Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

Dale 

všechny recenze uživatele

Pozor SPOILER: áno, film je veľmi predvídateľný. Každému, kto má napozerané kriminálky a thrillery stačí pozrieť len na obsadenie a má dvoch možných kandidátov na vraha a veľmi rýchlo príde na to, že Anjelica to nebude. :-) Máme tu aj veľmi zábavné pasáže, ako keď chlapec z 1. stupňa rozlúšti záhadu, na ktorú nemohli prísť všetky prestížne univerzity s najmodernejšími technológiami. Ale máme tu aj spoľahlivého Clinta, ktorého postava pri odhaľovaní stôp naozaj rozmýšľa, na rozdiel od miestnych policajtov. Tá milostná aférka bola ale úplne zbytočná, nepasovalo to tu. Inak štandardná krimi, ktorá sa dá sledovať, aj keď poznáte identitu vraha, aspoň aby ste zistili jeho motívy a ako na neho Clint príde. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film napriek šedému upozorneniu a napriek mizerným výsledkom hľadania kvalitných filmov z posledného obdobia jeho tvorby. Zdá sa mi, že Clint Eastwood uveril svojej predstave, že v 72 rokoch môže bezproblémovo hrať akčného hrdinu, príležitostného milenca a to všetko krátko po transplantácii srdca. Namiesto akéhosi obdivu sa dostavuje iba súcit až pocit trápnosti, lebo Clint si na staré kolená už nemusí nič dokazovať. Filmu ako celku svedčia tri hviezdičky a ani tie nie sú príliš silné. ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Connellyho předloha (česky vyšla pod názvem Obranná reakce v roce 1999) je přes kapku stylu i originality jen zručně napsané čtivo na cesty. Na sedmdesátníka docela čiperný Eastwood ji sice nikam výš nedostrkal, ale za výsledné menu se stydět nemusí - i když je hlavní chod lehce vysušený a finále trochu připálené. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clint se sice v úvodu Blood Work nepředvede jako keňský vytrvalec, ale o to víc pak bude jeho vyšetřování srdeční záležitostí.. Na rozdíl od zdejších králů intuice jsem neodhalil vraha hned při jeho prvním objevení se na plátně, ale až o něco později a pomohla mi k tomu už téměř klasická chyba některých kriminálek, kdy vás k pachateli dovede maličkost v podobě přehnaně dlouhého záběru na předmět, který je pro příběh za normálních okolností zcela bezvýznamný. Škoda jí. Pro ty, co film ještě neviděli, tu mám jeden záludný spoiler - vrahem je zahradník! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutinní detektivka. Clint ztvárnil dalšího ze svých vysloužilců, který pase po vrahovi, jenž zabil darkyni jeho srdce. Záhy se ukáže, že to nebyla náhoda a vše má spojitost se starším nevyřešeným případem. Nijak mě to nezaujalo, ale ani neurazilo. Trošku mě nudila zbytečně dlouhá stopáž, obešel bych se bez Clintových milostných pletek a k řešení, kdo je vlastně vrah, bych měl také výhrady. Ale na druhou stranu zápletka sama o sobě byla slušná a herci výborní. A hlavně jsem netušil skoro až do konce, kdo je vlastně vrah a to se cení. Lepší průměr. 60% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama