Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Představte si Game of Thrones. Máte? Super. A teď si představte, že jsou Game of Thrones ve skutečnosti post-apokalyptický seriál, který se odehrává v době po skončení civilizace, kterou moc dobře znáte. Protože se v ní zrovna nacházíte. Máte? Ne? Už ztrácíte? No tak pozor to je teprve začátek. Místo děsivých monster, temného fantasy prostředí a epických bitev si představte metrosexuální hipsterský elfy. Žánr fantasy vyměňte za Victoria's Secret Fashion Show. Přidejte sira Johna Rhyse-Davise, který vyměnil série Pán prstenů a Indiana Jones konečně za něco pořádnýho. Objednejte si to u produkce MTv a dostanete The Shannara Chronicles. O čem to je? Nevím. Jen jsem nevěřícně v křečích sledoval a snažil se pochopit, jak je možný, že vzniknul seriál vedle kterýho je Pán šelem fascinující velkolepé dílo s hlubokým přesahem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní třešnička na dortu užasnéj svět výborně zpracováni příběhu. Dobře zpracovaní démoni, ale víc by jich neuškodilo. Škoda konce slabší bitva málo akce ale smutný konec, Herecké obsazení výborné od druida po princeznu či tulačku, velmi se mi to líbilo a doufám že pokračováni nás zavede hlouběji. Místy mně provázela husina a napětí výborného seriálu. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že jsem Shannarovy magické elfeíny kdysi zkusil číst. Vážně! Já zkusil číst. V polovině však byla kniha odložena, protože mé centrum nudy zbytnělo natolik, že se na něm utvořila kožní řasa. To mě mohlo varovat, vite? No, nevarovalo. Díky nemalé pomoci rychloposuvu jsem tedy zjistil, že Baquero bych klidně jo, Poppy rozhodně ne, a že není všechno Tolkien, co se natočí na Zélandu. Elfí dědečkokrál by měl spíše vládnout skřetům, jelikož k nim má druhově tak trošku blíže. A náš starý dobrý Bennet Crixus si ve Spartakovi mohl dovolit ,,jednostranný" výraz na tváři, protože se to od něj docela i čekalo. Ovšem v roli Análnona, který má občas projevit náznaky pocitů, malinko selhává. Ať už káže cokoliv, vypadá, jako by jej zezadu penetroval Robert Rosenberg. Rukou. Zarvanou až po rameno. S roztaženými prsty! Které si týdny nestříhal (nehty, pyčo) a těsně před akcí jimi prohrabával sůl, jež pak halabala opláchl ajatinem. Herecké obsazení se celkově profiluje spíše ochotnicky. Scénář, plný krátkých přesunů a dlouhých breptologů, taky ničemu nepomáhá. Náznaky atmosféry vždy spolehlivě umlčí další výstup libovolného hereckého pionýra na piedestal debility, což však nemusí být nutně jeho chyba, ale, opakuji se, předložníka i scenárníka. Poslední stížnost bych kydl na postapo - ne, za tři tisíce let nebudou vrátka od minivanu vypadat stejně, jako kufr barkasu po třiceti járech provozu. A maturitní hodovačky nejsou to samé, co komár v jantaru jen proto, že na střechu tělocvičny navál vítr listí, takhle prostě konzervace nefunguje. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po prvních zhruba třech dílech jsem byl docela mile překvapen. Jasný byli tam trochu gay elfové, low budget, kostýmy a herci vypadlý jak z mola od Dioru nebo odkladiště Disney channelu, ale od okamžiku, kdy Allanon řekne Willovi, že je posledním vyvoleným z rodu Shannara, byl to totální namrd s neskutečnym tahem na branku. Prostě mělo to ten stary dobry feel prepalene ale epicke Hero's journey. Takový, kterou už v dnešním Hollywoodu nenajdem. Odkaz na osmdesátky se dal najít i v tom syntackem Soundtracku jak od Vangelise. A pak ty shoty na koních, labuzo, tušil sem predzvest serialoveho Warcraftu, nicméně zhruba odpůlky jsem zjistil ze je to teenagerska anguish sragora, které byste ty dialogy ještě porad odpustili, kdyby to mělo asoň pořád meaty akci. Ta se ale vyjma konce úplně vypařila a zbylo jen dialogové utrpení. Ubercoolness tak skončila už na pláži, kde Allanon vykuchal okřídleného démona ve slow motionu. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama