Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Právě jsem se vrátil z kina. Na Kukyho jsem se strašně těšil už asi dva měsíce (kvůli Samorostu, Machinariu i Skálovi), ale jsem mírně zklamaný. Napsal jsem to i do komentáře.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Tak jsem viděl Kukyho a zjistil jsem, že se natáčel přímo pod mými okny (parkoviště u Alberta) a já o tom vůbec nevěděl!

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Ospravedlňujem se všem, kterým jsem se snažil vyvrátit, že Max a maxipříšerky to nepřipomíná ani z rychlíku. Při sledování Kukyho mě ta paralela taky párkrát napadla.

olí: Spíš jako ten perníček.

PS: Kinosál u nás v Brně byl skoro poloprázdný. To na to vážně nikdo nechodí? :-o

stafilokok

stafilokok (hodnocení, recenze)

V záplavě amerických počítačově dělaných snímků,je tady toto dílo jako pohlazení na duši a vrátil mě tento snímek do dětství.Film má jako málokterý duši.Děkuji z celého srdce za toto dílo!!!

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

pro ty, kdož viděli: z trailerů mám pocit, že Vetchýho Dubánek bude neskutečnej sympaťák alá Perníček ze Shreka, má tam taky jen pár scén, nebo je to výraznější postava ?

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Svěrákův další projekt: možná anglicky mluvené drama z Afriky. To jsem teda zvědavej...

Steve_Zissou

Steve_Zissou (hodnocení, recenze)

proste to na me tak pusobi, jak rikam film sem jeste nevidel, takze presnejsi nazor si udelam az po zhlednuti, jestli se teda ktomu nekdy dostanu...

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

IMHO tím, že se to taky odehrává v lese. To je na žalobu.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

jediný triky co byli použity tak na odstarnění drátků a podobných věcí, prostě pravá filmařina.

mike007

mike007 (hodnocení, recenze)

berg.12: Dobře, chápu. Ale hodnocení pro běžné uživatele tu bude fungovat až od data oficiální premiéry, nikoliv nějaké předpremiéry nebo novinářské projekce.

Fedra

Fedra (hodnocení, recenze)

Teď sem byl na Kukym v Hradci (vizuálně moc pěkný, ale přecejen mi chyběl scénář Zdeňka Svěráka) a v úterý nejspíš zajdu ještě jednou, budou tu právě Svěráci a J. Dvorský :)

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

např. v Pardubkách teď už 15 minut běží, nemít vopici, sedim tam :F

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

mike007: Píše se vždy datum oficiální premiéry (v ČR/SR), které většinou předchází novinářské projekce nebo právě předpremiéry jako v případě Kukyho.

mike007

mike007 (hodnocení, recenze)

V kinech už to bylo jo? A proč tady píšou: "V kinech ČR: 20.05.2010" ? Pokud já vím, tak 20.5. ještě nebylo.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Kuky měl svou předpremiéru v Cinestaru v Českých Budějovicích, byl tam osobně Jan Svěrák a velmi zajímavá debata po skončení filmu a vtipné dětské dotazy...:-)

Fedra

Fedra (hodnocení, recenze)

Marvi1989 odpad! Totální kokotina!!!! - panečku, Ty si ale tvrďák :)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Bylo. Možnost hodnotit před premiérou mají ovšem jen ti s možností komentovat, pokud se nemýlím.

Reklama

Reklama