Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Bohouš, tentokrát pod taktovkou režiséra F. Filipa.
Z notorického sázkaře Konvalinky (Vladimír Menšík) se stal postrach podniku. Dokáže proměnit v sázku cokoli. Při jedné takové sázce, kdy se nestydí pro výhru zneužít ředitele, si ho všimne bratr majitele Bohouše (Miloš Kopecký), který je zde na návštěvě u kamaráda. Po zjištění, kdo Konvalinka ve skutečnosti je, se rozhodne sázkaře vytrestat. Jelikož pracuje jako vedoucí malé jihočeské hospůdky, rozehraje velkou akci k potrestání Konvalinky. V tomto plánu mu sekundují jeho koumácký tchán (Josef Hlinomaz) a Bohoušův syn bernardýn Pepa. K jejich smůle se do komplotu vloží žena vedoucího hospůdky (Iva Janžurová), která Pepu nesnáší a tak se bohužel potrestání nezdaří. A nebo ano? (KOCOUR-1)

(více)

Recenze (54)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější je tahle komedie v manželských přestřelkách Janžurové a Kopeckého. "Lojzíčku, víš, že já nikdy nevím, jestli ty jseš ještě v pubertě nebo už jsi senilní?" Menšík taky dobrej, na rozdíl od jeho manželky v podání Tvrzníkové, protože ta kdyby tu nebyla, tak se houby stane. Apropós houby. O těch to je taky. Jinak slabší dílko. S původním Bohoušem to má společného jenom toho bernardýna. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Více vtipu než v prvním dílu, navíc se chování ke zvířatům výrazně zlepšilo, ze stupně "nepřijatelný" na stupeň "dokonalý". Z Bohouše juniora se už nedělá popelnice, zblajzne akorát relativně nezávadně znějící Babinskýho vývar s buřtíkem, a netráví celej film v hospodě, pošlou ho i ven, na lov do lesa. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že vyhrát sázku se někdy nevyplácí. To je asi tak vše, co jsem z filmu pochytil. Jo a opravdu dobře zde zahrál snad jen Hlinomaz. 45% = 2/5 ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Anekdoticka zalezitost bakalarskeho typu. Jen nevim, zda je nutne na tuhle slabou pointu cekat trictvrte hodiny... Puvodni Bohous je jina liga. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Živé dielko. Zabavil som sa, no Bohouš bol lepší, možno preto, že bol prvý a tento diel sa už porovnával. Veľmi pekné herecké obsadenie. Filmu dávam 65%. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Fajn herci natocili teda peknou kravinu, kde dialogy susti papirem az se hory zelenaji a zapletka je tak prekombinovana, ze nema smysl se ji ani venovat. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Soudruzi se po dlouhých 7 letech rozhoupali natočit nastavovanou kaši legendárního Bohouše, ale už to není ono. Je tu sice výborný Milda Kopecký, ale Menšík hraje nějak zabrzděně a chybí tu geniální hospodský Sovák, co si budeme povídat. Hlinomaz blábolí tak, jak je ostatně zvyklý. Herecky z toho asi nejlépe vychází Janžurka. Nedokázal jsem se zbavit dojmu, že původní Bohouš měl drajv Pražského jara, zatímco jeho pokračování je už jen normalizační taškařice hodná tak formátu Televarieté. Závěrečná omáčka - scéna na nádraží - dílo už úplně potápí. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Jako klasická "dvojka" je to zdařilé. Zejména díky Vladimíru Menšíkovi a Josefu Hlinomazovi. A za nejprotivnější postavu mohu označit tu Menšíkovo manželku. Její hlášky "zpíváš falešně", "mlč", "máš ruce jako prase"...atd, to by ty děti byly za chvilku úplně bez sebevědomí. A možná i Láďa Menšík. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Je to sice slabší než původní almara....pardon "Bohoušek" ale nasmál jsem se až až.......zejména u polívky, která je zajímavá tím že ji nikdo nechce..... ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Pokračování Bohouše už není podle mého to pravé.Nebýt Menšíka a Hlinomaze byl by to pěkný trapas.Možná je to proto,že Bohouš byl v televizi dost často a druhý díl pouze vyjímečně,takže si na to člověk nestačil zvyknout a srovnává nesrovnatelné.Hvězdičky dávám pouze za herecké výkony. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úspěch televizní povídky o turistovi vsadícísiho se s hospodským že má skutečně hlad jako bernardýn nenechal tvůrce chladným a 7. let poté se k tématu vrátili. Nový příběh už obsahuje daleko více postav, je jednou tolik delší a nejde už tak tolik o bernardýna jako o onoho turistu, který se tu objevuje dokonce i z celou svojí rodinou. Sází se kudy chodí a má s tím potíže i v zaměstnání. K sázce, kde je v hlavní roli opět bernardýn, dojde v restauraci někde u lesa, kde má dojít k jisté pomstě, ale nakonec se z toho vyvine estrádní taškařice, při které dojde k poučení na obojích stranách. Při srovnání s předchozím snímkem už toto nedosahuje oné kvality, ale jinak se jeví jako další televizní komedie, kde excelují Vladimír Menšík, Miloš Kopecký, Josef Hlinomaz a Iva Janžurová, která posledním dvěma vřele přihrává. Za zmínku také stojí, že se tu v dětských rolích objevují Michal Dlouhý a Mahulena Bočanová. Zrovna u ní se tato role po-zapomíná, což je škoda. Po seriálu 'Chalupáři' to byla pro ní druhá herecká příležitost. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Solidní konverzační komedie sice nemá na původní film, ale Vladimír Menšík si zde pěkně pouští pusu na špacír :-) ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Chatrný scénář, je to zbytečně ukřičené a plné schválností. Dobří herci udrží pozornost, ale nic víc. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Bohouše a mám velkou slabost pro socialistickou TV nostalgii, ale toto se fakt nepovedlo. Jedna hvězda za průběžně idylický vizuál, hlavně interiéry. Mají krásné teplé barvy. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Poněkud volné pokračování Bohouše po několika letech, už ne čb, ale v barvě. Dialogy zde nejsou tak břitké a vůbec se děj díky málo razantnímu střihu táhne daleko více a nespěje k jednoznačnému vyvrcholení. A ten konec na nádraží? Pro mravní potrestání sázkaře Konvalinky asi nezbytné, ale z pohledu soudržnosti příběhu už jaksi nadbytečné. Slabší 3*. P.S.: hospoda V Živci nad Pískem vypadá prakticky stejně i po čtyřiceti letech a to - což mě překvapilo - včetně dřevěných laviček a stolků v přilehlém lese. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

No, proti prvnímu dílu již značný "odvárek", co si budem povídat. Navíc, tam kde jednička začínala být ftipná, je dvojka již trapná. ()

Reklama

Reklama