Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Ranger

Ranger (hodnocení, recenze)

Dnes jsem se na to díval a film si mě naprosto získal, Costner byl skvělý a jeho chemie s Phillipem byla dokonalá. Konec byl vážně dojemný a abych byl upřímný, tak mi pár slz taky ukáplo. U takových filmů mě vždycky mrzí, že jsem je neviděl už dřív.

V dokonalém světě by byly všechny filmy stejně dobré a kvalitní jako tento.

zdenur

zdenur (hodnocení, recenze)

já knížku sehnal na aukru za symbolickou korunu. když nevíte kde by, tak se občas mrkněte aspoň tam, třeba se vám poštěstí

Kraian

Kraian (hodnocení, recenze)

Ten útek na začátku mi přišel trošku zvláštní, ale zbytek filmu byl pro mě vážně zážitek - skvělý film!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Už se mě na to pár lidí ptalo v poště. Na internetu ji nemohu sehnat a doma ji mám někde založenou. Tenká knížka, koupená před mnoha lety.. Obávám se, že dnes už téměř nesehnatelná.

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Já brečel u knížky. Ta mě totálně rozsekala. A to jsem ji četl až po zhlédnutí filmu...

braňo

braňo (hodnocení, recenze)

Keď som prvý krát zočil tento FILM, plakal som ako malé decko. Teraz som ho pozeral asi po siedmych rokoch a stalo sa to iste. Neviem, či som prcitlevelý na tento druh emocionálnych filmov, ale nemôžem si pomôcť. Asi môj najobľúbenejší film. Chémia s veľlá, CH medzi Costnerom a malým chlapcom funguje neskutočne dobre. Neskutočne dojímvavé, avšak bez náznaku vydierania, s vyzretou réžiou, skvelý Costner, ktorého som v lepšej úlohe asi ešte nevidel. Nič iné ako 5* sa dať nedá.

Reklama

Reklama