Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Morien 

všechny recenze uživatele

Kniha mě střídavě nudila a rozčilovala, film mýma očima proplul a zase odplul jako bezbarvé, bezvýrazné nic. Sama za sebe mám Anjelicu i Kelly ve velké oblibě, nicméně tady hrály takové postavy, že i kdyby se na hlavy stavěly a mimické výrazy provozovali nohama, nebude se mi to líbit. Ale zase jsem vydržela až do konce, jestli za to jsou nějaké plusové body, možná spíš mínusové. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Že to bude takhle dobrý, by mi předem hádat strach nedovolil. Četla jsem předlohu, dávno tomu, a úlevný je nepamatovat si, co nepodstatnýho tam dali a veledůležitýho vynechali. Floutkovská a krásně nezodpovědná nálada mi ale štymuje a přidělit roli chlapíka, kterej obslouží, co před nim neuteče na strom, Samu Rockwellovi ... to je jako na objednávku :). ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Gregg nie je Fincher, o tom žádná. Choke je jednou z tých slabších Palahniukových kníh a tiež sa mi nepáči, ktorým smerom to Gregg odstrelil ale niečo na tom filme je. Škoda toho škrtania a prepisovania ale najmä, čokoľvek od Chucka by mal robiť niekto s osobitným štýlom vizuálu a svojským spôsobom narácie. Inak bude výsledok zachraňovať len meno autora predlohy. 7/10 P.S. ...ale poodle sucks... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Kdepak, neštkám nad tím, že jsem nedostal další Fight Club, ale jsem rozčarován, že byla kniha postmdernistického provokátera Palahniuka zfilmována až tolik usedlým způsobem. Knižní Choke nemá žádný nosný děj a její kouzlo spočívá právě ve stylu jakým je psaná, z něj pramení veškerý humor i všechna důležitá sdělení. Ve filmu se tenhle problém částečně řeší přes Victorovy vnitříní monology, ale i těch je jen pár a film zůstává trčet daleko před dosažením specifické palahniukovské atmosféry. Nevím nevím, jak se na film budou tvářit diváci neznalí knihy, vypuštěno je mnoho a i to co zůstalo je podáno dosti šedivě. P.S: Když už chci točit scénu, ve které spolu dva lidé jakože souloží, tak si přece pohlídám, aby nebylo vidět, že má žena na sobě pořád kalhotky, které by už dávno měl žmoulat v ruce její partner .... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je jeden mladík posadnutý sexom, ktorého skvele stvárnil Sam Rockwell. Ten je pre mňa ako druhý Seann Wiliam Scott, teda druhý Stifler. Je zárukou kvalitných komédií a komických scén. Vtipných situácií je vo filme požehnane, i keď sa ani zďaleka nejedná o najlepšiu komédiu. Za zmienku stojí scénka, keď sa Victor zamýšľa, že o Ježišovom detstve nieje veľa informácií, že to tiež mohol byť kok*t. Jedná sa proste o trošku nadpriemernú komédiu, ktorá vás bude baviť ak od nej nebudete čakať príliš veľa. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance. (gjjm)
  • Natáčení trvalo tři týdny. (gjjm)
  • Ve filmu se objeví autor knižní předlohy Chuck Palahniuk, je to muž, sedící v závěru v letadle vedle Victora. (gjjm)

Reklama

Reklama