Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ode dneška jsem ve Zlém spolku Zla, pokud vše půjde podle plánu, což půjde, protože mám doktorát z hrůzostrašnosti.“ Vždycky jsem se považoval za kladného hrdinu a ono to tak není. Vždyť mně se ten současný světový řád taky nelíbí, takže asi brzy ukradnu nějaké divuflonium a nařežu kapitánovi Hammerovi tak, že bude i s tím svým velkým kladivem mezi nohama utíkat k psychiatrovi. Ano, tak to udělám a je mi jedno, jestli mě za to ocení Gándhí nebo Zlý kůň. Tohle je prostě zpívaná válka a v té mi nikdo nebude házet auto na hlavu. Doktore na ně, protože mě bavíš. I když kapitán mě bavil ještě o mrazící paprsek víc. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, v základu sice jen obyčejná standartní romantická komedie s velmi předvídatelným dějem, ale obalená docela originálním prostředím a povoláním hlavních postav, které si docela hezkým způsobem střílí ze superhrdinských komiksů a vyžívá jejich klasická klišé "trochu" odlišným způsobem. A Fillion v roli Kapitána Kladiva prostě ruluje. 8/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris je neokoukaná tvář filmových komedií, a ani on se tím nebrání a snaží se vymýšlet stále zajímavější nápady, mezi které Doctor Horrible´s Sing-Along Blog prostě patří. Rozdělený na tři části, příběh tak trošku muzikální, bláznivý, k možnosti vidění pouze na internetu. Experiment jako hrom, ale řekl bych, že se mu víceméně vydařil. Z How I Met Your Mother si ho pamatuji tak dobře asi jako když jsem poprvé koukal na Červeného trpaslíka a zamiloval si Kocoura, nebo když z Přátel mám nejvíce rád Joeye, prostě takový blázen, který ale táhne seriál HIMYM, a se kterým se táhne i kvalita tohoto dílka. Výborné hlášky, bláznivý příběh, ale dle mého až moc přehnané hudební vystoupení, kterých mohlo být klidně i méně, jinak je to výborná zábava dlouhá cca 40 minut, u které se dá zabavit a hlavně i příjemně pobavit. Jak řikám. Neil Patrick Harris je neokoukaný takže tohle nebude žádný stereotyp, který je možný zahlédnout všude kam oko dohlédne, to určitě ne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon má prostě dobrý nápady. Spojil elitní seriálové herce v čele s legen "wait for it" dary Neil Patrickem Harrisem do jakéhosi hybridu, který je k prasknutí nabitý nápady. Zlej doktor jako sympaťák a proti němu namachrovanej "klaďas" Captain Hammer jako totální namyšlenej debil. Kdyby se to odehrávalo na americký střední tak Nathan Fillion je hráč americkýho fotbalu a šikanuje nerda Harrise. Celý je to navíc muzikál. Nejde to moc dobře popsat, ale je vidět, že s talentem opravdu může být za málo peněz hodně muziky. These are not hammers. Hammer is my penis. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skutečně horrible. Já vím, záměrně, ale bohužel už ne i vtipně. Jediné světlé momenty tak jsou pěvecké pasáže, ve kterých to funguje jak má (především úvod a závěr druhého dílu jsou vskutku perfektní), ale jak se mluví... Darmo mluvit, je to peklo. Přesto již jen kvůli tomu, že Whedon zkusil něco neotřelého, jsem byl rozhodnut udělit mu kladné hodnocení. Jenže pak přišla finální epizoda a můj záměr vzal rychle za své. Zatímco v těch předchozích je vidět, že se to aspoň nebere vážně, tak hraní si na velkou tragédii nefunguje a působí směšně více než cokoli jiného. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Na DVD komentáři štáb vtipkuje, že ta černovlasá žena se slunečními brýlemi, která sedí vedle kapitána Hammera, když zpívá písničku "Everyone´s a Hero in Their Own Way" je Sarah Michelle Gellar. Režisér Joss Whedon ovšem pro teleizi uvedl, že to ona není. (HappySmile)
  • Potom, co kapitán Hammer skočí na dodávku, kterou se Dr. Horrible pokouší unést, zničí přístroj Dr. Horribla, který dokáže vzdáleně ovládat tuto dodávku. Avšak pěst, kterou tento přístroj zničí, nepatří Nathanovi Fillionovi, ale režisérovi Jossovi Whedonovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama