Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (175)

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Abych rekla pravdu, pro me je to pokracovani, ktere vyjimecne neni horsi, nez prvni dil =) da se koukat na oba a svete div se, mam tyhle filmy docela rada =) prijdou mi usmevne, sem tam blaznive, sem tam si clovek pobrukuje pisnicky =) a najdeme v nich i pouceni... napr. nejlepsi zarazkou je salam a neztracejte hlavu, vzdycky je tu velka role lepici pasky =))) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice obsahuje viac komedialnych scen ako jednotka, ale ich uroven je ovela horsia a trapnejsia. Vtipy typu Whoopi prilepena na stolicke uz davno nie su vtipne. Sklamanim je aj prevedenie mojej oblubenej zapletky v ktorej ucitel postupne prevychova triedu plnu grazlikov na slusnych studentov. V tomto prevedeni je to az prilis klisoidne a nudne. Nastastie aj v dvojke stale funguju postavy, ktore som si oblubil v prvom diely a k tomu su dalsim velkym plusom hudobne cisla, vdaka comu je aj druhy diel v pohode pozeratelny. Ale stale mam rozpaky z toho, ze tu bol potencial na ovela lepsi film. 5/10. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Bill Duke sice příliš "neujel", ale tak zbytečné pokračování aby člověk pohledal. To je taky hlavním jmenovatelem - zbytečnost. Scénář je naneštěstí plný klišé, přehrávání v některých vedlejších rolích je opravdu těžko uvěřitelné a jako celek to moc nedrží pohromadě. Viděl jsem i daleko horší pokračování, to však tvůrce příliš neomlouvá. Tenhle "Back in the Habit" se jednoduše neměl konat. ()

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

V prípade jednotky sa jednalo o priemernú komédiu so strihovými chybami. Dvojka túto slabinu posúva a dočkáme sa niekoľkých nelogických zmien záberov. Whoopi Goldberg už nie je výrazne lepšia než zvyšok obsadenia a jediný, kto si udržal svoj herecký štandard je Maggie Smith. Príbeh sme v rovnakom "habite" videli veľakrát a od začiatku vieme, ako to skončí. Hra na city pôsobí neuveriteľne, silený humor je prítomný takmer v každej scéne a ani piesne nie sú chytľavé, ako tomu bolo v prvom diele rok predtým. Hoci aj k dvojke mám od detstva pozitívny vzťah, objektívne nedosiahla priemeru vo svete komédií a jedná sa len o tradičné pokračovanie komerčne úspešného projektu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že i když má Sestra v akci 2 horší hodnocení (a překvapuje mě to - jedná se prostě o nenáročnou komedii a tak to beru) než jednička, tak se mi líbila o něco málo víc. No a když se řekne Whoopi Goldberg, tak si jí prostě já osobně ihned vybavím v černém hábitu jeptišky! :) Nejvíc nádherný na celém filmu je písnička Happy Day - s tou mám snad spojený celý film... a velmi, velmi mě baví ten černošský projev, ty vejšky a jak to ten sbor rozjede... :) Dávejte si tomu klidně odpady, ale mně se to líbí! :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Děti jsou ve scéně, kdy nastupují do autobusu směřujícím na soutěž, oblečeny v uniformách. Po příjezdu však vystupují v běžném oblečení. (Sydney008)
  • Deedee Magno, jedna ze studentek hudební třídy sestry Mary Clarence (Whoopi Goldberg), je bývalá členka popové skupiny The Party, kterou na začátku 90. let vytvořil Disney (což je i producent tohoto filmu). (HappySmile)
  • Whoopi Goldberg první film natočila velmi nerada a s tímto pokračováním souhlasila až po tom, co se Disney rozhodl financovat její vysněný projekt Sarafina!. (HappySmile)

Reklama

Reklama