Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, takže tohle mělo být zábavné? No vlastně bylo. Hlavně u té scény, jak hejno padouchů postupně útočí na hlavního superhrdinu a vždy počkají, aby nebojoval proti více jak dvěma, jsem se hodně nasmála. Dost úsměvné jsou i ty opičí skřeky hlavního terahrdiny. A příběh? Ten je jen o větším lejnu, než bývá u akčních filmů špatným zvykem. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Prvý hollywoodsky film legendárneho karatistu Bruce Leeho je súčasne posledný, ktorý dokončil. Film samotný má jednoduchý scenár, čo je v prípade akčných kung-fu snímok bežné. Príhoda o smrti Leeho sestry je do celkového príbehu zasadená dosť umelo, ale napomáha rozdeliť aktérov na „dobrých“ a „zlých“. Dej je rozvíjaný dosť pomalým tempom plným zdĺhavých opisných záberov, čo umocňuje dojem, že ide len o „vatu“ dopĺňajúcu bojové scény. Bleskurýchly Bruce Lee, ako sme u neho zvyknutý, ukazuje čistú techniku. Úplne opačne sa javí komparz, ktorý predvádza otrasný výkon a pri drilových cvičeniach na ostrove vidno, že sa s karate stretli len pred chvíľou. A ako to už v bojových scénach všetkých filmov býva, v popredí bojujú dve až tri dvojice a v pozadí pobehujú študenti. Prípadne sa držia okolo krku a s úsmevom na perách poskakujú a pobehujú, aby robili „bojový“ virvar. Viem o čom hovorím. Sám som v podobnej scéne „hral“. ;o) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $850,000Tržby USA $25,000,000Tržby Celosvetovo $90,000,000Bruce Lee v plnej paráde, v tomto prípade mi ale chýbajú odľahčenejšie scény potom by to bolo možno znesiteľnejšie a určite aj zábavnejšie ako to bolu vo filme Cesta draka, keď sa to bere vo vážnom duchu nie je to úplne ono. /60%/ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Nepřítel má jen představy a iluze, za kterými skrývá svůj skutečný motiv. Když zničíš představu, zničíš i nepřítele.“ Od zahraniční kinematografie z jednotlivých zemí nechci očekávat pouze variace na témata, styl a příběhy, pro jaké bych klidně mohl zůstat v domácí tvorbě, ale také možnost spatřit filmy doopravdy z jiného světa, pro danou kulturu typické či v rámci ní kultovní. Tohle je moje první filmová cesta do Hongkongu a přestože bojové akční filmy nepatří k mým vyhledávaným, musím říct, že tato „cesta draka“ mě od začátku velice bavila, prostředí i zápletka mě plně vtáhly. Příběh o nekompromisně tvrdé pomstě v podání legendy Bruca Leeho nenese v sobě žádné triky, s jakými by mohli dnešní tvůrci podobný film zahltit, zato přímo autenticky sehrané tvrdé boje vlastním tělem... drsné údery pěstí, bolavé kopance, tradiční asijské zbraně, to vše pro vykonání jedné odplaty, vše vrcholící v naprosto brilantní „zrcadlové“ pasáži. U některých skřeků a výrazů hlavního hrdiny asi nešlo jinak, než občas i pozdvihnout koutky úst směrem nahoru, ale přesto mám k tomuto filmu respekt a za ten zážitek se skvělou atmosférou a fascinujícími souboji dávám silné 4 hvězdičky. Hudba Lalo Schifrina také výborná. 85% (viděno v rámci "Challenge Tour 2021" – 30 dní se světovou kinematografií) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej film založenej jenom na soubojich, na příběh se tady nebere moc ohled a taky podle toho je jednoduchej a přímočarej, jako vždy se jedná o nějakou pomstu atd., ale ani ta tady neni moc dobrá, v podstate to Bruce vyřídí během dvou minut a už se jen čeká na finalni bitku, která taky neni moc zvládnutá a je dost chaotická. Jediným kladem tohohle filmu je pár soubojů, který jsou dobře udělaný, v tom smyslu že vypadaj opravdově a jsou svižný, dokonce i ty ve kterých neni Bruce Lee. S nim je to samozřejmě ještě zajímavější a zase ukázal že je pekelně rychlej, ale to jeho pištění a houkání mi už šlo na nervy, ale aspoň je všude rozeznatelnej, když už nic jinýho ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Pro scénu v zrcadlové síni bylo použito kolem 8000 zrcadel. (Witta)
  • V čase 1:28:42 prochází Lee (Bruce Lee) otočnými dveřmi, ve kterých je zapíchnuté kopí. Lee otáčí dveřmi a kopí se otáčí jeho směrem. Na druhé straně a po střihu je ale zřetelné, že dveře se otočili na druhou stranu, než při prvním záběru. Kopí se otáčí opačně. (Likan7)
  • Bruce Lee byl omylem při špatném načasování v souboji proti Bob Wallovi pořezán rozbitou lahví. Uměla láhev totiž nebyla k dispozici. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama