Reklama

Reklama

Babydoll je nešťastná dívka, které zemřela matka a ona musela zůstat v domácnosti se svým otčímem a mladší sestrou. Prakticky denně je bita a znásilňována. Své utrpení snáší v tichosti, dokud se otčím nepokusí znásilnit i její mladší sestru. V tom okamžiku vezme zbraň a vystřelí na něj. Kulka se však bohužel odrazí ode zdi a zasáhne její sestru ve vedlejším pokoji. Když dívka zemře, otčím zbaví Babydoll svéprávnosti a získá veškerý majetek. Babydoll je brzy po svém činu zavřena na psychiatrii ve Vermontu. Odtud se chce za každou cenu dostat ven. Má na to jen pět dní, protože pak jí bude provedena lobotomie... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 735)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tohle asi nikdy nebude patřit mezi mé oblíbené filmy a jednou to vidět mi úplně stačilo. Děj mi připadal poměrně zmatečný a koukatelné to pro mne činily pouze propracované bojové scény a parta krásných holek v hlavních rolích. Mimo to už stojí za zmínku jen výborný sountrack a zajímavé, i když (jak jsem již zmínil) zmatečné propojení reality s fikcí. 62% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naprosto stupidní pí****, která však z asi 70% obsahuje tak neskutečně úžasný akční a vizuální orgie, že to i bez 3D bere dech... Takoví "Čárlího Andílci stokrát ještě blbější", ale s neuvěřielně dokonalýma scénama, kdy holky bez střihu (!!!!!!!!) mordují stovky nepřátel střelnými, sečnými a bodnými zbraněmi, kamera poletuje mezi nimi, zabírá jednotlivé detaily, plynule najíždí na jednotlivé souboje a zase odjíždí jinam ... Prostě v tomhle nemám slov!! Žádnej divokej střih, vizuálně a animačně úžasná podívaná. Souboj v zákopech a ve vlaku mi fakt nakopal prdel, ... Protože jsem obrovskej fanda akčních filmů a martial arts filmů, tak dávám takový hodnocení (jedna * je za hudební doprovod ...) ... Jinak je to ale srajda na desátou a to ještě v jistých momentech myšlena snad vážně!! Ale nechme to být, prostě akční orgie, nic víc ... ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A je zle... Sucker Punch by si hrozně moc přál být cool, sexy a promyšlená fantasy pohádka pro dospělé. Jenže není. Je nedomyšlený, prvoplánový a hloupý, až to bolí. K postavám není možné vybudovat si jakoukoliv citovou vazbu nad rámec "Wow, sexy nožky", jakákoliv (alespoň zpětná) logika dění chybí a zůstává jen vizuálně opulentní, avšak gradaci postrádající akce, která sice má pár zajímavých prvků okoukaných z japonské kinematografie a kultury (videoherní kinetika i choreografie bitek, děvčata mají velká kukadla a jejich kostýmy jsou jasně anime, hloubka ostrosti ve snech takřka neexistuje a navrch je jeden z obřích samurajů, s nimiž se Babydoll utká, evidentně Tengu, bůh neplechy), ale po druhé bitce (v zákopech) začne těžce nudit. Snyder natočil sterilní, nezajímavý a paradoxně docela i nudný film, svůj možná nejosobnější, ale především suverénně nejhorší... Na podruhé o hvězdu výše. Při důkladném zkoumání alespoň ty fikční světy zpětně mají jakous takous logiku. Ostatní výtky ale zůstávají a potřetí proběhne až s režisérskou verzí... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Snyder umí fantasticky pracovat s obrazem a hudbou (kdo viděl geniální a bohužel dost nedoceněné ´Watchmen´, tomu to je jasné), ale proboha, ať už nikdy, NIKDY si nepíše své vlastní scenáře! Kdybych měl hodnotit jenom kompozice záběrů, nápadité detaily, efektní zpomalovačky (které, nevím jak to Snyder dělá, se mi v jeho případě nezajídají) a začlenění soundtracku (při poslechu ´Army of Me´od Bjork jsem si ještě bláhově dělal naději, že ten film budu milovat), bylo by to za plný počet. Ale ten dekadentně popkulturní, kriplovský, scenáristický balast, který se navíc tváří, že přináší nějaké vyšší poselství, se nedal konzumovat ani při maximálním vypnutí mozku. Snyder je skvělý řemeslník, ale potřebuje nad sebou permanentně bič a v sobě pokoru, která mu naopak nechyběla při až pietní adaptaci Mooreových ´Watchmen´. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Akční scény mi všechny připadaly na jedno brdo, ale o tom jsem mluvit nechtěla. Spíš o tom, že se mi absolutně hnusilo, jak se střídalo hollywoodské vítězení se zlem (čili když Amber, popř. a spol, bojovala) se scénami, které byly až otřesně kruté, špinavé a "reálné". Nedělalo mi to dobře a vzhledem k tomu, že se to takto dělo po celý film; neužila jsem si. Ale tak pro druhé pohlaví tu je spousta bab, každá jiná, třeba si tu i vyberete, na co koukat. Navíc tu ty baby nosí i zbraně: sen všech puberťáků... a ta druhá hvězdička je za soundtrack. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (48)

  • První samuraj, který napadne Babydoll (Emily Browning), bojuje ve stylu Naginatado. Babydoll se svojí katanou používá styl Katori Shinto-ryu. (ČSFD)
  • Spoločnosť Warner Bros. sa rozhodla distribuovať film na základe úspechu predchádzajúceho filmu Strážcovia (2009). (Greenpeacak)

Související novinky

Zack Snyder si zkusí anime

Zack Snyder si zkusí anime

12.07.2019

Režisér Zack Snyder (Strážci – Watchmen, Muž z oceli) se po několikaleté odmlce naplno vrací k práci. Kromě chystaného zombie heistu Army of the Dead pro Netflix teď pro streamovací službu připravuje… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Sin City 2: Konečně se natáčí

Sin City 2: Konečně se natáčí

02.11.2012

Už jsme odmítali věřit, že k tomu někdy dojde, ale dočkali jsme se – v pondělí 29. října bylo v texaském Austinu oficiálně zahájeno natáčení Sin City: A Dame to Kill For. V nadcházejících týdnech nás… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama