Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 348)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Vizuálna stránka je rovnaká ako v jednotke, no tentokrát bez výrazného hlavného hrdinu a deja. A samozrejme, (veď prečo aj nie?) ešte viac pritiahnuté za vlasy. Prvý film mal všetko, čo sme dovtedy nevideli. Silné heslá, silné telá, krásnu grafiku a hlavne zaujimavú myšlienku. Tento film už nenesie (okrem vizuálu) nič z vyššie menovaných kvalít a miestami stereotypom nudí. Povedal by som, že až na poodhalenú Evu Green to bola krvavá strata času.You fight much harder than you fuck. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to sice velmi hezky, vizuál je ještě vypiplanější než posledně a akce jde Murrovi až překvapivě od ruky. I tak mě to ale nechávalo většinu času překvapivě chladným, nestrhlo to a měl jsem pocit, jakoby tomu s absencí Butlera chyběly ty pravé koule. Chvála bohu za boží a správně živočišnou Evu Green, která musí probudit z letargie i vykastrovaného homosexuála. Mírné pachuti zbytečného ždímání prašulí jsem se však i přes nesporné kvality stejně nezbavil. Po prvním díle a čtyřech sériích Spartaka už to zkrátka není ono. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Říkejte si o prvním dílu co chcete, ale je to moje srdcovka a hodně oblíbený film, který je prostě epický. Proto jsem se na toto pokračování tak nějak těšil i netěšil. Těšil z toho důvodu, že trailery vypadaly slibně a kvůli Evě Green, kterou mám čím díl tím více radši. Netěšil z toho, že původní film nepotřeboval pokračování (ale koho tohle v Hollywoodu zajímá, že?). Nicméně vyrazil jsem do kina, protože tam začala má láska k prvnímu dílu a tak mi přišlo příhodné, abych pokračování dal stejnou šanci. Nevyšlo to. Říkejte si o Snyderovi co chcete, ale on věděl, kam dát slow motion a jak to udělat, aby to vypadalo hodně cool. Tady to vypadalo, že se Noam Murro nechal inspirovat ve stylu "v jedničce bylo hodně slow-mo záběrů, tak ve dvojce jich musí být dvakrát tolik, to je logické, ne?" A přesně tady se ten film láme, snaží se marně navázat na příběh z jedničky, ale scénář a hlavně dialogy vysvětlující absenci např. Butlera a jiných z jedničky vyloženě šustí papírem. Film se snaží být více cool než jednička, ale té "cool linii" se ani nepřibližuje. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale nechce se mi. Spíše napíšu o nějakých těch kladech - film jakžtakž nenudí, akce je vcelku fajn a hlavně má Evu Green (to, že je nahá, je jen malý bonus :-)), která totálně přehrála každého chlapa ve filmu a na které ten film stojí a padá. Nebýt její role či lépe řečeno přítomnosti, šel bych ještě o stupeň dolů. Takhle mi nezbývá než konstatovat, že jsem si opravdu přál, aby ten film byl dobrý. A když tak o tom přemýšlím, tak se mi přání splnilo, protože průměr je "dobrý". Nicméně tohle není tak "dobrý" film, abych si ho pustil podruhé. 50 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jediným pádným důvodem, proč zcela neodignorovat pokračování 300 je samozřejmě Eva Green. Co se týká komiksu Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander, ten vyšel až 4 roky po 2. filmu a 20 let po prvním komiksovém albu 300 čili takto se dílo stalo značně přezrálým a spadá do té fáze tvorby Franka Millera, o kterém už nechtějí diskutovat ani ti nejvěrnější. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa mi to nebude páčiť a nakoniec som bol celkom milo prekvapený. Suprová akcia, uchádzajúce postavy (hlavne záporné, kladné nič moc a to vrátane Davida Wenhama z "jednotky", pričom David sa dosť komicky snaží zaťahovať bruško, aby vyzeral ako pred ôsmymi rokmi a nedarí sa mu to), šialené nápady (slovami ťažko opísateľné finále) a kuriózny scenár, ktorý sám osebe nie je žiadny zázrak, ale ako celok je absurdne zábavným mixom sequelu, rip-offu, spin-offu a neviem, čoho všetkého ešte. Potešila ma krv i sex, ale časom je "toho všetkého" tak veľa, až to paradoxne začne jemne stagnovať a nudiť. Millerov komiks Xerxés je oproti filmu o ničom (a hlavne s ním po dejovej stránke akoby ani nemal nič spoločné) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • V 300: Bitke pri Termopylách (2006) hrali nesmrteľných skutoční herci, avšak Noam Murro sa rozhodol použiť "motion capture" na zachytenie pohybov nesmrteľných a potom sa ich obleky a masky dorobili digitálne. Na konci 85. minúty však môžeme vidieť neprirodzený pohyb jedného z nesmrteľných. (Sexy_Beast)
  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama