Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj komedie se točí okolo milostných eskapád malostranské krasavice Stázi, která se po nešťastné lásce zamilovala hned to tří pánů najednou… (Bohemia MP)

Recenze (22)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nadčasové satirické písničkové pásmo přislibuje, že dno bude vždy nablízko, ale naštěstí ne nadosah. Hašlerovy písně jsou věčné a věčně věští. Společenskokritický úvod filmu, ten obraz Prahy věčně kažené, se záhy rozvíjí v mnohem vážnější drama dívčího srdce a jinošských a pánských duší a dušiček, které až překvapuje spletitostí osudových zápletek a zábavností point. Škoda jen, že je neprotkává více stylových záběrů. Tehdy šlo ještě leckde brát. Dnes už se jich pomalu nedostává ani ve snech. Pragensie. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná. Pohotová reportérka sympatická Bohdalová, efektní přechod z černobílého do barevného provedení, hezké písně Neckáře, duet Gotta – Hegerové, atd. Postupem času se začnou podobné melodie opakovat a ke konci už je trochu přepísňováno. Zpívající Beyvel a Kopecký mě úplně nenadchli. Manželství Hermanové s Matuškou jsem už nepochopil vůbec. V druhé půlce se mi líbila nejvíce výpravná pouť. Hlášky: 1967: „Já jsem slyšela, že Karel Hašler dodnes chodí po Praze.“ „Pan Hašler tady přece někde musí bejt!“ „A tak je Hašler přeci jenom pořád mezi námi.“ – že by soudruzi přiznávali pravdu? ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Film se scénářem od Karla Hašlera? Víceméně ano. Nic proti jeho písničkam, ale když jdou po sobě, je pěkně vidět jejich jednoduchost - jsou to prostě odrhovačky, jedna jak druhá... Nejvíce mě zaujala scéna z Matějské pouti, kdy se překřikují Hlinomaz, Menšík, Černý a další (Menšík tam dokonce propašoval jeho oblíbenou figurku zvanou Picmaus :-) ). Obsazení vůbec je na dnešní dobu neuvěřitelně kvalitní, i když vymustrovaní zpěvací už jsou dneska devalvovaní na minimum. Věřím ale, že před těmi 40-ti lety to byla paráda. Nejvíc mě zklamalo, že jsem nedokázal identifikovat Janu Novákovou, která zde má hrát - mám sice tip na jednu z jeptišek, ale jistý si nejsem. :-( ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem příliš nepochopil smysl tohoto filmu ani proč se na scénáři podílel Martin Frič(!) Je to vlastně stejný produkt jako libovolný díl cyklů "Babiččina krabička" a "Bejvávalo", jen barevný a natočený na film. Populární herci a zpěváci v secesních kostýmech prozpěvují Hašlerovy písničky a otrocky věrně demonstrují, co se v nich zpívá. Ale cynika to pobaví. :-) 30% ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Dnes som sa díval na tento film a nepochopil som prečo herci, ktorí nevedia a nikdy nevedeli spievať ( Bohdalová ) spievajú. Tieto Podskalského filmy sú aké sú , ale ísť na toto do kina??? Ale treba oddeliť pesničky a film - pesničky patria do zlatej klenotnice českej kultúry ale film tam ........ 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Kostýmy do filmu, které považovala sama Pavlína Filipovská za poměrně šílené, navrhla Ester Krumbachová. (Willy Kufalt)
  • První část je natočena černobíle, druhá barevně. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)

Reklama

Reklama