Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani šeredné efekty, které bych pomalu dovedl udělat taky mi nepokazily celkový zážitek z dokumentu. Informace, které jsem tak nějak za svůj život nasbíral se zcela shodovaly s těmi v dokumentu, takže si troufnu tvrdit, že dokument trefil i ten zbytek, o kterém jsem neměl ani tušení. Téma je naprosto parádní. Člověk si u dokumentu uvědomí spoustu věcí. Například jak jsou soudobé stavby hrozně debilní a že nevydrží bez lidského opečovávání ani blbých 100 let, což se mi úplně nezdálo. A vůbec mi nepřišlo na škodu si zopakovat, že dokonce i železo koroduje. Trošku mě zklamala informační hodnota. Myslím, že s tím málem co vím, bych něco podobného dovedl splácat taky. Solidní 3*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svět bez lidí. Tahle myšlenka mnohé nechává chladnými, protože "jak by se to přeci mohlo stát...", ale to právě tento dokument vůbec nezajímá a jen předkládá svět bez nás a následky našeho "dočasného" životního stylu. Dokument nepatří mezi nejdražší, takže se logicky ukazují nedostatky typu slabé a opakované počítačové efekty, ale o to tu přeci nejde. Jde tu o tu vizi světa a toho, jak dlouho bez nás naše "současné hrady a zámky" dokáží přežívat a odpověď není popravdě vůbec příjemná. Mnohé filmové i jiné post apokalyptické vize počítají s mnohým, co v tomto dokumentu padne. Ať už filmy jako Já, legenda nebo mnohem starší Loganův útěk a ještě slavnější Planeta opic. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Video ke shlédnutí ZDE. Originální dokument simulující zmizení civilizace a následné dopady matky přírody na lidské dílo. 80 % ()

whack 

všechny recenze uživatele

Baktérie môžu parazitovať na svojom nositeľovi len dovtedy, kým ho nezabijú. Tým zabijú aj sami seba. Zem je však silný organizmus, zotavila sa z bombardovania meteoritmi, z niekoľkých dôb ľadových, z piatich masových vymieraní, zotaví sa aj z tohto, šiesteho, spôsobeného baktériami, ktoré so sebou stiahnu divočinu a väčšinu zvierat, ktoré v súčasnosti existujú. Tento dokument je len teoretizovanie, čo by sa stalo, ak by sa z ničoho nič ľudia vyparili. Neberie v ohľad príčiny, čo by k tomu viedlo. Keď sa tak stane, iste to tu niekoľko tisíc rokov nebude vyzerať tak pekne (zelené a plné života) ako je to tu prezentované. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, ako "málo" pretrvávajúce je naše civilizačné dielo nie že v univerzu, ale na samotnej Zemi... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Inu inu, je to JSEM LEGENDA bez Willa Smithe a bez těch zmutovaných podivností co se snažil vyléčit. Tak aspoň začíná tenhle pozoruhodný dokument. Je moc pěkné, že místo toho, aby se donekonečna zabývali tím PROČ tady nebudeme, se soustředí na to co se bude dít AŽ tady nebudeme. Vše je navíc podáno tak bezelstně a samozřejmě, až mi to trochu sebralo chuť snažit se čehokoliv dosáhnout. Když vidíte jak strašně nicotná je naše snaha po sobě cokoliv zanechat, zmrazí vám to úsměv na rtech. Opravdu. S chirurgickou pečlivostí nám inženýři, biologové a další odborníci přednaší fakta o budoucnosti i o minulosti. Samozřejmě převážně té americké, takže vidíme zkázu New Yorku, San Franciska, Chicaga, ale do Nového Jičína se nepodíváme ;-). No dobře dobře, je tam Paříž, Řím a pár dalších měst mimo USA. Zajímavé je (člověk by řekl, že se protrhne mnohem dříve), že z moderních lidských výtvorů by asi nejdéle vydržela Hooverova přehrada (jo ta, kde je ukryta Prajiskra) a její zmizení vidíme jako jedno z posledních. Škoda, že si tenhle dokument nevzal do ruky nějáký pracháč a nezainvestoval do efektů, protože s trikama od ILM by tohle byl dokument století (možná... jak jsme se dozvěděli, nemusel by to tak dlouho vydržet). P.S: Ani alieni nás ve vesmíru neslyší. Fňuk. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako bude vyzerať „Planéta Zem po vymretí ľudstva“? Ako to tu bude ďalej pokračovať, keď ľudská populácia sa bude rovnať nule? Čo sa bude diať v opustených mestách? Ako dopadnú vyznamné monumenty? Čo sa stane so symbolmi našej civilizácie? Nemilosrdný zub času nenechá nič na pokoji. Niečo mu padne za obeť skôr, niečo vydrží celé stáročia. Ale jasné je, že nakoniec tu po nás nezostane nič. Zaujímavý hypotetický dokumentárny film. *** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je zajímavý po vizuální stránce. Speciální efekty sice nejsou na hollywoodské úrovni, ale i tak si divák může užívat nemála atraktivních postapokalyptických záběrů, po kterých já jsem vždy bažil, a byl jsem schopen kvůli nim překousnout leckteré slabší filmy, jako třeba Vodní svět. Velkoměsta prorostlá vegetací působí úchvatně. Nakonec jsou ale nejsilnější záběry stejně z vylidněného Černobylu, kde se městské stavby ustupují přírodě. Vytknul bych vše dramatizující komentář, rádoby efektní prostřihy a celkově bych se pozastavil nad tím, zda-li lze vůbec tento film nazývat dokumentem. Velké množství zde uváděných informací, ač jsou od odborníků, jsou pořád jen hypotézy. Celý dokument mi připadá jako hodně velký vzdušný záme ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument na hodně zajímavé téma. Možná to mohlo být ještě zajímavější, ale určitě mě to bavilo i tak. Víc takových dokumentů... 80% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal inspirovat (když jsem četl komentář) a z dlouhé chvíle jsem se dnes na tento dokument podíval. Hned na první pohled je jasné, že nevyšel z žádné evropské dílny a to je zásadní problém. Šmejdi, kontrolní otázka, co dělá železo ponechá-li se na dešti??? KORODUJE, VY TUPCI!!! Vůbec mě nevytočila nablblá animace, ale ten slovní projev kolem. Chvíli matka Příroda ok a za moment krvelačná bestie. Povrchní a hloupé. Rozesmálo mě, když jsme byli poctěni vidět, jak to vypadá 20 let po jaderné havárii v Černobylu. Kromě toho, že tam všechno stálo (a mělo to být dávno ZNIČENO zelení) byly jediné známky destrukce jen díky vrozené slovanské spořivosti, takže bylo vše rozkradeno a rozebráno. Emerická vědecko-naučná patlanina , která koresponduje s výší jejich školství. U nás tohle můžou pouštět na prvním stupni, v jejich očích zřejmě výukový program na prestižní universitě. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Animovanému medvědovi ukradne kořist animovaný vlk, který byl ještě nedávno animovaným psem. Jedna velká potíž jsou samotné trikové sekvence, které jsou prachmizerné. Druhým problémem je americká nutnost si všechno několikrát zopakovat, aby to pochopil i průměrný Američan. A pro jistotu si to i nakreslit. Samozřejmě se všechno odehrává pouze v USA, protože ze zbytku světa místní holky a kluci znají jen Paříž a Londýn. Samotný nápad je rozhodně zajímavý, kdyby jej zpracoval nějaký šikovný dokumentarista třeba z BBC, nebo ORF, mohl vzniknout hodně zajímavý film. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Člověk byl stvořen k sebezáhubě. Ze všech organismů na vsětě zaujímá člověk nejkratší epochu na planetě. Od té doby co se odvrátil od zákonů přírody, by měl přestat existoval. To je můj osobní názor. Člověk na planetě napáich už tolik špatných a zlých věcí.Dokument je krásně udělaný. Má výborný apokalyptický nádech. Takže si mě získal. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Já tyto přírodovědecké dokumenty obdivuju, takže nemám jinou možnost:-) Pokud vás zajímá, jak dlouho budou stát pyramidy bez zásahu člověka, tak neváhejte a pokud je vám jedno, jak bude vypadat vaše kára za 10 let, tak nekupujte garáž a podívejte se na Life After People :-) 80% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Ingrid. Lidstvo je prašivá mizerná havěť, jejíž evoluce se měla zastavit někde u rodu Homo habilis. Tehdy ještě nedocházelo k zásadním negativním vlivům na přírodě. Dnešní člověk je bezohledný dobytek, jehož existence je zde na Zemi naprosto zbytečná, proto doufám, že to co líčí tento dokument, je pravda, která nenechá na sebe dlouho čekat, ale raději už k věci. Efekty jsou sice odbyté, ale v tomto případě je to vedlejší. Důležitá je myšlenka, která by měla každého racionálně uvažujícího člověka donutit k zamyšlení. Některé animace se zbytečně opakují, což se po pár minutách stane rušivým elementem, ale vzhledem k dostatečně silné náplni je na místě odpuštění. 80% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad. Obstojné spracovanie. Priemerná réžia. Podpriemrná dramaturgia. To, čo iný pokladajú za najsilnejší moment - Černobyl - ma takmer odrovnalo. Chápem, že černobylské zábery zo súčasnosti sú výstižné a krajšie ako počítačové simulácie, ale nechápem, prečo ich nepoužili ako klasické ilustračky, oni miesto toho rozoberajú celú situáciu okolo výbuchu - čo to má sakra spoločné so zvyškom filmu??? ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Už jsem jeden takovýhle dokument viděl...řikali tam uplně něco jinýho názory "vědců" se opravdu liší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý pokus o prognostiku, ktorú nikto z nás nebude vedieť potvrdiť. Ale ako snaha o víziu určite chválim, určite sa tu nájde kopec zaujímavostí, človek sa dozvie, ktorým zvieratám človek vyhovuje a ktorým sa bez neho bude dariť. Dozvieme sa, kedy sa rozpadnú aj opustené autá, mosty, veže, kto sa možno dostane na vrchol reťazca. Samozrejme je to všetko len taká vedecká hra, lebo človek zmizne z povrchu našej planéty snáď len po atómovej vojne a tam by s ním vyhynuli aj iné druhy. Trochu tu pokulháva aj počítačová animácia, ale vzhľadom na rok výroby je to akceptovateľné. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný a hlavně nesmírně zajímavý námět zabývající se tím, co by se na naší planetě stalo, kdyby lidé vyhynuli. Samotný námět se mi strašně líbil a nabídl mi dost zajímavých informací, bohužel jsem byl zklamaný zpracováním. Skoro půlka filmu je poskládána z digitálních animací, které mi přišly hodně laciné a někdy i trochu zbytečné. Takže za obsah filmu palec nahoru, za jeho zpracování spíš palec dolů, celkově za 3 hvězdy! Mimochodem: když se beton rozpadne a kov zkoroduje, co se stane třeba s plasty nebo se sklem? ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Dokument zabývající se tématikou, co se stane, s naší planetou během 10 000 let až lidstvo zmizí. Nápad je velmi dobrý, rozhovory zajímavé, ukázky skutečného chátrání města po Černobylu poučné. Což ovšem přestává být únosné jsou věčně se opakující záběry padajících budov, či obrůstání zeleně. A strašlivý fenomén neustále se opakujících vět v dokumentech. Dokument má 85 mninut, kdyby se vypustila spousta opakovaných záběrů, vyšplhala by se stopáž na nějakých 50, možná 60 minu, pak by byl snímek o mnohem více zábavnější a svižnější. Škoda, že tento projekt nečapla BBC ()

Reklama

Reklama