Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kung-fu kult 70. let Bruce Lee mě po celé dětství míjel - slyšela jsem o něm mluvit, viděla jsem jeho fotky, ba dokonce jsem si nad postel vyvěsila plakát. Ovšem poprvé jsem více než útržek z filmu s touto akční ikonou viděla až včera večer a dopadlo to dle očekávání: "Drak přichází" se s rozpačitým odkašláváním (přesněji za směšně přehnaných zvuků úderů, všemožného povřískávání, chroptění, ječení a kníkání) prošoural okolo a odešel, aniž by vyvolal víc než pozvednuté obočí a pár pobavených uchechtnutí. Málo platné, už mi dávno není dvanáct: šablonovitý příběh, černobílé postavy, herecké výkony na úrovni maňáskového divadla, to v současné době osloví asi jen nejzatvrzelejšího nostalgického fandu. Jako kulisa k usínání film jakž-takž obstál... vlastně při té vzpomínce zívám ještě teď. 39% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Nepřítel má jen představy a iluze, za kterými skrývá svůj skutečný motiv. Když zničíš představu, zničíš i nepřítele.“ Od zahraniční kinematografie z jednotlivých zemí nechci očekávat pouze variace na témata, styl a příběhy, pro jaké bych klidně mohl zůstat v domácí tvorbě, ale také možnost spatřit filmy doopravdy z jiného světa, pro danou kulturu typické či v rámci ní kultovní. Tohle je moje první filmová cesta do Hongkongu a přestože bojové akční filmy nepatří k mým vyhledávaným, musím říct, že tato „cesta draka“ mě od začátku velice bavila, prostředí i zápletka mě plně vtáhly. Příběh o nekompromisně tvrdé pomstě v podání legendy Bruca Leeho nenese v sobě žádné triky, s jakými by mohli dnešní tvůrci podobný film zahltit, zato přímo autenticky sehrané tvrdé boje vlastním tělem... drsné údery pěstí, bolavé kopance, tradiční asijské zbraně, to vše pro vykonání jedné odplaty, vše vrcholící v naprosto brilantní „zrcadlové“ pasáži. U některých skřeků a výrazů hlavního hrdiny asi nešlo jinak, než občas i pozdvihnout koutky úst směrem nahoru, ale přesto mám k tomuto filmu respekt a za ten zážitek se skvělou atmosférou a fascinujícími souboji dávám silné 4 hvězdičky. Hudba Lalo Schifrina také výborná. 85% (viděno v rámci "Challenge Tour 2021" – 30 dní se světovou kinematografií) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "Way of the dragon" postrádá tento film humor, což je možná trochu na škodu... O to víc se však projeví Bruce Leeho silné charisma, které nepotřebovalo mnoho slov k tomu, aby si získalo diváky. Nevím sice proč, ale celý film se odehrává v prostředí ostrova, který jako by vypadlo z nějaké bondovky... Sám Lee hraje mnicha, který je vyslán jako tajný agent na tento ostrov, zjistit informace o zlém mnichu Hanovi, jenž právě pořádá turnaj bojovývh umění. To možná bondovku připomíná jen letmo, ale co teprv fakt, že Hanovým nejmilejším mazličkem je stejný druh kočky, s jakou se muchloval už Blofeld? S kočkou nebo bez, jediným problémem, který jsem s tímto filmem měl, byl právě zlý mnich Han... Celou dobu je kolem něj budována aura tajemna, divák tuší, že se jedná a velkého mistra bojových umění, a nakonec se z něj vyklube poťouchlý stařík, který kdyby místo ruky neměl pařát, tak by se Bruce Leeho nedotkl snad ani pohledem. Tak nějak jsem se asi těšil na podobný souboj, jaký Bruce předvedl ve Way of the dragon s Chuckem Norrisem - to byl Soupeř! Ale nic... i pře tuhle výtku se jedná o perfektní kung-fu film. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na tyhle filmy člověk opravdu nekouká kvůli scénáři nebo hereckým výkonům, to by musel vyletět z kůže. Jestliže je tohle poslední dokončený film Bruce Leeho, tak musím konstatovat, že za svou hereckou kariéru se naučil smát, mračit, tvářit se jako borec a jako psychopat. Pokud jde o samotný boj, tak Bruce Leeho si ho pořádně užijeme až tak v poslední třetině filmu. Na očekávané střetnutí Bruce-Bolo k mému velkému zklamání nedošlo a závěrečný souboj s největším padouchem to věru nenapravil. Dějově pak film zachraňují dvě kladné vedlejší postavy, které ostatně také nebojují špatně. Nakonec Kung-fu je ve filmu na slušné úrovni, a i když klasicky zvukově stylizované, je to jediná věc, díky které se na film dá dívat. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou mohu říct, že Enter the Dragon je tak trochu "James Bond meets Mortal kombat". Máme tady Bruce Lee v utajení nasazeného do ukryté bojové základny, ale naštěstí místo zdlouhavého plížení se stínem je ve středu dění turnaj nejlepších bojovníků světa (asi). Někteří se Brucovému kvílení a pištění při každém úderu možná budou smát, ale bojový skill mu upřít nelze, je to zkrátka kung-fu legenda v akci... Tempo je však na akční film pomalé, veškeré dění je sice nesrovnatelně stravitelnější než stupidní a nudná Cesta draka (beze srandy, tento film je o třídu výše!), ale stále se nejedná o nic, čím bych se dokázal pobavit znovu. Navíc ani kamera v řadě scénách není zdaleka ideální. 7/10 ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Bruce Lee během natáčení zranil Jackieho Chana úderem do hlavy jednou ze svých bojových holí. Jackie Chan v jednom rozhovoru řekl, že šlo o jedno z nejbolestivějších zranění v jeho kariéře. S Brucem Lee měl přislíbenou další spoluúčast v jeho filmech, bohužel Bruce Lee brzy na to zemřel. (Epistemolog)
  • Bruce Lee byl pokousán hadem, který střežil vchod do drogové laboratoře. Jedové žlázy byly však naštěstí odstraněny. (Epistemolog)
  • V čase 1:28:42 prochází Lee (Bruce Lee) otočnými dveřmi, ve kterých je zapíchnuté kopí. Lee otáčí dveřmi a kopí se otáčí jeho směrem. Na druhé straně a po střihu je ale zřetelné, že dveře se otočili na druhou stranu, než při prvním záběru. Kopí se otáčí opačně. (Likan7)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama