Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Okrsku 13. Podruhé. Předně chci říct, že jednička patří k mým oblíbeným akčním filmům, proto jsem byl zvědavý na toto pokračovaní. A výsledek? Jedničce se to sice nevyrovná, ale přesto je tohle jízda, která zabaví, pobaví a někdy budete i žasnout, co ti dva nedokážou. Kladem určitě je, že rozestup 5 let mezi oběma díly není poznat, protože zde jsou akční a především parkourové scény takřka dokonalé, jinými slovy, stále na to tihle dva borci mají. K plnému hodnocení mi chyběl nějaký výraznější záporák (jednička měla K2, Tahu) a tady máme muslima, Japonku, černocha, ale nikdo není hlavní tahoun. A plus mi tam chyběla atmosféra z jedničky. Ale i přes tyhle nedostatky mi nic nebrání dát 4 hvězdy pro tento nářez. A navíc, na to, že tento snímek natočil člověk zodpovědný za černou komedii Satánek to nedopadlo vůbec špatně... :-) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mazal tov! Je smutný, že Francie bude mít v budoucnu prezidenta, který neumí vystupovat na veřejnosti a nechává si radit od člověka, jehož pytle pod očima dokazují, kam až může zajít workoholismus. To mě štvalo, protože rozhodnout o osudu 13 Okrsku bez vlastní iniciativy je fakt trapný, ale jelikož v tomhle filmu zabijí slečna svým copem, je naopak trapný se tomu divit. Ale protože jde o relax, není Okrsek zas až tak marný. Navíc David Belle je borec a zvládnul by předběhnout i Usaina Bolta. Pokud něco filmu sráží body, pak je to neidentifikovatelná hudba. Indické hip-hop tracky se spíš hodí do moderní čajovny a ne do akčního filmu. Naneštěstí se nad tím nebudete dlouho zaobírat. Parkour je znovu na scéně. To ty chlapy fakt nebolí kotníky? Tssss... ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Decentná bojovka z miernym nádychom parkouru plná slušných akci, kruté zataja miestami váš dych podfarbená elektrickou hudbou, ktorá dodáva filmu istú dynamiku a potrebný potenciál. Obidvaja herci dostatočne prijateľný, tkp. sú umelci. Jeden pobije skupinku policajtov druhý im zas po pod nos utečie. Ale už sme to niekde nevideli? Najčastejšiou slabinou u filmoch je pokračovanie. Ťažko je urobiť film, aby nebol šablónovity a tkp. totožný z prvým dielom. Lenže tento film taký je. Má síce iný dej a spád ale celkovo je to o tom istom. Comeback sa tentokrát nekoná. Milé ale už videné. 50% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než jednička,ale přesto to byla pořádně nadupaná jízda.Dvojka mi připadala v mnoha chvílích svižnější než jednička,vše se ale vyrovnávalo horším příběhem.Leita s Damiánem jsem si docela oblíbil a jejich psí kusy mě nepřestávaly udivovat.Francouzi opět potvrdili,že v akčních filmech jsou na tom alespoň stejně dobře jako Američané.Také se mi v obou dílech líbilo to prostředí,které tomu dodávalo tu správnou atmosféru.Mohli by natočit trojku,ale zase si říkám,jestli by to bylo dobré.Hodnocení:70% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Kupujem pivo v umelohmotnom balení v 1,5 litrovej fľaši. Ja viem, je to barbarské, ale cenovo výhodné. Nevýhodou tohto balenia je tá skutočnosť, že pokiaľ občan nevypije jeho obsah ihneď po otvorení a odloží si zbytok na druhý deň, hrozia problémy zažívacieho traktu a to problémy spojené minimálne s hnačkou ak nie priamo s úplavicou. Tento prípad sa zrejme stal aj pánovi menom Luc Besson a to v čase písania scenára k Okrsku dvojke. Viem si ho živo predstaviť, nepretržite lietajúceho ako odtrhnutý vagón od notebooku na toaletu a späť. Chudáčisko, v takom stave sa tvoriť nedá a ak sa aj čosi podarí, tak len demencia značného kalibru. Dúfam, že sa podobným situáciám v budúcnosti vyvaruje, alebo dá scenár naškriabať niekomu, kto na to má. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama