Reklama

Reklama

V Las Vegas se právě koná setkání ufologů, na které zamířily tisíce nadšenců z celé země. Na shromáždění přijíždí i doktorka Alex Friedmanová, která je odbornicí na odhalování astrofyzikálních anomálií. Zatímco Alex v mimozemšťany věří, taxikář Jack se k této otázce staví skepticky a lidi v mimozemských převlecích považuje za cvoky. Krátce poté se v Jackově taxíku objeví dvě podivné děti, Sara a Seth, kteří si přejí odvézt na Horu čarodějnic do nevadské pouště. Jack netuší, že obě děti mají tak trochu nadpřirozené schopnosti, ani to, že se za chvíli ocitne v samém epicentru divokého dobrodružství. Musí ochránit své pasažéry před všehoschopnými zabijáky a na místo dojet první. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

tom88 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom zvážení som sa priklonil k nižšiemu hodnoteniu. Už ma štve, že The Rock mrhá svojimi najlepšími rokmi života hraním v takýchto detských sračkách. Radšej by som ho videl aj v pokračovaniach Andrzejového Doomu, hlavne nech má v ruke riadny kvér a ničí nepriateľov. Hora čarodejníc je síce detský film, plný trápnych scén a trápneho vtipu dospelým divákom dosť nestráviteľného. Pre decká okolo 10 rokov to musí byť za 5*, to je jasné. Je to dobrodružné aj dosť akčné. Dej je samozrejme slabý a nerozvinutý. Príbeh pripečený a moc naivný. Do polovice filmu to ešte šlo, no čím ďalej, tým to bolo horšie a horšie. Takže ja si film už zrejme vážne nepozriem a doma mi zapadne prachom. 45% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

The Rock sice nehraje o nic líp než svého Arnie, ale je to sympaťák kterému můžete fandit. Na podobné filmy se stejně za herectvím nechodí. Útěk na horu čarodějnic je prachsprostá dětská sci-fi v tom dobrém slova smyslu. Ani jako dospělý jsem se u ní nenudil, jako dítě bych byl asi vyloženě nadšený. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie, která je překvapivě pojata akčně, a to bych od režiséra Andyho Fickmana vůbec nečekal. Když na planetu Zemi zavítají dva sympatičtí mimozemšťané s přátelskými úmysly AnnaSophia Robb a Alexander Ludwig, tak je nejlepší jejich ochranu svěřit zpočátku skeptickému a nevrlému taxikáři s ne zrovna čistým rejstříkem Dwayne Johnsonovi. A ten se současně stará o většinu gagů a hlášek a, když se k nim ještě přidá astroložka Carla Gugino, tak se útěk před vládními agenty vedenými nesmlouvavým Ciaránem Hindsem, stává proklatě zábavnou a dynamickou jízdou pro celou rodinu. 80% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Už dopředu jsem tak nějak počítala s tím, že to nebudou "Blízká setkání třetího druhu". Nakonec - každý příběh má právo na vlastní cestu. Po chvíli jsem svůj názor mírně poopravila: ANI ZDALEKA to nebyla blízká setkání třetího, čtvrtého - ani pátého nebo jakéhokoli jiného druhu. Jsem srozuměna s tím, že člověk využívá pouze omezenou část kapacity svého mozku - ale tvůrci snímku se o ten všeobecně známý fakt podělili patrně jen z toho prostého důvodu, že s ním evidentně počítali. Snažila jsem se přistoupit na jejich pravidla, ignorovat jakékoli zvídavé otázky, které mě bezděčně napadaly, a zahnat všechny dotěrné a pochybovačné myšlenky. Marně. Jsou případy (a není jich málo), kdy jsem ochotná přijmout určitý stupeň naivity dějové linie - existují dokonce i takové filmy, které s ní počítají, které jsou na ní vystavěné. Ale naivita není totéž co tupost a omezenost - a každé vyprávění by si mělo zachovat alespoň trochu přijatelnou úroveň. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavný fantasy thriller pre mladšie publikum. Na Zemi sa objaví dvojica mimozemšťanov v podobe detí, ktorí tu majú tajný cieľ a na to, aby sa k nemu dostali využijú služby taxikára a bývalého kriminálnika Jacka (Dwayne "The Rock" Johnson), ktorý sa postupne stane ich ochrancom. Pomáhať im začne aj pekná UFOlogička Alex (Carla Gugino), no cestu im kríži tím vládnych agentov a nezastaviteľný mimozemský zabiják, ktorý ich po celý čas prenasleduje. Film má od začiatku skvelý spád, stále sa niečo deje, akcia je dobre spracovaná a dočkáme sa aj viacerých napínavých scén. Príbeh nenudí, herci sú prakticky všetci výborní a vizuálna stránka je taktiež nadmieru vydarená. Tomuto filmu som sa dlhšie vyhýbal, keďže som sa obával naivnej akčnej rozprávky pre deti, no nakoniec som bol príjemne prekvapený a po celý čas som sa dobre bavil. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící již několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)
  • Taxík pri naháňačke stratí jedno spätné zrkadlo. Keď však v záverečnej scéne vidíme taxík odchádzať, auto je neporušené. (martin1m2)

Související novinky

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

The Rock konečně akční?

The Rock konečně akční?

21.09.2008

Vypadá to tak. Ale sci-fi s pracovním názvem Tomorrowland vznikne pro Walt Disney Pictures, takže očekávejte spíš dobrodružství v rodinném duchu. Původně mělo jít o film inspirovaný stejnojmennou… (více)

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama