Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (158)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční dospělejší animák, u kterého se děti (a nejen děti) navíc zasmějí. Pro starší diváky to není přehnaně infantilní, takže je to víceméně film pro všechny. Nesedla mi digitální výtvarná podoba, která s dospělejším příběhem nejde úplně ruku v ruce. *** Ve zkratce: Jak zvědavé geniální dítě k modré síle přijde. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Astro boy" jsem si dokázala pustit, až když jsem na něj náhodou narazila v TV.. Čekala jsem to mnohem horší, takže jsem byla příjemně překvapena jak provedením, tak i příběhem, který byl sice splácanina jiných úspěšných filmů - "Andrew - člen naší rodiny", " WALL-E" a "Ocelová pěst", děj příjemně plynul a nic tu nevyčnívalo.. Viděla jsem řadu horších i lepších 3Dček.. Příjemnej průměr :-) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Díky Astro Boyovi jsem musel Elysiu ubrat jednu hvězdu, protože Blomkamp přesně zkopíroval děj z tohohle ne moc podařeného animáku. Příběh jako takový byl hodně tuctový a celkově jsme nenašel vůbec nic, co by snímek vyzvedlo nad průměr. Navíc mi nepřišlo úplně šťastně vyřešené to míchání kultur, to prostě fungovat nebude. 55% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Golden Raspberry Awards (Zlatá Malina) týkala i animovaných filmů, tak Astro Boy trhne rekordy v nominacích. Možná to schazuje dabing, ale herecké výkony jsou stejně "rezavé" jako scénář. Oceňuji však velkou podobnost původnímu dílu Osamu Tezuky a nedošlo tak k žádným velkým změnám, co se animace týče. Jenže se skáče z jedné kapitoly do druhé, Jako by se to nejzajímavější ze seriálu vystřihlo a slepilo dohromady. Tím vzniklo tohle. Pak chybí určité rozvíjející se momenty a to schazuje celý výsledný film. Rozhodně to bude bavit tu dětskou část, která touží být hrdinou a zachránit svět jako Astro boy. Ale co se starších týče... Protrpěných 90 minut, kde emoce jsou vjádřeny pouze zklopenou hlavou a nic dalšího nevycítíte. Škoda, že se tvůrci neinspirovali filmy jako jsou Wall-E nebo Artificial Intelligence: AI. I když možná, že se Spielbergovy umělé inteligence inspirovali, ale v tom případě se jim to nepovedlo. Poznámka na závěr? Radši si znovu koukněte na dříve zmíněné filmy a nekažte si náladu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Navzdory technologicky zastaralému (ovšem na druhou stranu zcela přiznanému) technickému kabátku je Astro Boy až překvapivě sofitsikovaným mixem klasického retro anime (z dob, kdy ještě oči nebyly tak velké a hlavy tak hranaté) a superhrdinského filmu, navíc aplikující prvky sociální satiry (zjevné styčné body s anime Metropolis z roku 2000, jehož manga předlohu má, jen tak mimochodem, na svědomí právě Osamu Tezuka, autor Astro Boye) a ve finále se se vší vervou zvrtnuvší do vod japonským monster filmů. Akce je kulervoucí, Tobyho první let je zcela bez nadsázky spektakulární a to celé je proloženo nehoráznou náloží hlodů a hlášek. Zároveň se ale daří vyvážit správný poměr a film prokládat vážnými a seriózními momenty. Ve výsledku jedno z překvapení roku... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)
  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)

Reklama

Reklama