Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl dobrý pocit, trošku předvídatelné, ale jinak vcelku bez chybičky. Skvělý nápad a opravdu není lepší reklama než ta, kterou produkují lidi svými zkušenosti.... A na chvilku jsem se po filmu zamyslel, co mi kdo v posledních letech hodně nabízel,... :) Dále skvělé obsazení Duchovnym, který se pro tyhle role narodil a skvělá a i ve 47 letech stále okouzlující Demi. Doplněni krásnou Amber Heard a sympatickým Benem Hollingsworth. Skvělá hudba, super hračky a káry a tak dále a tak dále. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá a originální komedie, která postupem času vyústí v drama. Příklad toho, když se marketingové praktiky vymknou kontrole (viz. konec). Jelikož se o marketing zajímám, tento snímek mne pohltil a já si ho perfektně užil. Velkou zásluhu na tom mají i povedené herecké výkony všech zúčastněných. Především Demi Moore se mi hodně líbila. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Téma (kritika?) dnešní konzumní společnosti je celkem "neomleté" a velmi trefné a v The Joneses je zpracováno na výbornou.Nejvíc si cením, že nás film netlačí k jednoznačným závěrům,ale jen poukazuje na aspekty a rizika daného životního stylu,pokud je doveden do extrému.Navíc je to celé podáno dost odlehčenou formou a ústřední dvojici(Demi-David) nechybí "chemie" a působí sympaticky...80% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 19.10.2013, réžia slovenského znenia (Markíza 2013) = - Opäť sa mi rozum pozastavuje nad tunajším mimóznym žánrovým zaradením v ktorom figuruje komédia, čoho následkom sú zmätené komentáre o tom, že (neexistujúca) "srandovná" rovina filmu až tak nerozosmiala. Nuž bodaj by aj. Veď ani ĽADOVÁ BÚRKA Anga Lee, z ktorej si debutant Derrick Borte odlúpol jednu dramatickú vrstvu, žiadne salvy smiechu nevyvoláva. Ako debutantovi mu odpustím, že našlapanú (a absolútne nevadí, že okato pvoplánovú) ostrú kritiku materialisticko - konzumného spôsobu existencie, ktorá je zlatým teľaťom drvivej väčšiny tzv. západnej civilizácie, v závere gradoval akousi nepravdepodobnou romantickou katarziou. Nebyť tohto komerčného ústupku, cieliaceho presne na toho konzumenta, ktorého kritizuje, dal by som full house. (20.9.2013) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

David Duchovny si evidentně umí vybírat projekty i mimo televizi. "Moodyho" nová rodina je perfektním vyobrazením amerického snu. Dokonalá je rodinka jen na povrchu, jako divák jsem samozřejmě okamžitě nahlédl pod pokličku a ihned poznal, co se skrývá pod názvem Tajemství šéfkuchaře. Chytrý a hlavně originální scénář rozehrává příběh plný přetvářky, lhostejnosti a lží, ukazuje zidealizovaný svět některých Američanů, lidskou závist, ale i prozření, uvědomění si vlastního já a stavění řešení problémů těch druhých nad problémy své. Další nezávislý film hraje na trošku jinou notu než ostatní letošní filmy téže kategorie. Demi Moore se konečně ukázala v dobrém filmu, a to je také plus. Není toho moc, co bych rodince Jonesových mohl vytknout, a tak sázím čtyřhvězdičkové hodnocení. PS: Klidně bych si to s panem Jonesem alespoň na chvíli vyměnil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V pôvodnom znení sa po 16. minúte filmu udeje chyba, keď po noci, kedy sa Jenn (Amber Heard) snažila zviesť Steva (David Duchovny), ráno pri káve Duchovny osloví herečku jej vlastným menom ("Amber, we should talk about..."). (Arsenal83)
  • Většina filmových záběrů ze školního prostředí byla pořízena na Carlton J. Kell High School v Mariettě ve státě Georgia. Mnoho studentů, kteří se ve filmu objevují, byly studenty právě této školy. (Conspi)

Reklama

Reklama