Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Naslund 

všechny recenze uživatele

U takovýchto filmů mám rád, když se můžu zasmát naivním příběhům, hereckému umění hlavních postav, a hlavně žasnout u úžasných soubojů. V prvních dvou bodech mě film nezklamal, ale souboje mi přišli s výjimkou toho proti přerostlému vousáči, jako průměr. Nebaví mě sledovat, jak na hlavního hrdinu nabíhá hezky v pořadí 50 lidí, kteří prahnou jen po tom, dostat co největší ránu do hlavy, břicha, či mezi nohy. A takových soubojů je tu až moc. Skvělé ale zase je, jak vždy když někdo utrousí trapnou poznámku, hned ho někdo pěkně setře. Mimochodem taky jste čekali, že při závěrečném souboji Bruce zakřičí tak, že se vysypou všechna zrcadla? ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Posledni dokonceny a urcite nejlepsi snimek Maleho draka.. Krome Bruce si navic v tomto filmu uzijeme i cele rady dalsich skvelych bojovniku, treba Bolo Yeunga nebo Johna Saxona. V minirolicce se tu mihne i pozdejsi velka hvezda Jackie Chan... Nekomu se mozna bude zdat petihvezdickove hodnoceni trochu prehnane, souhlasim s tim,ze Bruce nebyl nijak talentovany herec a jeho filmy nemusi byt pro zapadni publikum prilis stravitelne, ale byl to clovek, ktery dokazal za svuj kratky zivot neuveritelne veci a jeho myslenky inspirovaly celou radu lidi... Za to mu patri obrovsky dik a jako fanousek bojovych umeni i akcnich filmu jsem schopen se nad jeho filmarske nedostatky povznest a davam za 5... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh stojí za starou bačkoru, ale všechno je to tak stylově a zručně zabalené, že mi to bylo docela jedno. Hlavně že Bruce Lee byl očividně ve formě a celý snímek je jeho neutuchající exhibicí. Já jsem se tedy nikdy v takovýchto filmech nevyžíval a znovu bych si to asi nepustil, ale na to jedno zhlédnutí jsem se vůbec nenudil. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Za mojich detských čias sa pod slovami boj, karate a kung-fu skrývalo v prvom rade meno Bruce Lee. Najlepší žiak veľkého majstra Ip Mana to dokázal pekne bolestivo roztočiť v každom svojom filme, tento nevynímajúc. A tak nečudo, že meno Bruce Lee sa zakrátko stalo pojmom. Drak prichádza je ukážkovým prototypom jeho tvorby, ktorý obsahuje všetky jeho charakteristické prvky. V prvom rade je to nekompromisná pomsta, ktorá pre všetkých protivníkov tohto borca znamená len jediné - smrť. Žiadne väzenie, žiadne vyjednávanie, žiadna polícia. Len päste, kopance a tradičné čínske zbrane a to so všetkou vážnosťou a dravosťou, bez známok akéhokoľvek humornejšieho odľahčenia. To bol proste Bruce Lee, škoda, že odišiel tak mladý. 75/100 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou mohu říct, že Enter the Dragon je tak trochu "James Bond meets Mortal kombat". Máme tady Bruce Lee v utajení nasazeného do ukryté bojové základny, ale naštěstí místo zdlouhavého plížení se stínem je ve středu dění turnaj nejlepších bojovníků světa (asi). Někteří se Brucovému kvílení a pištění při každém úderu možná budou smát, ale bojový skill mu upřít nelze, je to zkrátka kung-fu legenda v akci... Tempo je však na akční film pomalé, veškeré dění je sice nesrovnatelně stravitelnější než stupidní a nudná Cesta draka (beze srandy, tento film je o třídu výše!), ale stále se nejedná o nic, čím bych se dokázal pobavit znovu. Navíc ani kamera v řadě scénách není zdaleka ideální. 7/10 ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • V úvodní bojové scéně, kdy Bruce Lee zápasí se Sammo Hung Kam-Boem, zaskakuje ve dvou případech Leeho Wah Yuen. (Epistemolog)
  • Bruce Lee během natáčení zranil Jackieho Chana úderem do hlavy jednou ze svých bojových holí. Jackie Chan v jednom rozhovoru řekl, že šlo o jedno z nejbolestivějších zranění v jeho kariéře. S Brucem Lee měl přislíbenou další spoluúčast v jeho filmech, bohužel Bruce Lee brzy na to zemřel. (Epistemolog)
  • Ostatní alternativní tituly snímku byly Blood and Steel nebo Deadly Three. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama