Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Srdcovka mého ranného dětství na kterou nedám dopustit!!! Tenkrát jsme to měli nahrané na vhs a po těch letech kazeta dostala tak zabrat, že obraz i zvuk přeskakoval, proto sem rád, že se mi po těch letech co jsem to neviděl, dostala do ruky právě nahrávka na dvd (jen by to chtělo původní dabing). 100% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem o tomhle snímku slyšel a vím, že v Americe je hodně oblíbený, ale při jeho sledování jsem prostě neměl pocit, že se jedná o něco výjimečného. Ano, dětští herci jsou zde fajn, příběh je celkem zajímavě dobrodružný, jsou zde zajímavé nápady a Columbus jako scenárista potvrzuje svou sílu, ale já jsem z toho odvázaný prostě nebyl. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nejedná se o židy, kteří propadli roštem! A nejedná se ani o kdovíjak dobrý film, protože všechny charaktery (u dětí by to tak nevadilo, ale především dospělí) se chovají jako infantilní trotlové a celé mi to přišlo tak pro zanedbané dvanáctileté olizovače chemoprenu. Naštěstí to aspoň dobře uteklo. 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu jest co se jednalo o můj nejoblíbenější dětský film, který jsem z ojeté VHSky sjížděl snad týden co týden. Tehdy jsem ho považoval za bezchybný a po všech stránkách dokonalý. Dnes; s odstupem mnoha let; na něm již nejednu chybu přeci jen vidím. Ovšem ani jedna není toho druhu, aby mi i v dospělosti zabraňovala si ho náležitě užít. Vše totiž zastře ta správná osmdesátková atmosféra dětské výpravy za dobrodružstvím. A samozřejmě nezapomenutelný hudební motiv, který přibije i to věčné řvaní. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná jízda, která působí jako povedená dětská verze Indiana Jonese. Hlavní postavy v podobě party kluků jsou zvládnuty skvěle, mají dobré hlášky a vhodně se doplňují. Co ale rozhodně nelze pochválit je přemrštěná ukřičenost, jenž se po chvíli stane opravdu otravnou. Naopak příběhová linka zaujme, stejně jako různorodé prostředí nebo výborný výběr padouchů a nestvůry, kterou si snad nejde neoblíbit. [75%] ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Soundtrack obsahoval také píseň "8 Arms To Hold You" od skupiny "The Goon Squad". Píseň z něj byla odebrána, když byla z filmu vystřižena scéna s chobotnicí. Filmaři však byli přesvědčeni, že jde o hit. Proto jej vydali na desce jako taneční singl. Prodeje byly však nevalné, díky nízké podpoře. Ze singlu se stala jedna z nejcenějsích a nejvzácnějších věcí související s filmem Rošťáci. (mi-ib)
  • Ve filmu se neobjevuje scéna s chobotnicí, která byla vystřižena, přesto na konci, kdy jsou Goonies zpovídáni televizním reportérem, pronese Data (Jonathan Ke Quan): "... ta chobotnice byla nejstrašnější." (Lorge)
  • V jednom bodě filmu Sean Astin křičí v originálu "Holy Mackenzie!". Bratr Seana Astina se jmenuje Mackenzie Astin. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama