Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (436)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Teorie o 11. září mě ještě vcelku pobavila. Proč by nemohl kdosi kdysi prorokovat útočníka nezdravé barvy se špatnou manikúrou, ale ten zavěr? Paprsky přitele Lasera z očí dvanácti přesvatých učedlníků ... Náznak toho, kam a jak zmizel pergamen, čehž si policistka všimne a neřekne ani pumpička, je už jen poslední kapka v zabijáckém koktejlu, který se snaží zabít vše v prvních dvou dílech a první půlce třetího řečené. Bez té snahy o velké vizuálně působivé drama by to sice nebylo tak vizuálně dramatické, ale při většině životních dramat málokomu z nás hraje symfoňák. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné mysteriózní krimi s výbornou hereckou pěticí (Dvořák, Trojan, Voříšková, Dyk, Geislerová) a sekundanty, kteří potěší (Němec, Somr, Zindulka,...) a dobrým námětem z historicky českých odkazů a prostředí. Chybělo tu jen nějaké pořádné napětí a mrazivá atmosféra, ovšem to odpouštím. Velké překvapení. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +hvězdné obsazení, vydařená tajemná atmosféra, příběh, občas dialogy které pobaví -rozdělení na 3 části/// Na české poměry hodně netradiční krimi zápletka. Na televizní film velice hvězdné obsazení, jež snad už lepší být nemůže. Dobré herecké výkony a dobře rozdělné role. K tomu všemu napínavá atmosféra. V tomhle si člověk libuje. Je jen škoda, že je film rozdělen na tři části. Divák tak strácí souvislosti a film ztrácí tempo. Nikdy mě toto téma nebralo a myslím si, že Šifra mistra Leonarda je o něco lepší, přesto jsem si tenhle film docela užil./// Celkem 72%/// ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, už druhý díl byl krajně podezřelý úžasnými teoriemi o 11.9.2001 jako dílu Ďáblově, třetí pak v nastolené linii uspokojivě pokračuje a míchá to nejhorší ze Šifry mistra Leonarda a satanských hororů. Zatímco v prvním díle to začínalo jako docela slušná a atmosférická kriminálka, poslední půlhodinu už nešlo sledovat bez mírného pochechtávání. Záhadolog Vašíček se opravdu vyřádil. Škoda, natočené je to slušně. Největší záhadou zůstává, co maj všichni na tom vořechovi. P.S. Alonsanfan: Dík za odkaz. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Určitě nemám pocit, že by Vašíček byl nějaký génius, ale osvěžit českou televizní krimi jeho stylem dává smysl. Ďáblova lest je dobrá mini série s dobrými dialogy, dobrou gradací děje, zajímavými dospělými postavami a je to celkově příjemná změna. Pointa překvapí, směřování k ní je zajímavé, jen ty mládežnické figury jsou spíš horší kreace všech těch Dyků a Voříškových, které člověk musí trpět v české tvorbě už nekolik let bezúčelně. A co je skutečně odstrašující, je práce s barevnými filtry a hudbou. Na straně druhé je tu fungující tým ironický Trojan / tvrďas Dvořák / platinová Geislerová (které velmi nový styl sedí a velmi pomáhá uvěřitelnosti její postavy, která je na hony vzdálená jejím klasickým škatulkám), takže si přeci jenom nakonec dám i tu Ztracenou bránu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Zaniklé klášterní budovy Podlažického kláštera se nacházely jižně od kostela na dnes prázdné ploše. Archeologické průzkumy zde proběhly již v letech 1834 a 1908–1909 se souhlasem biskupů Karla Hanla a Josefa Doubravy. Při dalším průzkumu v roce 2004 bylo nalezlo šest desítek mužských, ženských a dětských hrobů. Zůstává nejasné, proč byly ženy a děti pohřbívány v benediktinském mužském klášteře. Právě toto mysterium scenáristu Vašíčka přivedlo k napsání „Ďáblovy lesti“. (sator)
  • Vila, kde bydlí a pracuje hypnotizérka Eva Součková (Jana Štěpánková), je Kamenná vila v Pardubicích. (ČSFD)
  • Ďáblova bible byla ve středověku považována za 8 div světa. Kniha váží 75 kg. Její dřevěné desky, potažené kůží s kovovým zdobením, mají rozměry 920x510x22 mm. Obsahuje 320 pergamenových fólií, tj. 640 stran o průměrném formátu 890x490 mm. Někdo vyřízl 8 stran z neznámých důvodů. Původní desky knihy byly při požáru roku 1697 poškozeny a nahrazeny novými dřevěnými o síle 22 mm. (blackrain)

Reklama

Reklama