Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 350)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

300: vzestup Noama Murry, Izraelce, kterého do teď znali jen chorobní sjížděči reklam. Druhá třístovka v mnoha věcech převyšuje tu první, například už postava Leny Headeyové (ha, počeštil jsem to, komu se to tak nelíbí, ať si Lannisterského lva políbí) už není k uzoufání nudná, nýbrž nahláškovaná a zábavná. Nový testosteroňák v hlavní gerojské úloze taky získává kladné body, jelikož to není jen osvalená hora, nýbrž logicky uvažující entita, která má určité povědomí i o takových náročných disciplínách, jako je ironie, nadsázka a humor (navíc má modrý plášť, což je kladný bod jako dobře rostlé prase). Děj je taky lepší, jenže... V jedné věci druhá třístovka ztrácí, v prvním díle byla akce geniální, v záběru byli ZCELA vidět oba soupeřící bojovníci, tady jsou jen záběry, kdy je přes celé plátno vidíme rameno a omečenou paži ( mnohem méně kopí, jak trudmé), akce je tak mnohem méně přehlednější a tuctovější, její pravdivost z hlediska historické taktiky se taktéž odploutvila kamsi do hlubin Egejského moře. PS: Eva green je roztomilá, živočišná, přitažlivá a obávaná a vše v naprosto skvostné podobě. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička peloponéských notorických sedlehářů tentokrát hrdinně a pateticky vzdoruje páru nejluxusnějších trojek současného filmového průmyslu. A vzdorují úspěšně. Vede je totiž necharizmatický impotentní generál Comukles, jenž prošel kástingem patrně jen díky tomu, že udělal nejvíc sklapovaček, a díky své indispozici odolal vyprcat se paní Zelené mezi skálopevné stěny Thermopylské soutěsky. Ze strašlivého Xerxese tentokrát udělali ozdobu hispánského gájprajdu, a tak ona ta Evka obecně zachraňuje situaci premenstruačním syndromem sehraným tak dokonale, že by měl strach se k ní přiblížit i dvoumetrový kladivář po půlročním půstu. Ač kapku užvaněné a míň mačo, vizuální orgie jsou to naprosto dokonalé, homopošťuchování vyrýsovaných abdomenů drsné a přehledné a prodaktplejsment zahuštěného rajského protlaku velmi vkusný, nevtíravý a hlavně nepřístupný! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vice než slušný přídavek k řežbě u Thermopyl. Méně testosteronu více taktiky, úskoků a ženských. Což dělá z pokračování mnohem rozmanitější podívanou. Evička Greenová s přehledem krade film pro sebe, hlavně proto že Stapleton prostě nemá Buttlerovo charizma - ví to a jeho postava je úskočnější spíš než síla z něj vyzařuje inteligence. Xerxes, který měl být podle prvotních nástřelů hlavním tahounem je pak překvapivě v pozadí, ale Rodrigo Santoro si svou nejznámější roli patřičně užívá. Určitě oprávněný (jak že se tomu říká?) sidequel, který funguje i bez první třístovky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originalita už je sice pryč, ale je to pořád nářez. Ta schválně přehnaná megabrutalita mě furt baví. Dialogové scény jsou opět celkem o hovně, ale když tam hlavní hrdina začne sekat končetiny, agresivně mrdat Evu Green, nebo digitálně rajtovat na koni po lodích, tak je to prostě fajn. Na nic si to nehraje a servíruje to druhou porci přesně toho, co jsme mohli čekat. Akorát hodně dobrej Sullivan Stapleton ani náhodou nepředčí božského Gerarda Butlera. Ten se v tý roli tenkrát prostě našel a i ta jeho postava byla víc cool. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedna z největší sraček, které jsem letos viděl. Historická přesnost je ve většině podobných filmů pohřbívána do hloubi země ze zcela zjevného důvodu, důkazem toho buď první díl, ve kterém se tak nějak zatajilo pár tisíc řeckých bojovníků, aby vynikla legenda 300 Sparťanů, kteří používali karate a breakdance šerm proti nestoudným mutantům z Persie. Aby ale historické reálie nabízely mnohonásobně zajímavější a zábavnější příběh než toto ohavné pokračování... Už když jsem se dozvěděl, jaké události by mělo pokračování znázorňovat, smál jsem se, protože jsem přesně věděl jak to dopadne. 90 minutové srážení na moři parodiemi na Trirémy, vše dokonale zamaskované v nepřehledné digitální bouři, aby i ten největší popcorn výmaz netušil, co se tam děje, ale získal pocit, že je to hrozná řež. Příběh nikde, zábava nikde, pointa nikde, patos všude, logika absolutně nikde, zkrátka dokonalé hovno, vyšperkované kozami Evy, která velí absolutně všemu, zabíjí nejlepší válečníky po desítkách a pak na konci chcípne a čumí do ztracena. Film je nejenom výsměch historii, je to výsměch i samotnému žánru. Absolutní hype, ve kterém se de facto vůbec nic nestane, jen pár naolejovaných gayů z posiloven máchá meči a občas vystříkne krev. Bohužel to není na rozdíl od 300 vůbec zábavné a ty boje jsou ubohé a nudné. Jeden díl Spartakuse nabízí mnohem více zábavy, kvality a promyšlenosti, než celý tento film dohromady. 20% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Film mal viacero pracovných označení a názvov, a to "300 2", "300: Battle of Artemisium", "Untitled 300 Sequel" či "Xerxes". (MikaelSVK)
  • Aj keď sa veľká časť filmu odohráva na vode a lodi, film bol natočený úplne "nasucho". Všetka voda bola digitálne pridaná neskôr. Režisér Noam Murro povedal, že mu to poskytlo veľkú slobodu pri nakrúcaní. (misterz)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama