Reklama

Reklama

Úspěšný spisovatel ztratí při tragické nehodě svou milovanou manželku. Po příjezdu do rodinného venkovského sídla se mu však zhmotňují temné představy, které začnou odhalovat tajemství jeho ženy... Úspěšný spisovatel Mike Noonan dokončuje svou poslední knihu. Inspirací mu je jeho manželka Jo, se kterou ovšem kvůli Mikeovým zdravotním problémům nemohou mít děti. Po vydání nové knihy Jo srazí automobil a Mike se ocitá psychicky na dně. Pak zjistí, že Jo byla těhotná, a domnívá se, že měla mimomanželskou aféru. Ve snech se mu začnou zjevovat podivné představy o jeho manželce a on si myslí, že se mu Jo ze záhrobí snaží dávat nějaké signály. Rozhodne se vydat do jejich venkovského sídla v Dark Score Lake v Maine. Jo tam trávila mnoho času, když Mike psal, takže se Mike domnívá, že tam může najít jejího případného milence.
Mikeův agent Marty mu mezitím dá nabídku napsat novou knihu, na kterou ovšem bude mít jen tříměsíční termín. Mike nabídku přijme. Nejdřív nemůže přijít na žádný nápad, chybí mu inspirace v podobě Jo. Poté si ale vzpomene na jeden ze svých šuplíkových románů a rozhodne se jej přepsat...
Mike se seznámí s vdovou Mattií Devoreovou a její šestiletou dcerou Kyrou. Mattie zavraždila svého manžela poté, co zešílel a pokusil se Kyru utopit. Od té doby se Mattii snaží její bývalý tchán Max Devore znepříjemnit život a převzít Kyru do své péče. Mike zachrání Mattii před přejetím autem, čehož chce Max využít a povolat Mikea jako svědka proti ní. Jo však ve snech začne Mikea prosit, aby Mattii pomohl...

Spisovatel Mike Noonan se přestěhoval do venkovského domu v Dark Score, který zdědil po svém dědečkovi. Chce zde napsat svou novou knihu a zjistit, proč sem tak často dojížděla jeho těhotná žena Jo před sovu tragickou smrtí. Mike dále chrání svou sousedku Mattii, které chce její bývalý tchán Max Devore odebrat její šestiletou dceru Kyru do vlastní péče. Maxův syn se pokusil svou dceru Kyru utopit, ale manželka Mattie ho stihla zastřelit dřív, než se mu to podařilo...
Mikeovi se stále zjevují vidiny a má sny, ve kterých vidí nejen svou zemřelou Jo, ale také černošskou zpěvačku ze 30. let Saru Tidwellovou. Devore Mikeovi stále vyhrožuje, aby se přestal Mattie zastávat, po nějaké době však sám Devore zemře. Na jeho pohřbu se Mike setká s Edgarem Whitem, který se v mládí přátelil s Mikeovým dědečkem, Maxem Devorem a několika dalšími. V roce 1939 v Dark Score koncertovala Sara Tidwellová a tato skupina chlapců ji po koncertě znásilnila a poté utopila její dceru. Sara na ně uvalila kletbu, podle níž měli oni a jejich potomci provést to samé svým dcerám. Poté skupina Saru ubila. V průběhu let se ovšem Sařina kletba plnila a muži i jejich synové zabíjeli své dcery. Mikeovi dochází, že Jo jezdila do Dark Score, protože se chtěla o celém příběhu dozvědět co nejvíc, aby zachránila jejich dítě před případným Mikeovým prokletím. Posledním žijícím dítětem, na které se kletba vztahuje, je Kyra... (TV Prima)

(více)

Recenze (106)

venison 

všechny recenze uživatele

Kingova kniha "Pytel kostí" se mi líbila moc, bohužel film už za moc nestál.. V podstatě za to může asi pan režisér se spousty nicneříkajícími záběry a hluchými místy.. Myslím, že ti, kteří nečetli knihu, musí mít v hlavě zmatek.. Ale musím uznat, že se předlohy držel dosti věrohodně až tedy na moderní technologie, které v době vzniku knihy (1998) ještě nemohly existovat (notebook, iPhone atd.).. Kdyby byl celý snímek stejně našláplý stejně jako posledních 30 minut, tak by to pravděpodobně mojí drahou polovičku neuspalo :-) ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Stephen King a jeho literární díla jsou super, ale když má potom dojít na film, tak je to katastrofa. V tomto případě nás první díl velmi potěšil a těšili jsme se jak to dopadne. Druhá polovina snímku byla ale katastrofická! Poenta odkryta hned ze začátku a ta zjevení duchů byla trošku nesmyslná. Ještě bych pochopil, že se mu něco zdá nebo má nějakou předtuchu, ale toto? To opravdu nee a příště se budu dlouho rozhodovat, zda na nějaký podobný film budu ještě koukat. 35% ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Jsem velice vdecny tomuto filmu, protoze si ted vice cenim casu a snazim se ho vyuzit smysluplneji. Treba 3hodinovym ziranim na vesak s kabaty. Uvedomil jsem si jak je cas vzacny a ze neni dobre ho promrhat nad dalsi zmarenou predlohou Stívího Krále. Garrisova predpisova nuda zapricinila i prirustek sedin na hlave Jamese Bonda. Celou dobu co jsem u toho filmu podrimoval, jsem si pral, aby me v posteli taky srazil autobus. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Připouštím, že ta stopáž je fakt dost přestřelená, hodně vtíravý product placement tabletu a mobilu po chvíli fakt už lezl na nervy, místy je to trochu zmatené a na rozdíl od knihy přepláclé a obsahuje to více nelogických nebo vyloženě špatných scén (jen idiot zvedá stále ještě živou manželku po srážce s autobuse, objímá ji a třepe s ní!!!!!!!!!!!!), ale, ALE. Pytel kostí je mou čtvrtou nejoblíbenější Kingovou knihou a jedinou, která mě rozbrečela. Garrisova televizní verze mi vlastně poskytla přesně to, co jsem od ní čekal, já totiž nějak výrazně více nečekal. Ve filmové kingovky nikdy nevkládám moc důvěry, protože zfilmovat Kinga zpravidla není vůbec jednoduché a nejvíce mu prostě sluší papír. Nakonec mě to místy i překvapilo. První hodina se mi líbila hodně. Má to skvělou hudbu. Mám rád studiové snímky a studiové okolí chaty bylo fajn. Max Devore a jeho šílená společnice super. Mám rád Annabeth Gish a bylo mi líto, že tu moc prostoru nedostala. Jason "nechceš si o tom promluvit" Priestley je zábavně potěšující. Mick Garris možná není vynikající režisér, ale Kingovi docela rozumí a umí ho podchytit. Knihu budu mít pořád mnohem radší (jako až na jednu vyjímku každou Kingovu) než tento film, ale jsem rád, že jsem to viděl, času s ním stráveným nijak nelituji a v budoucnu do toho klidně půjdu znovu. Považuji ho totiž za docela zdařilý. 3,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÝCHOVA PŘINÁŠÍ POVINNOSTI“….. /// Mikemu umřela žena (na autobus). A její duše se (z nějakýho důvodu) vrátila. Jenže smolda pacholda – nejsou sami! … Zpracování do dvou dílů dává dost prostoru pro vybudovaní atmosféry kolem chlastajícího spisovatele (další! Kurva chcu taky něco napsat!), příznaků alkoholismu (nechceš mi nakecat, že taky vidíš duchy…), a víc než strach mám jen takovej pocit, že mě to celkem baví (ani když píchá s mrtvejma? Ty seš zvrhlej! Co máš v tom sklepě?). Vobčas mě zamrazí, páč podivnosti se vobjevujou ve spánku i v bdění a zajímavě se proplejtaj ducháčci, minulost a současnost. Důležitý taky je, že záhady ani osoby mě zvlášť neserou (ani Brosnan? No jo, ale ten jinak…). Příběh je prostě taková ,,Kingovka“ o tom, jak dát dohromady dva smutný lidi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1998 Stephen King číst nebudu. 2.) Vykládaj vo mě, že mi hrozí malé ,,Dark Scoreské šílenství“. 3.) Thx za titule ,,Hlawoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • V jednom za záběrů poté, co si Mike Noonan (Pierce Brosnan) zraní pravou ruku, objevuje se s poraněním na ruce levé. (Agita)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Stephena Kinga z roku 1998. Jedná se již o režisérovu šestou adaptaci příběhu slavného hororového autora. (Nach)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno