Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes je proslulý tím, že využívá svůj pozorovací talent, geniální schopnost dedukce, ale i hrubou sílu svých pěstí. S věrným přítelem Dr. Watsonem dokáže vyřešit i ten nejkomplikovanější případ. Jenže nyní je Londýn v ohrožení a náhlá hrozba je děsivější, než cokoli dříve. Po sérii brutálních rituálních vražd přijíždí Holmes s Watsonem právě včas, aby zachránili před smrtí další oběť a odhalili nebezpečného vraha, zatvrzelého Lorda Blackwooda. Předtím, než je oběšen, varuje Blackwood Holmese, že smrt nad ním nemá žádnou moc. Blackwoodovo slibované zmrtvýchvstání, ke kterému došlo, pochopitelně vyděsí celý Londýn. Pro Sherlocka Holmese je to ale pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie a ohromujících nových technologií, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem... (TV Nova)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (2 274)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $209,028,679Tržby Celosvetovo $524,028,679Tržby za predaj Blu-ray v USA $27,874,391Tržby za predaj DVD v USA $59,323,303 ║ Taký trošku iný Holmes ale fajn, Robert Downey Jr. má proste v poslednej dobe cveng a do čoho sa pustí proste svojou odrovnanou charizmou úplne zvalcuje a z Holmesa robí drsného neohrabanca bez zábran, slušne ale len slušne sekunduje Jude Law a Rachel McAdams, Mark Strong pre úplne minimum priestoru skoro neviditeľný, škoda. Príbeh má šťavu, slabších momentiek sa tu vyskytne len minimum, tých eňo-nuňo delikaties požehnane, hlavne Holmesové súboje sú bašta, vypointované Holmesovské dialógy plus vysvetlenia robia opäť svoje čaro ako za starých dobrých čias, husličková hudba je len bonbón na torte... o trošku málo doladiť scenár a bola by to fakt veľká jazda ale aj tak som nadmieru spokojný. /videl v kine: 85%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes mohl být opravdu skvělým filmem, představuje dva zábavné charaktery s jiskřivou chemií ve svých dialozích, vsází je do atraktivního prostředí - digitální Londýn se zvětšeným důrazem na kontrast a ostrost barev vypadá opravdu pěkně + zvýrazňuje "alchymismus" celého snímku a pak je tu ještě Guy Ritchie... Možná zklamal tím, že si Holmesovy pletky nesepsal sám, ale režisérsky se, co do vedení kamery a natáčení akčních scén, nečekaně předvedl. Ovšem když si vezmeme scénář, neboli poměrne triviální a plytký děj, který Ritchie jen uměle "zesložiťuje" a zase vysvětluje, aby z něj aspoň něco solidního vymáčkl (tento tah ovšem oceňuji, je totiž efektní), uvědomíme si, že slavný Sherlock Holmes není neslavným Andělům a démonům až tak vzdálený... 7/10 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trestuhodne nevyužitý Mark Strong, strata tempa v prostrednej tretine a absencia scény z traileru, v ktorej Rachel v podväzkoch kope Downeyho do rozkroku. Toľko k negatívam, zvyšok už iba chválim. Je to štýlové, dobovo atmosférické, veľmi dobre natočené (hlavne v akčných scénach) a ústredná dvojka srší slušnou buddy chémiou. Niekomu sa môže zdať, že chýbajú hlášky, čo je v podstate pravda, ale dialógy sú napriek tomu svižné a vonkoncom nie nudné, práve naopak, najväčšiu dynamiku čerpá film práve z nich. No a z muziky. Hans Zimmer vykradol Hapkovu Perinbabu a Tisícročnú včelu, skombinoval ju s Morriconem a zvučkou z Dextera a teraz machruje, že skomponoval soundtrack roka ;-). Lenže ono je to pravda, hudba je snáď najvýraznejšou zložkou filmu. Spokojnosť a okamžite chcem dvojku. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nuže, milý Watsone, je to prosté. Pachatelé zanechali při své práci tolik stop, že jejich polapení mohu ponechat i Lestradeovi. Za prvé, je to zjevná snaha mít novou sérii v duchu Pirátů Karibiku. V producentském zadání je odlehčená akce, efektní kamerové jízdy, špičkování mezi postavami. Druhou stopou je známá značka, co diváky přitáhne do kin. Minule pouťová atrakce, nyní slavná literární série. O nás, Watsone. Za třetí, padouchův plán na ovládnutí světa by sedl spíše někam ke kolegovi Bondovi, takže pro odlišení bylo třeba ponechat několik propriet, jako má lulka a housle, temný Londýn či číslo 221 Baker Street. Byl to trochu oříšek, Watsone, protože místy film nabývá atmosféry, za kterou by se nemuselo stydět ani zpracování našich potýkání s Jackem Rozparovačem ve Vraždě na úrovni. Tuto schopnost klamat tělem jsem ovšem začal podezřívat v mnohem rozsáhlejší konverzační části filmu, která nenechává na pochybách, milý doktore a příteli, že hlavním cílem je zábava pro oči a klouzání po povrchu. Korunou důkazu je pak feminizační vsuvka Rachel McAdams, která bohužel vyčerpala všechen svůj přínos spolu s uspávadlem ve šnapsu v nezahalené scéně v hotelovém pokoji. Nic, čím bychom se měli nechat svést na scestí dokore - doktore, sem se mi dívejte. Definitivní konec pachatelův pak je zneužití mých deduktivích schopností k tomu, aby se děj mohl drát třeskutě a často dosti krkolomně vpřed, abych vzápětí mohl objasnit, proč tak a nejinak. Pachatel tedy byl poměrně zdatný, ale do mladých let se raději vrátíme skrze Pyramidu hrůzy alias Young Sherlock Holmes. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zcela jiné pojetí postav Holmese a Watsona ve filmu, který mě strhlo svojí dravostí a energií. Zásadní je obsazení Roberta Downeyho Jr a Juda Law, na které je radost se dívat a to i v klidnějších, čistě konverzačních okamžicích. Jejich vzájemné pošťuchování mě bavilo ještě více než tajemno a akce, i když i zápletka a akční pasáže jsou celkem fajn. Navíc filmu hodně pomáhá hudba Hanse Zimmera, která opět zkouší něco jiného. Málokoho by asi napadlo, že film o Sherlockovi Holmesovi z 19.století by mohl mít takovou hudbu, proto s ní někteří mají problém. Já jsem naopak fascinovaný tím, jak Zimmer neustále zkouší různé polohy a nové věci a přitom není výsledkem nějaká experimentální za uši tahající nuda, ale energií nabitá, dravá a dynamická hudba, které dělá strhující scény i z podstatě celkem nezajímavých či klidnějších okamžiků, kdy jen někdo někam běží nebo jede drožkou. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (55)

  • Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) bol v literárnej predlohe náruživý fajčiar. Avšak vo filme ho môžeme vidieť s fajkou iba v jednej scéne, aj to s nezapálenou. (shimik77)
  • Hudbu k filmu složil Hans Zimmer. Dodatečnou hudbu složil jeho student Lorne Balfe, který byl rovněž hudebním producentem. (-Marc-)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

23.01.2021

Herec Hugh Grant (Mělas to vědět, Gentlemani) si nejspíš zopakuje spolupráci se slavným režisérem známých gangsterek Guyem Ritchiem (Podfu(c)k, Sherlock Holmes). Natočit by spolu pak měli akční… (více)

Reklama

Reklama