Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek s kamerou a proplétání se mezi částmi v okrsku 13, kde v každá rasa má své území. Film se drží ve stále slušném tempu až do konce, kde jsem si myslel, že scénárista musel být pod vlivem nějaké drogy, protože konec degraduje film na pohádku. Spojí se cikáni, asiati, skinheadi, arabové a černoši a všichni táhnou za jeden provaz a na konci se vlastně nepřímo dozvíte, že oni jsou hodní a jen si semtam překupují drogy, zabíjejí se a tak, ale jinak jsou strašně hodní a jsou vlastně jako my a je to prostě fajn parta. Ovšem nejlepší je vůdkyně asiatů, která svým copem rozsekne i dubové polínko a je prostě cool holka, která je pro rodinu. Prostě hrůza. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Po zkušenosti z prvního filmu jsem rezignoval na to, že bych se mohl dočkat nějakého rozumného scénáře a těšil jsem se, že si užiju ultimátní parkourovou jízdu. O to větší bylo zklamání, že nebyl plně využit potenciál ústřední dvojice, zejména Davida Bellea, což je, myslím, velká škoda! ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribehom megablbe, ovsem akciou (bojovky a parkour) slusne, momentami az vynikajuce, hoc chlapci miestami "len" recykluju samych seba. Strih v tychto dynamickych pasazach dost prehladny, co zaroven potesilo ako i vyvolalo smutny povzdych nad tym, ze keby bol takto nejak zostrihany Transporter 3 s Jasonom.....mohlo to byt par tyzdnov dozadu ovela zabavnejsie poezeranicko. Vlastne, uplne najlepsie by bolo keby Jason a tim od Banlieue maly prsty v rovnakom projekte... [Berlinale 2009]. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá rovnice, Kurýr + Doomsday + B13 = B13 Ultimatum. Je nutný pominout několik do nebe volajících stupidností, kterých by si všimnul snad i G. Bush (ůdajně IQ 90). Na začátek převlek za děvku, pak likvidace bomby pomocí "hrnce", jízda autem (Kurýr jak vyšitej). Srát na to, Belle by snad proskočil i krabičkou sirek a vyšplhal na cokoliv co stojí (i se hýbe) a Raffaelli by vymlátil přiznání i z pytle pšenice, už když nakopával řit Jet Limu bylo jasný že je to neskutečná mlátička a v B13 si to zopakoval a v B13-U to jednoznačně potvrdil. V tomhle druhu filmu je zapotřebí vypnout mozek a sledovat jen akci, logiku opravdu ne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

podle mě,vrchol moderní francouzké kinematografie.naprosto neskutečný a dech beroucí akční kreace,v čele se dvěma nejlepšíma představitelema parkuru na světě,zasazený do vynikajícího prostředí pařižské budoucnosti,rozkládajícího se 13tého okrsku,doplněný o vynikající francouzký hipec.zatím co v jedničce si to všechno teprve zkoušely,tak do dvojky vletěly naplno a se vší parádou.málokdy se stane,že druhý díl přebije ten první,u okrsku 13 se to povedlo takovym hřebikem,že by rozmrd i přehradu.bravo!opravdu ultimátní podívaná: ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)

Reklama

Reklama