Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nás žene do světa fantazie, plné smyšlených postav, hrdinů se super schopnostmi a dobrých konců? V životě se může stát cokoli, ne vždy je to dobré a někdy se prostě přihodí tak strašné věci, že nás mozek donutí zapomenout a odebrat se do tohoto světa. Příběh našeho hrdiny začíná stejnou tragickou událostí a vede nás jeho pozdějším životem v roli supermana pomáhajícího bezbranným a chránícího pořádek. Korejská tragikomedie ze života, u které se člověk musí zamyslet, jestli opravdu není smyšlený svět plný hrdinů lepší než realita. Opravdu se člověk musí nejprve zbláznit a odebrat se do tohoto světa aby byl schopen pomáhat a projevit přirozenou lidskost nám vrozenou a přesto všemi tak úspěšně potlačovanou? (Kiyoshi)

(více)

Recenze (45)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Korejský předchůdce amerického Defendora. SPOILER: Kýčovitě dojemný film o muži, v jehož mysli se jako obranný mechanismus před psychickým utrpením vytvoří úniková iluze že je supermanem, kterážto iluze mu sice pomáhá přežít ve světě a činit dobro na všechny strany, ale nakonec ho také zahubí. Ovšem šťastného. Tragikomedie postupně zvážní (když divák zjistí, jak se vlastně věci ve skutečnosti mají) a vše pak končí zdlouhavým patetickým závěrem, za který bych normálně okamžitě strhával body, ale u východoasijských filmů mi to nevím proč příliš nevadí, tak nějak se mi to k nim hodí. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina byla vtipná a bláznivá. Ve druhé polovině na scénu přichází čisté drama a film nabírá do obrátek. Musím uznat, že takový zlom jsem vážně nečekala. Hwang Jeong-min svoji roli zvládnul nadprůměrně. Jen je škoda, že moje oblíbená Jeon Ji-hyeon nedostala více šancí k projevu. I tak jí to ale slušelo a hodila se mi tam. Zase trochu jiný pohled na jihokorejský film..pěkné, 4*. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s hodnotnou myšlenkou. V první části sledujeme podivném počínání muže, který je o sobě přesvědčen, že je supermanem, a ženy, jež natáčí o onom muži reportáž. Celá část působí dost humorně a mile. Postupně se dozvídáme o pravé totožnosti muže a o jeho minulosti, která jeho chování vysvětluje. Občas je lepší ztratit se ve své fantazii než trpět v kruté realitě... Avšak dokáže skutečně zhojit všechny rány? Rozhodne se zůstat ve svém světě, pro který je sice nazýván bláznem, ale naplňuje jej, anebo se začlení do společnosti a stane se obyčejným a „normálním“ mužem? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinu času film působí dost bláznivě kvůli ústřední postavě a to rozhodně nemyslim bláznivou komedii, spíš tak nějak divně to působí a opravdu jen lehce vtipně, čemuž napomáhá i velice chytře natočený Supermanovy činy, ale postupem času se z toho vyklube opět něco daleko víc, něco co svojí silou nakonec předčilo moje očekávání a závěr je prostě vynikající ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo najít film na který budu ochotný připlácnout nálepku"3000hodnocení"ale nakonec na mě vybafnul skoro sám. Film v klasicky korejském stylu rozjíždí bláznivý příběh plný absurdit a komedie aby postupně rozkvetl v dílo plné přirozené lidské lásky(přátelství chete li), motivů k přemýšlení a důležitých poselství jejichž tíhu a závažnost může přednést jen(a jedině) tak archaický a neprůstřelný symbol jako Superman.. Jako fanda DC a jejich vlajkové lodě(bezesporu nejzarytější superhrdinské ikony),bych se snad i odvážil tvrdit, že jde dosud o nejlepší(hraný)Supermanský film(koment psaný 18.3.2013-Snyderův Man of Steel je skoro za dveřmi-tak uvidíme ). ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama