Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vtipné, osvěžující se sympatickými postavami a výborným happy-endem. Některé fóry byly sice trochu navíc, ale jinak je to příjemná oddychová zábava. Celou komedii silně vytahuje vzhůru velmi povedený a vtipný závěr. Hvězdička navíc také za úžasnou Jane Lynch, kterou obdivuju díky seriálu Glee, a tady zase válí. 75% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Levná komedie za necelých třicet milionů dolarů si na sebe suverénně vydělala už v kinech, těšila se i z příznivých reakcí kritiků i diváků. Na komediální evergreen si tvůrci zadělali zápletkou o dvou flákajících se třicátnících, kteří odmítají zodpovědnost. Peníze vydělávají objížděním škol a pořádáním bizarních přednášek o škodlivosti drog, jež slouží jako zastírací manévr k prodeji energy drinků. Serióznější zaměstnání je nezajímá, stejně jako rodinný život. Tihle budižkničemové spáchají přestupek a jsou odsouzeni k veřejně prospěšným pracím - odmakat si je mají v programu Velký bratr, v němž dospělí suplují kamarády a životní vzory dětem. Popkulturní narážky jsou naprostou povinností, naopak obvyklé propriety teenagerských komedií, gagy s exkrementy a jinými fekálními proprietami, se nekonají. Vytěsňuje je funkční vulgarita a chytře napsaná (plus přesně zahraná) palba hlášek. Škoda jen, že film Davida Waina není vystavěn kdovíjak pečlivě a netočil ho výraznější režisér. Naplno nefungují romantické a "poučné" momentky, čímž se koneckonců liší od slavnějších žánrových souputníků. Nicméně nekompromisnost, s jakou je přisprostlý humor ládován i do mluvidel malých kluků, aniž ubíjí trapností, dělá z Velkých bratrů kvalitní oddychovku bavící líp než většina komedií z kinodistribuce. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Duo Scott a Rudd je naprosto špičkový! To jak se skvěle doplňujou, jak si ze všeho dělaj prcinu a jak táhnou film, to je parádní! Dokonce jde o komedii se Stiflerem, která má i geniální příběh, ze kterýho pramení spousta poučení! Taková pohodová rodinná komedie pro všechny generace. I dětský publikum si zde najde svoje! Já jsem si při těch bitvách pěkně zavzpomínal na svoje lega rytířů z báječných let klukoviny. 75% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro mezigenerační střety, které z vzájemně se iritujících cizinců udělají bratry v triku, aniž by to šustilo papírem a přáním scenáristy. Mám slabost pro herce, co se alespoň jednou vymaní ze škatulky a dají nám zapomenout na jejich osudovou roli. /Stiffler/. Mám slabost pro Paula Rudda už od dob Clueless, ale poslední dobou je doslova k sežrání a umí psát vtipné dialogy a situace, v nichž jsou popkulturní odkazy a erkové hlášky pouhou třešinkou na dortu. Mám slabost pro dětské herce, kteří roztomilost válcují totální spratkoidností a přivádějí všechny kolem k šílenství. A konečně, mám slabost pro koncepty, které přes všechny překážky kolem v zásadě chápou život jako optimistickou dětskou bojovku, i když se momentálně cítíte jako totální lamaloser. S výjimkou lehce doslovného závěrečného songu takřka bezchybné v kategorii feel good movie. 85% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepšia komédia minimálne od Tropickej búrky. Celý čas to boli slušné 3 hviezdičky (predsa len, Scott hrá zase Stifflera a už to väčšinou nie je zábavné, vážnejšie okamihy "prebudenia" celkom nefungujú, celý výlet s táborením je len zlepencom nie veľmi zábavných scénok), lenže potom prišla komandovská vyzbrojovačka, nástup na bojisko, Kiss my Zanthia, McLovinov hecovací prejav a samotná bitka... a ja som sa celé záverečné titulky škľabil od ucha po ucho a vravel si, že tak dobre som sa už dlho nepobavil. Černoško samozrejme ruluje, hlavne v kostýme do bitky, ale aj Jane Lynch si to neuveriteľne dáva (čo veta, to haluzná hláška). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film sa natáčal v Los Angeles a San Diegu (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu navyše. (Arsenal83)
  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)

Reklama

Reklama