od Dioru nebo odkladiště Disney channelu, ale od okamžiku, kdy Allanon řekne Willovi, že je posledním vyvoleným z rodu Shannara, byl to totální namrd s neskutečnym tahem na branku. Prostě mělo to ten stary dobry feel prepalene ale epicke Hero's journey. Takový, kterou už v dnešním Hollywoodu nenajdem. Odkaz na osmdesátky se dal najít i v tom syntackem Soundtracku jak od Vangelise. A pak ty shoty na koních, labuzo, tušil sem predzvest serialoveho Warcraftu, nicméně zhruba odpůlky jsem zjistil ze je to teenagerska anguish sragora, které byste ty dialogy ještě porad odpustili, kdyby to mělo asoň pořád meaty akci. Ta se ale vyjma konce úplně vypařila a zbylo jen dialogové utrpení. Ubercoolness tak skončila už na pláži, kde Allanon vykuchal okřídleného démona ve slow motionu. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot 50%: Jako fanda fantasy dávám vyšší hodnocení, než by si pilotní dvojdíl zasloužil. Příběh podle knižní předlohy (kterou jsem nečetla) už nemohl být méně nápaditý. To jest banda "The Chosen Ones" zachraňuje svět před démonskou hrozbou. Něco takového se řeší v každé druhé fantasy videohře. Do toho zamíchejme casting pár modelek a šampónů, u kterých není jisté, jestli umí hrát, protože není co hrát. Této béčkové podívané prorokuji maximálně jednu sezonu. Nicméně efekty se povedly a krajina je super, tak bylo alespoň na co koukat. První série stále 50%: Nějak jsem těch pár dílů přetrpěla, ale názor nezměnila. Celý seriál se postavy někde plácají a pak v posledním dílu fuk fuk všechno vyřešeno. Hlavně že byl čas na tlachání, zatímco kámoši jim umírají v epické bitvě (která se však odehrává mimo kameru). ()

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Představte si Game of Thrones. Máte? Super. A teď si představte, že jsou Game of Thrones ve skutečnosti post-apokalyptický seriál, který se odehrává v době po skončení civilizace, kterou moc dobře znáte. Protože se v ní zrovna nacházíte. Máte? Ne? Už ztrácíte? No tak pozor to je teprve začátek. Místo děsivých monster, temného fantasy prostředí a epických bitev si představte metrosexuální hipsterský elfy. Žánr fantasy vyměňte za Victoria's Secret Fashion Show. Přidejte sira Johna Rhyse-Davise, který vyměnil série Pán prstenů a Indiana Jones konečně za něco pořádnýho. Objednejte si to u produkce MTv a dostanete The Shannara Chronicles. O čem to je? Nevím. Jen jsem nevěřícně v křečích sledoval a snažil se pochopit, jak je možný, že vzniknul seriál vedle kterýho je Pán šelem fascinující velkolepé dílo s hlubokým přesahem. ()

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Vypadá to (omlouvám se za termín) kurva dobře! Snad to nedopadne jako Legend of the seeker. EDIT nambr one: Začátek jsem zkousnul, ale teď jsem u čtvrtého dílu a hodnocení rapidně klesá... Děj je tam dobrý, ale jediný kdo tam pořádně hraje je Manu Bennet ostatní postavy už mi začínají lézt krkem. Zbytek editnu na konci série, snad se to nějak vzpamatuje a s hodnocením pujdu aspoň o hvězdu nahoru. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama