Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

castor 

všechny recenze uživatele

Další taneční pohádka pro dvanáctileté odrostlé princezny je tady. Možná někteří slyšeli o původním snímku s Kevinem Baconem (já ano, ale neměl jsem tu čest) a ti ostatní možná na tenhle kus nekladli pražádné nároky. Vyplatilo se. Sází na osvědčené postupy, i když občas jde ještě dál, až je divákovi stydno (třeba při jednání městské rady nebo při sólo tanci v továrně). Spojí osudy hocha (který přišel o matku – zase ta zákeřná rakovina) a dívky (jejíž brácha to narval s dalšími spolužáky pod kola kamionu), kteří (pochopitelně každý je z jiné společenské vrstvy) čelí tomu, kterak je v maloměstě zakázaná veškerá „nebezpečná“ zábava. Včetně pohupování se v rytmu. Nad vším bdí místní reverend (překvapivě její otec), i když každý ví, jak tahle báchorka skončí. Základní stavební materiál je tak, přiznejme si, hodně chatrný, ale tu a tam není od věci si připomenout, jak to v tom pohádkovém americkém středoškolském prostředí šlape. Navíc když je to solidně natočené. Hlavní hrdina je nemastný neslaný, Julianne Hough je sice lehce zaměnitelná, ale má fajn hrubej hlas a umí parádně natřásat pozadím. Andie MacDowell je zbytečná, nevyužitá a mimo mísu. A stopáž je vražedná. Minimálně čtvrthodinku pryč. Lepší dvě, bídné tři, tak si vyberte!! ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Taneční teenagerovská vztahovka, ve které se trsá do rytmu těch nejprovařenějších klišé a korunu všemu nasazuje neposkvrněná aura morálního guru, jinými slovy reverenda Dennise Quaida. Právě ve filmu varovně vztyčený nábožensky moralistický ukazováček rozesměje téměř k slzám a zároveň načrtne myšlenku, že ve Státech je možné vše a podobné modelové městečko možná opravdu existuje. 10% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Footloose: Tanec zakázaný viacmenej splnil očakávania. Je použitých dosť klišé, absentuje viac tanečných scén, z ktorých by divákovi behal mráz po chrbte (tie nechýbajú v iných tanečných filmoch, napr. Let 'dance). Na druhú stranu, niektoré časti sú natočené chytľavou formou, snímka sadne mladému publiku. Ideálny oddychový film na nedeľný večer. 60% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Připravte se na pořádný tanec!? Ale no tak, kde? Abych se přiznala, choreografie tohoto filmu mě za srdce ani za toho vůbec nevzala, natož hudba, co to všechno provázela. Tanec mám opravdu ráda, ale tady mě moc nevzal. Ani příběh. Kluk měl sice vcelku dobrý charakter, ale na tom se takový film uvést nedá. Ani na netancujícím kamarádovi. Ani nevím, komu bych tenhle film mohla doporučit… ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Ako cez kopírák a ani pár pridaných scén nepomôže k získaniu originality. Väčšina replík navlas rovnaká s originálom. Čaro 80. rokov sa vytratilo a pesničky boli otrasné (až na titulnú, ktorá bola samozrejme prevzatá z pôvodného filmu), a chýbal nejaký charizmatický líder ako bol Kevin. Ale niektoré scény a tanečky boli fajn, ale málo. Čo ma najviac mrzí je, že tento film tu hodnotilo takmer o 1000 ľudí viac ako originál a vytáča ma keď vidím koľko originality mu pripisujú... No s tým nič nenarobím. A k Julianne Hough (videl som ju po tretíkrát v hlavnej úlohe po Rock of Ages a Safe Haven) poviem len toľko, že nech sa prace z filmovej brandže kým nedostane Zlatú malinu lebo sa mi z nej chce grcať. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Film je venovaný pôvodnému režisérovi Footloose (1984) Herbertovi Rossovi. Nielen v záverečných titulkoch, ale aj policajt, ​​ktorý zastaví Rena, má na menovke „H. Ross“. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama