Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přestože je dvojice Belle-Raffaelli o něco méně využita, akční scény jsou tentokrát ještě lepší a ještě zábavnější. Okrsek 13 v podstatě beru jako film, točený pro fanoušky parkuru a akce. Příběh není tak hloupý, jak jsem čekal, ale spíše finále je trochu prazvláštní a nejsem si jistý, jestli autoři vědí, co příště chtějí ukázat a kam směřovat. Ale mě stačí, když zase dvojice Belle-Raffaelli předvede pořádnou akci, utíkání přes střehy několika domů a malou akci v čínské restauraci (to bylo něco ...). Bello přesto tentokrát zůstává trochu pozadu a je spíše tím, co běhá a skáče než tím kdo bojuje. Škoda, ale příště to jistě autoři napraví a té vaty okolo bude ještě méně (=ještě více akce!). Nadhodnocené 4*, které berte spíše jako dobré 3:). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Uběhly 3 roky. Změnila se vláda. Nic jiného. Tam za zdí panuje relativní klid. Nic netrvá věčně….. Kamera, akce, hudba, občas exploze, honičky (pouliční..), nabušení černoši (bicepsy..)- prostě film jako videoklip. Nemůže vadit, že se policajt ze zvláštní jednotky při honičce zamotá do šňůry s prádlem. Smířím se i s tím, že z přestřelek vždy Damien a Leito vyváznou bez škrábnutí. Prostě akce nade vše. To jsem čekal. Bohužel to začne trochu nudit. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mazal tov! Je smutný, že Francie bude mít v budoucnu prezidenta, který neumí vystupovat na veřejnosti a nechává si radit od člověka, jehož pytle pod očima dokazují, kam až může zajít workoholismus. To mě štvalo, protože rozhodnout o osudu 13 Okrsku bez vlastní iniciativy je fakt trapný, ale jelikož v tomhle filmu zabijí slečna svým copem, je naopak trapný se tomu divit. Ale protože jde o relax, není Okrsek zas až tak marný. Navíc David Belle je borec a zvládnul by předběhnout i Usaina Bolta. Pokud něco filmu sráží body, pak je to neidentifikovatelná hudba. Indické hip-hop tracky se spíš hodí do moderní čajovny a ne do akčního filmu. Naneštěstí se nad tím nebudete dlouho zaobírat. Parkour je znovu na scéně. To ty chlapy fakt nebolí kotníky? Tssss... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opět nějaký parkourový nářez a nic moc se nekonalo (Leito jednou utíkal před DISS, ale to nepokryje celý film). Akční souboje byli zaměřeny hlavně Damiena a Leito jen přihlížel. Děj je v porovnání s předchůdcem opravdu slabý a hlavní záporné postavy jsou velmi směšné. Konec byl pro mě velkým sklamáním. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočná akčná jazda, ktorá prakticky využíva to, že filmy s parkourovými kúskami ešte stále nemajú v akčnom žánri veľké percentuálne zastúpenie a tak je stále na čo sa pozerať. Stačí schopných borcov, ktorí sú vo svojom obore jednotkami, schopnejšieho režiséra a kameramana, ktorí majú cit pre akciu a natočia súboje a akčné scény prehľadne a originálne. Toto všetko tento film spĺňa na jednotku a tak som si akciu mohol užiť dosýta. Impotentný dej som si uvedomoval len pokiaľ David Belle a Cyril Raffaelli nepredvádzali svoje ekvilibristické kúsky, našťastie tých miest nebolo až tak veľa, prevládala nepretržitá akcia, dobré hlášky a kvalitný soundtrack. 75%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama