Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit něco mezi fantasy sci-fi a postapokalypsou ? Eh, taky jsem si nemyslela, že to jde, možná spíš by mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, jestli by to mohlo jít. Ale evidentně, všechno jde. I když "jde" je asi i všechno co k tomu můžu říct, aspon o první serii tedy. Kombinace žánrů, jakkoli zní jako pěst na oko není na tomhle seriálu vůbec to nejhorší, možná dokonce je to to, kvůli čemu jsem vydržela těch 10 dílů. Jinak teda bohužel herci jsou občas k pláči, postavy jsou k pláči a hudba (ted mi na mysli konkrétně vyvstanula jedna scéna z posledního dílu, kde jsem se neubránila smíchu) z toho místy dělá frašku ještě větší, než dialogy...a to už je co říci. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Pekelná MTV srágora, která přímo smrdí cílovou skupinou kolem patnácti let, což asi není nic proti ničemu. V tomto směru ukázkový produkt. Postapokalyptická lokace kombinovaná se záběry na pláně širé jak z Pána Prstenu i většina veškerého ostatního dění na plátně, vyjma neznámých, sotva průměrných herců, je nijak zvlášť autenticky generovaná počítačem, a scénář podle Brooksovy fantasy knihy z roku 1982 (česky 1997 "Shannarovy magické elfeíny") je splácaninou, která si půjčila od všeho něco. Předlohu neznám, ani další díly série, ale píše se o ní jako o "klenotu fantasy scény". Seriáloví hoši a děvčata, ať už se špičatýma ušima (elfové) či bez nich (lidé), respekive hlavní hrdina poloelf, jsou hezké tvářičky, šatečky, účesy, šperky a líčení mají jak z módního žurnálu "jak být sexy" a záběry na nadšením prodchnutý obličej elfky, zírající na tričko si sundavajícího mladíka jsou více než výmluvné... Má třináctiletá dcera bude mít jistě časem jeho plagoš nad postelí. Pro obstaršího diváka je snesitelný asi jen Manu Bennett v roli mazáckého druida. A, abych nezapomněl - i přes úvodní pobavenost a oprávněně pohrdlivý smích mě to dost bavilo a s chutí jsem koukl na třetí a čtvrtý díl, což nijak neumenšuje výše napsané. Prosím, zabte mě někdo, mám místo mozku zelňačku ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní třešnička na dortu užasnéj svět výborně zpracováni příběhu. Dobře zpracovaní démoni, ale víc by jich neuškodilo. Škoda konce slabší bitva málo akce ale smutný konec, Herecké obsazení výborné od druida po princeznu či tulačku, velmi se mi to líbilo a doufám že pokračováni nás zavede hlouběji. Místy mně provázela husina a napětí výborného seriálu. ()

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Představte si Game of Thrones. Máte? Super. A teď si představte, že jsou Game of Thrones ve skutečnosti post-apokalyptický seriál, který se odehrává v době po skončení civilizace, kterou moc dobře znáte. Protože se v ní zrovna nacházíte. Máte? Ne? Už ztrácíte? No tak pozor to je teprve začátek. Místo děsivých monster, temného fantasy prostředí a epických bitev si představte metrosexuální hipsterský elfy. Žánr fantasy vyměňte za Victoria's Secret Fashion Show. Přidejte sira Johna Rhyse-Davise, který vyměnil série Pán prstenů a Indiana Jones konečně za něco pořádnýho. Objednejte si to u produkce MTv a dostanete The Shannara Chronicles. O čem to je? Nevím. Jen jsem nevěřícně v křečích sledoval a snažil se pochopit, jak je možný, že vzniknul seriál vedle kterýho je Pán šelem fascinující velkolepé dílo s hlubokým přesahem. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama