Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ísť na tento film do kina, tak som určite sklamaný. Ale pre TV je ďalším z radu neurážajúcich, bez zádrheľov plynúcich krimi filmov, ktoré rozpozeráte a zvedavosť Vám nedovolí ísť spať pred koncom. Ale je pravda, že záverečná tretina by si zaspanie možno zaslúžila. Človek by aspoň ráno ľutoval nedopozeranie. Pochvalu si určite zaslúži nápad ohľadne motivácie vraha. Eastwood tu z hercov, prekvapivo, vyniká ako jediný. Zbytok je béčkové stádo podržtašiek. Celkom dosť dlho si Krvavá stopa dokázala držať auru vydareného filmu, takže dať menej ako 3* by mi prišlo ako zárez. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od filmových "odborníků" jsem v desáté minutě netušil, kdo je padouch a došlo mi to zhruba ve stejný okamžik jako Clintovi. Asi jsem slaboduchý :) Ani scénář mého oblíbence Briana Helgelanda se mi nezdál být tak špatným - spíš naopak. Takže shrnuto: velmi příjemná kriminálka s výborným Eastwoodem (jak za kamerou, tak před ní). ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Další film, kde najdete na pozici režiséra a herce v hlavní roli stejné jméno. A ano, je to Eastwood. Krvavou stopu jsem chtěl vidět již hodně dlouho, protože scénář od Helgelanda již něco dnes znamená a příběh mi připadal taktéž interesantní. Ale neudělejte tu stejnou chybu co já, když jsem si myslel, že to bude poněkud mysteriózní film. Pod takovým žánrem si představuji něco jiného. Eastwood nezklamal jak na režisérském křesílku, tak i v pozici herce. Pár jeho hlášek stojí za zasmání. Paul Rodriguez v roli rýpavého detektiva doslova zazářil, bylo zajímavé sledovat slovní přestřelky mezi ním a Eastwoodem. Příběh se jeví na papíře dost silně a neotřesitelně, ale v reálu to taková paráda zase není. I tak byla zápletka koukatelná s jedním brilantním zvratem (ano, odhalení pravé identity postavy Jeffa Danielse). Pak bych ještě vynechal romantickou linku Eastwooda, vůbec se to do filmu nehodilo. Trochu mě zaráží, kam se vypařilo těch 50 milionů dolarů coby rozpočet, protože akce zde moc není. Je to záhada. Kvůli Eastwoodovi a pár dobrým momentům je to film na zhlédnutí, kde se nemusíte obávat výsledné kvality. Za mě dávám 67 % ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty, kteří vraha odhalili hned v prvním záběru, ani mezi ty, kterým se film líbí jen na první zhlédnutí. Mně se líbí stále a to už jsem ho viděl několikrát. Clint se ve svém věku nestydí ukázat své zdravotní indispozice a nehraje si na nějakého mladíka. Jeho drsný výraz a vyšetřovací postupy mu však zůstávají. Můžeme se pokochat zajímavým příběhem, zápletkou, výbornou Niehausovou hudbou a v závěru, který trochu připomíná Mys hrůzy - také špetkou akce. Krvavá stopa měla být původně natočena jako šestka Drsného Harryho, ale já jsem rád i za Terryho McCaleba. Výborný film. P.S. I tady Eastwood potvrdí, že není na světě jiného herce, kterému by tak slušela zbraň v ruce (konkurovat může pouze Arnie). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nejdřív viděl konec filmu, takže jsem věděl, kdo je vrahem. Nicméně jsem přesvědčený, že bych ho brzy odhalil tak jako tak, protože tam ta postava "trčí jako štětka v kostele", jak by řekl sám Clint. Ale kvality detektivky samozřejmě nestojí a nepadají jen s (ne)předvídatelností vrahovy identity, takže můžu konstatovat, že jde o solidní řemeslo. Ostatně Clint špatné filmy točit ani neumí, i když tohle je jen výplňovka, na jaké by ve svém věku neměl mrhat talentem. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Záběry v produkci společnosti Malpaso byly natočeny v průběhu pouhých 38 dnů, což je při úvaze rozsahu počinu rekordně krátká doba. (ClintEastwood)
  • Premiéra Krvavé stopy se konala formou galapředstavení na pozemcích studia Warner Bros, kde se natáčely některé scény filmu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama