Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Elegance předchozího A Shot in the Dark byla spíš podle mého gusta, tady už se tlačí na pilu fyzického až brutálního humoru trochu víc, než je mi milé (třeba takové opakované lámání prstů nebohého lokálního podvodníčka nebo vysavač přisátý k prsu korpulentní švýcarské uklízečky jsou za hranicí toho, čemu se dokážu upřímně smát). Ale zas je tu poprvé naplno rozehraný Sellersův francouzský akcent – absurdní, ale přitom pořád jaksi autentický; něco, čemu se dabing těžko může přiblížit. Dohromady jsme zpět na silnějších ***. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno sa mi Návrat Ružového pantera veľmi páčil, s odstupom mnohých rokov to až tak ružovo nevidím. Gagy a komické scénky fungujú iba v úvode, potom postupom času však začali upadať do sterotypu, čo malo za následok čoraz väčšiu porciu nudy. Koniec bol preto pre mňa už skôr vyslobodením. 60/100 Videné v rámci Season Chalenge Tour. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle dil plati prakticky to same co pro A Shot in the Dark, az na par detailu. Herbert Lom tu je jeste silenejsi, coz je plus. Pribeh je opet originalni, ale je tu krapet mene forku, nektere uz se opakujou a od zacatku je jasne, kdo diamant ukrad. Coz by se zdalo jako minus, ale ono to vlasne vubec nevadi. Takze jediny minus je, ze Littona nehraje Niven, ale dost nevyraznej Plummer, kteryho teda moc nemusim. Ale celkove se jedna opet o skvelou blaznivou komedii. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k názoru, jimiž je nakažena valná část zdejších komentářů - když není Sellers, není sranda. Kriminální sekvence jsou napínavé, i když poněkud zdlouhavé (už ta úvodní loupež), ale většina z nich se děje jaksi mimo postavu inspektora, jehož výstupy jsou tím pádem spíše autonomními komediálními skeči. Geniálními komediálními skeči, protože Sellers. Hodně pobavila konfrontace s otáčivými dveřmi a nemohl jsem se „vynaposlouchat“ jeho ďábelského francouzského přízvuku (měl by existovat zákon na ochranu Sellersova hlasu před dabingem). Musím při této příležitosti také vzít zpět tvrzení, že Edwards neumí režírovat – třeba s mizanscénou pracuje výtečně a je zábava sledovat už jenom to, jak dokáže rozestavit postavy do prostoru a pak s nimi hýbat. 75% Zajímavé komentáře: bloom, gabin(a) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Předchozí, o jedenáct let mladší díl byl lepší. Musím souhlasit s těmi, co píší, že scény bez Sellerse nejsou to pravé ořechové. Kvalitativně jsou slabším nadprůměrem, jinak scénky se samotným Clouseauem jsou stoprocentní. Herbert Lom se díkybohu zlepšil, scéna u psychiatra se může směle rovnat s těmi Sellersovými skopičinkami. Christopher Plummer mi jako Fantom nesedl, více jako náhradník Nivena působí belmondovským dojmem. Co se týče dabingu, tak oproti těm vyrobeným patrně pro VHS či Novu je tento, ještě totalitní výroby, opravdu skvělý, předchozí dva měly akorát Stanislava Fišera. Dávám pět hvězd, ale je to s odřenýma ušima, poslední hvězdičku přihazuji díky Dreyfussově zlepšení se. "Je něco shnilého ve státě dánském." - "Ve švýcarském." - "Tam taky." ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)
  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)

Reklama

Reklama