Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (780)

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající film, jehož hlavní devízou jsou naprosto úžasné bojové scény. Ovšem se zde vyvarovali neduhu bojových a akčních filmu a není zde potlačen příběh, jenž je jedním z dalších velkých plusů. Příběh je zasazen do opravdové politické situace, která tehdy zavládala na území Číny. Herecké výkony super, hlavně Donnie Yen. Střih a kamera taktéž na vysoké úrovni. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Krásný filmy, který si zaslouží uznání. Mnohdy málo znatelná ( podbarvená ) hudba působí velice krásně a má svůj velký význam... Film je skvělý… stejně jako ostatní dva tituly... ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film o mistrovi bojových umění. Hodně poutavých soubojů, kdy Ip Man ukáže co v něm skutečně je. Jak souboje proti přesile, tak závěrečný souboj proti "šéfikovi", fanoušky akčních scén určitě potěší. Navíc souboje vždy sleduje spousty lidí a tak je to vždy zajímavější. Za zmínku stojí i nevídaná hrdost a čest, která je u Ip Mana vykreslena. Velmi dobře zpracovaný film o výborném člověku, nakonec jsem se rozhodl pro 5 hvězdiček. 85% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pribehu, jak nam ho prezentuje Ip man se neda moc verit. Treba te nahle chudobe, kdy mu z cele vily zustaly jen kapesni hodinky, ktere nakonec vymenil max. za 1,5 kg ryze. Tedy jako zivotopisny a historicky snimek bych jej vubec nebral vazne. Jako akcni film, se skvelou choreografii a kamerou je vsak vyborny. Zaujme i stoicky herecky vykon Donnie Yena. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Povedený film s touhle tématikou. Vysoké hodnocení tady na csfd.cz je možná až trošičku příliš. Člověk pak čeká ještě něco více... je tam toho dost, u mě je to tak na solidní 4 hvězdy.... zajímavý příběh (sílu mu dodává, že je dle skutečné osobnosti).Jsem zvědavý na další pokračování. Co se týče tématu bojových umění, tak je to určitě jeden z nejlepších filmů posledních let, který se mi dostal na oči.... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ako kúsok histórie je Ip Man neuspokojivo zjednodušený. Režisér nikdy nevyvine žiadne skutočné napätie medzi Ipovým skutočným príbehom a prehnaným mýtom o bojových umeniach. Ale ako prehnaný film o bojových umeniach, ktorý vytvára mýty, je Ip Man často vzrušujúci. 7/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Vskutku skvelý film pre milovníkov bojových umení. Zaujme najmä skvelou choreografiou súbojov a celkovým minimalistickým pojatím. Donnie Yen ma príjemne prekvapil svojim umierneným výkonom. Rozhodne doporučujem! ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Společně s Fearless ( Jet Li ) asi nejlepší film s touto tématikou. Vynikajcí zpracování této legendární postavy ( učitele slavného Bruce Lee ). ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že zrovna nepatřím mezi fanoušky filmů zabývajících se bojovými uměními, dlouho jsem se tomuto snímku vyhýbala. Nakonec mě přeci jen zvědavost a zájem rozšířit si i jiné obzory k snímku zavály. Hned na úvod musím zdůraznit, že jsem nebyla zklamána, ale velice příjemně překvapena. Film mapuje nejenom neobyčejný život zakladatele bojového umění WingChung - Ip Mana, ale zároveň jej zasazuje do reality té doby - japonské okupace Číny. Historický podtext snímku dodal větší a zajímavější rozměr. Bojové scény nebyly přehnané, spíše dokreslovaly tamní atmosféru, jednoduše a nenásilně zapadaly do skládačky celého příběhu. Konec filmu mě utvrdil v přesvědčení, že sleduji nezapomenutelný život jednoho pro mě neznámého muže. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že příběh v kung-fu není jen chaboučkým doplňkem soubojů. Ip man je v oboru bojových filmů to, co je v muzikálech West Side Story. Boje vyrůstají z děje, stejně jako ve vrcholných muzikálech vyrůstají písničky ze situaci. A ta pohádkovost naštěstí není nijak iritující... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší hongkonský film s akčnou tematikou, aký bol kedy natočený. Súboje síce nie sú alfou a omegou, veď popri vojnovo-patriotickej zápletke ide aj o sociálnu drámu s nie čiernobielymi postavami, ale sú veľmi silným a nie prvoplánovým prvkom. A čo do spracovania priam ukážkovým, srdce fanúšika bojových umení musí krochkať blahom. Priame údery na hlavu, efektívna obrana, premyslenosť výpadov; plusom tiež je, že to nevyzerá ako počítačové efekty či naťahané drôty a hlavne, ide to aj bez trápnych wuxia prvkov. Dej je priamočiary, nabitý silnými emóciami ako pomsta a patriotizmus a aj menej historicky rozhľadeného diváka si vie namotať. Donnie Jen v hlavnej úlohe je klasa, podľa mňa najlepší kung-fu-bijec, aký sa na území Hongkongu a jeho "blízskom" čínskom okolí narodil. Nekompromisný elegán so značným nádychom charizmy, pre ktorého postava vyzerala ako šitá na mieru. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Pohodový akční film, akorát mě točil ten dav kterýmu je hrdina "u prdele" dokud nehřmí údery a neprší krev . To se pak nejeden běží schovat za máminy sukně, ale máma mu nepomůže protože je na kreku http://www.youtube.com/watch?v=38_MwcGDNhQ . ______ DOPORUCENO _____ Vpodstatě cokoli s Jackie Chanem http://www.csfd.cz/herec/37-chan-jackie/ . Filmy s Tony Jaa jako http://www.csfd.cz/film/206303-ongbak-2-tom-yum-goong/ či http://www.csfd.cz/film/158337-ongbak/ ... ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Film poukazující na vztahy Číny a Japonska mírně připomíná okupaci Československa, ovšem aby se "nám" podařilo natočit tak neskutečně silný film, si můžeme nechat zdát. Vynikající bojové scény, které jsem sledoval naprosto bez dechu, plné vychytávek, u kterých jsem nechápajíc kroutil hlavou v úžasu!!! Dějově jistě mnohem reálnější a pochopitelnější, než podobné filmy, na rozdíl od kterých má Ip Man reálný základ a nelétá se v něm :) Silný film, skvěle vybrané charaktery a neskutečné bojové scény. Nejlepší v žánru, který jsem viděl. Bitky z Matrixu jsou pro děcka! Howgh. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Klasický hrdinský film zasazený pro mne do neklasického prostředí čínské vesnice. Od začátku do konce divák zůstává v napětí a vychutnává si stylově natočenou akci, v níž nedominují bouchačky, ale mnohdy neskutečné pohyby těla při kung fu. Samotný mistr Yip si drží od začátku velký morální kredit, díky němuž snad nemůže být jediná duše, která by nechtěla být na jeho straně. Prostě a jednoduše - hodně dobře rozjetá jízda, na které jsem ujížděl od začátku do konce, mistr Yip je můj vzor a od zítřka se začínám učit kung fu. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu film, který mne opravdu oslovil. Yip Man měl být opravdu široko daleko nejlepší "ši - fu" a tak je ve snímku Ip Man opravdu ztvárněn. Skvělé bojové scény, které jsou jen nepatrně přikrášleny efekty, ale hlavně zajímavý děj, který řekne i něco málo z historie obléhání Číny Japonskem. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Krása. Krása. Krása. Nech žije majster Yip Man. Si Fu. Silný film. Donnie Yen patrí medzi osobnosti bojových filmov akými sú Jackie Chan či Jet Li. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

WHAT'S YOUR NAME? I'M JUST A CHINESE MAN! Tak teda dlouho jsem otálel s tím se na to podívat. Myslel jsem, že se jedná o nějaký TV film, něco jako bylo o Bruce Leem, ale pak mi kámoš řekl, že to teda jako ne a ať se na to podívám. Tak jsem se na to podíval a bylo to skvělé. Má to hloubku. Souboj Ip mana proti deseti Japoncům a závěrečný rozsekání generála bylo hodně silný. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem v tom velkou agitku, což ale nemění nic na tom, že je to první kung fu film, který mě naprosto dostal jak hereckými výkony, tak i, a to hlavně, samotnými bojovými scénami... Rozhodně mě zajímá pokračování! ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Čínské kung-fu je pro mě něco jako pro Japonce Spejbl a Hurvínek, nijak zvlášť ty "létající" lidi nevyhledávám a tak možná přísnější hodnocení, zvažoval jsem něco mezi a volím silnější tři hvězdy. Hezký příběh, ale úplně za srdce nechytne jako např. Hačiko. Dozvím se něco o Japonské invazi, o které jsem neměl předtím ani ponětí, ale zas jen hodně okrajově a atmosféru jaká je zachycena např v Habermannově mlýně nečekejte. Kung-fu šarvátek tady několik je, ale opět, takový Zátah byl podstatně větší sekačka. Pan IP je ostatně jako kapitán Klos, charisma mu nechybí a film to není určitě špatný, lepší nadprůměr v těch asijských šarvátkvách. 75% ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama