Reklama

Reklama

Obraz Doriana Graye

  • USA The Picture of Dorian Gray
Drama / Psychologický / Mysteriózní
USA, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Moderní a novátorská adaptace stejnojmenného klasického díla z pera Oscara Wilda opět zobrazuje mladého a nevinného chlapce, který v konfrontaci se zlem, v tomto případě ztělesněném cynickým přítelem Harry Wottonem, podléhá. Nechá se namalovat a tím zároveň zpečetí svůj osud. Přestane stárnout a všechny šrámy, ať těla či duše, se nyní projektují už jen na pomalované plátno. Zlo ho postupně pohlcuje. Režisérské taktovky se chopil tehdy debutující David Rosenbaum, Doriana Graye ztvárnil Josh Duhamel a podlého Harrho Wottona Branden Waugh. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Flaxik odpad!

všechny recenze uživatele

Ze všech adaptací jsem si zřejmě vybral tu nejpříšernější, která neměla nikdy spatřit...kterou neměl nikdy nikdo spatřit. Ohyzdná pizda namaluje buzeranta, který se nechá okecávat jiným buzerantem za občasné asistence blonďaté ohyzdy. Tohle vidět Wilde, vypije vitriol. I těch třech řádek komentáře je na to škoda. ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Vžádném případě to není horor. Jen pouhé drama s prvky tajemna. Celé je to jen a jen neskutečné kecání o ničem mezi smetánkou o člověku, kterého stvárnila malířka na obraz a on si přál být navždy mladý a stárnout, že by měl místo něj obraz, že dá za to duši a jemu se to splní. Lidi kolem něj umírají nebot se chová dost namyšleně. Pořád tam hlavní trojice mele náký intelektuální kecy, které neskutečně nudí a nic vám neříkají. Ve své podstatě velký blábol. ()

Reklama

Teardown odpad!

všechny recenze uživatele

Budu zřejmě bezohlednej, samolibej egoista, protože tahle rádoby filozofická příšernost na mě zapůsobila asi jako lopata v rukou cigoše. A teď čím to asi bylo? Buď tím nesnesitelným přehrávaním a odpornými ksichty všech těch metrosexuálních kreatur nebo jsem jednoduše stělesněním pýchy s duší čistou asi jako motorový olej po generálce, že ono mravní poselství tohoto filmu mi zůstalo skryto. Fakt nevím:) ()

P3tulQa odpad!

všechny recenze uživatele

Pene Bože! Nechápu, co tohle má znamenat. Kniha je naprosto dokonalá, ale tohle je strašný .. Wilde se musí obracet v hrobě.. Myslím, že vůbec nechtěl, aby postavy, které stvořil vyzněli, tak všedně a trapně. V knize to tak vůbec není, tam je každá osoba okouzlující.. a Dorian Grey? Do toho se musí v knize každý zamilovat, kdežto tady...nepovedlo se to no .. ()

hunterDave 

všechny recenze uživatele

Ten kdo k tomuhle psal scénář by si příště měl rozmyslet, jestli by mu nevyhovovala jiná profese. Ukázka neskutečně zprzněné, jinak v originále naprosto dokonalé knižní předlohy. Ve filmu se do popředí dostávají jen naprosto bezvýznamné narážky. Hluboké myšlenky a cynismus, které dělají Obraz Doriana Graye tím čím je jsou naopak potlačeny. Dorianova znetvořená, hříchem pokřivená tvář je ve filmu zobrazena jako klidná tvář starce (jeho dědečka, který v knize vůbec nefiguruje). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama