Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Shakers 

všechny recenze uživatele

,,Prečo bývate na lodi ?" - ,,Nechce sa mi strihať trávnik." Mám rád zamračeného Clinta, Eastwooda ako režiséra a Briana Helgelanda a jeho krimi príbehy/ scenáre. Krvavá stopa kombinuje skoro všetko, čo ma na Clintových filmoch vždy baví. Navyše príbeh ma tiež čo ponúknuť a aj keď nestrhne ako kriminálky od Finchera, určite je zaujímavý. Pre mňa jeden s dobrých filmov, kde ide Clint po krku prefinaknému zloduchovi. 80% - 4* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +zajímavé vyšetřování -nic převratného/// Souhlasím s ostatními, čistá tříhvězdičková podívaná, která je místy překvapivá a celkem koukatelná. Do dnešní doby předposlední Eastwooduv film, v němž je na něm poznat, že je to starý veterán zralí tak na důchod. Ono mu taky bude 77. Ovšem jako režisér se zdá že zraje jako víno, v tomto směru byl film v poho. Jednou však stačí./// Celkem 60%/// ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Pozor SPOILER: áno, film je veľmi predvídateľný. Každému, kto má napozerané kriminálky a thrillery stačí pozrieť len na obsadenie a má dvoch možných kandidátov na vraha a veľmi rýchlo príde na to, že Anjelica to nebude. :-) Máme tu aj veľmi zábavné pasáže, ako keď chlapec z 1. stupňa rozlúšti záhadu, na ktorú nemohli prísť všetky prestížne univerzity s najmodernejšími technológiami. Ale máme tu aj spoľahlivého Clinta, ktorého postava pri odhaľovaní stôp naozaj rozmýšľa, na rozdiel od miestnych policajtov. Tá milostná aférka bola ale úplne zbytočná, nepasovalo to tu. Inak štandardná krimi, ktorá sa dá sledovať, aj keď poznáte identitu vraha, aspoň aby ste zistili jeho motívy a ako na neho Clint príde. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ano, i mistr tesař se někdy utne.... Musím se přiznat, že od jisté doby (Gran Torino rullezz) jsem obrovským fanouškem Clintovy režisérské práce. Mám rád jeho styl, výběry příběhů, výběr herců a to jak to všechno pasuje k sobě, resp. jak to pan režisér dokáže zkombinovat do jediné, celistvé a mnohdy naprsto dokonalé formy. Tenhle film sice patří k jeho slabším dílům, ovšem ani chvilku nenudí a je tu poznat Clintův úžasný režisérský rukopis. Patřím sice k tém, kteří poznali (já cca v půlce), kdo že je ten náš tajemný vrah, ale to nic nemění na faktu, že tenhle thriller je velice osvěžující a mistru Eastwoodovi mohu přidat body i za to, že zřejmě rozpoznal, že nemá v ruce tak nosný příběh, jako ty na něž jsme od něho zvyklí a proto film zbytečně nenatahuje.... 75% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Komentář číst až PO shlédnutí snímku (anebo vůbec). Nebojte, o nic (zásadního) se tím nepřipravíte :-) Nestopoval jsem (si), v kolikáté vteřině snímku jsem (pro sebe) objevil zápletku (vraha), ale o tom tento snímek v prvé řadě není. Pro mě byla důkazem kvality právě skutečnost, že (i) přes fakt, že jsem samotnou zápletku (vraha) znal (resp. odhadl) dávno dopředu, stejně (díky Eastwoodově režii/herectví) jsem si snímek užíval. Zejména potom kombinaci přímočarého B. Helgelanda a volně plynoucí režie, (která nikam nespěchá) C. Eastwooda. A tak jediná moje (subjektivní) výhrada míří k úplnému závěru. Poslední klapku (resp. „akce jedééém“ bych já osobně zahlásil o nějaké 2min dřív, tedy (SPOILER) v okamžiku, kdy jisté ruce drží hlavu pod vodou a hladina se (ne)milosrdně zavírá. p.s. když už jsme u těch SPOILERŮ- vrahem (uživ. GILMOUR93) je opravdu zahradník. Je ale potřeba také dodat, že rád rybaří s lahví pivka (resp. Jacka Danielse) po ruce... Tak a je to venku! Stejně je to ale každému (max před úvodními titulky) jasné nebo ne.......!? Možná by stálo za úvahu (páni distributoři) dodat na DVD alternativní konec (variantu), kdy vrahem je samotný Terry McCaleb resp. dotyčná, jejíž srdce v sobě nosí. Třeba by potom i několik místních bylo (u)spokojeno a říkali si, „jakej je to ten B. Helgeland frajer, takhle mě přechcat“........ 75% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra Krvavé stopy se konala formou galapředstavení na pozemcích studia Warner Bros, kde se natáčely některé scény filmu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama