Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

MM11 

všechny recenze uživatele

Vynucená pauza podivínskému inspektorovi jedině prospěla. Ve stáří Sellers už více hazarduje a neštítí se prakticky ničeho. Ani Blake Edwards za ty léta "bez Pantera" příliš slávy neposbíral a tak ještě rád sáhl po záchranném laně. Posun je zřetelný i v příběhu -> namísto komplikovaně vršeného děje nastupují klasické situační scénky v nichž jde celý případ hodně okolo. Není co vytknout. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Tosimem a Galadriel. Největší síla všech filmů o Růžovém panterovi vždy tkvěla v úžasném Peteru Sellersovi a jeho komediálním umění. Jakmile ale zmizí z obrazovky, divák ztrácí koncentraci, jelikož děj (respektive dění na obrazovce) mírně chřadne. Avšak Sellersovy často až do absurdity dotáhlé situace diváka opět navracejí do té správné nálady a příjemně natahují koutky úst od jednoho ucha k druhému. Části se Sellersem za *****, zbytek ***. Suma sumárum 80%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Clouseau, Keito a Dreyfus, jsou po devítileté pauze ještě šílenější. V dobrém slova smyslu. A ozdobou filmu je krásná Frau Schell. Zhlédnuto poprvé v originálním znění, takže jsem si mohl pořádně vychutnat i Sellersův kulervoucí ''francouzský'' přízvuk. Ale na druhou stranu mi chyběl třeba Fišerův šimpán nebo cimra, inu zvyk je zvyk. Každopádně některé gagy mě dodnes dokážou přimět k salvě bezuzdného chechotu, jako třeba sekvence s opravářem telefénů. "Opravil jsem váš zvonek aby nezvonil. Je to zdarma." ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Větší sázka na Sellerse a jeho komediální talent tento film dělá zábavnější než první díl. Bohužel ne o moc, protože scény bez Clouseaua jsou dost nudné a je jich tam až příliš:-/ Byl jsem ale rád, že v tomto díle Sellers výrazně přidal na francouzském přízvuku, což mi přišlo celkem vtipné. Stejně jako Čech Herbert Lom v roli Dreyfuse:-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zdařilý n(N)ávrat Růžového Pantera. Škoda, že zde Sira Charlese Lyttona už nehraje David Niven (ten byl prostě stylovější). Jinak je tu kompletní sestava v čele se skvělým Sellersem, Lomem a samozřejmě Kwoukem. Sice se mi ta scéna s téměř dokonale provedenou loupeží líbila, ale humoru na úkor stylizace do žánru krimi znatelně ubylo. Přesto se divák dočká jako vždy nadprůměrné zábavy. Dreyfus: "Žebrák patřil k tomu gangu, dělal jim očko." Clouseau: "Nemožné. Byl slepý. Jak může slepý muž dělat očko?" Dreyfus: "Jak může být idiot policistou?" Clouseau: "Jednoduše. Stačí jen podat přihlášku..." ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)
  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)

Reklama

Reklama