Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 350)

somnar 

všechny recenze uživatele

Je to jako koukat na prehlidku abercrombie a fitch na imax platne, pricemz obcas nejakej z tech obnazenejch modylku zavaha a uklouzne a eva green mu za to ve zpomalenym zaberu usekne hlavu. jo, myslim, ze to hodne vypovida o tom, jak fungujou prehlidky muzskyho spodniho pradla. Jinak zívačka, na kterou se pár dnů po projekci vlastně vůbec nevzpomínám. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Druhá třístovka sice nemá Gerarda Butlera (jak všichni s oblibou papouškují), nicméně Stapleton je docela sympaťák, akce je celkově parádnější (už úvodní rubačka u Marathonu strčí do kapsy celou jedničku) a troufám si říct, že i choreografie s dynamikou došly o krok dál. Především je tu ale Eva Green, jejíž mořská válečnice Artemisia je neuvěřitelně rajcovní arcidémonická supersvině - mlask! No a pak, pak je tu mně dosud neznámý Junkie XL, jehož epické hudební inferno je patrně vůbec největší ofenzivní silou filmu (hudba v jedničce nestála za nic). 7/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik pekáčů buchet, až by z toho jeden dostal cukrovku.. Díky provázanosti se Snyderovou třístovkou, komiksovému vizuálu s Millerovým štemplem a statusu filmu, kterého by se měli vyvarovat historici (nejen ti, jenž trpí fobií při pohledu na krev), se nelze vyhnout srovnání. Že se za těch osm let vyrojilo kvantum Spartaků a modelů z okolí Olympu a že filmařskou formou nemůže využít momentu překvapení, za to Murro nemůže, ale že jej absence jakékoliv varlata drásající scény zařadila na pozici jednoho z mnoha autorů moderních pojednání o svištění mečů v rukou sošných majitelů sandálů, tam už je chyba na jeho straně. A když člověk ještě přihlédne ke skutečnosti, že Stapleton (přes veškerou snahu) na to spartské übermacho, chroustající jablko na kupě mrtvých Peršanů, zkrátka nemá, zůstane jen unifikovaná šeď námořních rubaček, motivačních proslovů zastánců svobody a psychopatických výlevů uctívačů tyranie.. Musím přiznat, že při větě: „Bojuješ tvrději, než šukáš!“ mi zaskočil popcorn. Pochopím, že by to řekl Elton John při souboji v blátě Georgeovi Michaelovi, ale takový slovník v bitvě u Salamíny..? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

300: Vzestup CGI krve:) Ze začátku by si člověk až pomyslel, že se dívá na Spartaka:) Až na to, že 300: Bitva u Thermopyl byla natočena mnohem dřív, než tento populární seriál. Já tam zkrátka viděla vše, čím tento seriál vyniká. Podmanivý vizuál, barevné zpracování, zpomalené scény, digitální krev cákající všude, sexy chlapi a sexy ženy... ehm, vlastně jedna žena. Lena Headey má sice hezkou tvář, ale Eva Green je prostě... bohyně. Jako tvrdá a nelítostná velitelka Artemisia, je úžasná. Ty její vlasy, líčení, šaty... perfection. Řekla bych, že se jedná o docela vydařené pokračování, ale na první díl to rozhodně nemá. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Při natáčení se musel vyřešit problém s maketami bitevních lodí: zatímco řecké plavidlo se do studia vešlo celé, perská loď byla tak velká, že ji filmaři museli rozdělit na třetiny. (Linkyc)
  • Kvůli akčním scénám musela Eva Green (Artemisia) projít intenzivním tréninkem bojových umění. Rovněž se musela naučit zacházet s mečem. Splnila si tím sen zahrát si akční hrdinku. Pro roli Artemisie byla jedinou volbou. (R´Hell)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama